Τα λεφτά που μοιράζει η UEFA στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Euro

Live streaming η κλήρωση του EURO 2024
Photo Credits: INTIME

Γνωστό έγινε το χρηματικό ποσό που θα μοιράσει η UEFA στις εθνικές που θα λάβουν συμμετοχή στο Euro του 2024 στην Γερμανία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα 331 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρήματα που θα μοιράσει συνολικά η UEFA στις 24 ομοσπονδίες, οι εθνικές ομάδες των οποίων θα μετάσχουν το καλοκαίρι στην τελική φάση του EURO 2024.

Πέρα από τα 9,25 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο μπόνους συμμετοχής κάθε ομάδας, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία πριμοδοτεί με 1.000.000 ευρώ κάθε νίκη και με 500.000 κάθε ισοπαλία, ενώ έξτρα μπόνους υπάρχει για κάθε πρόκριση σε επόμενο γύρο (φάση των 16», προημιτελικά, ημιτελικά, τελικός).

Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης θα πάρει επιπλέον ποσό 8.000.000 ευρώ και το συνολικό χρηματικό της έπαθλο μπορεί να ανέλθει μέχρι τα 28,25 εκατ. ευρώ, εφόσον φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου με το απόλυτο νικών.

Το συνολικό ποσό των 331 εκατ. ευρώ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη διοργάνωση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η UEFA.

Παράλληλα, η εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, που συνεδρίασε στο Αμβούργο, στο περιθώριο της κλήρωσης του EURO 2024, ενέκρινε το σχέδιο αναμόρφωσης του Champions League γυναικών, καθώς και τη θέσπιση μίας δεύτερης διασυλλλογικής διοργάνωσης, στα πρότυπα του Europa League.

Το νέο format του Champions League γυναικών θα τεθεί σε εφαρμογή από την περίοδο 2025-26 και θα περιλαμβάνει έναν ενιαίο γκρουπ 18 ομάδων (αντί για τέσσερις ομίλους των τεσσάρων που ισχύει ως τώρα), όπου κάθε σύλλογος θα δίνει έξι αγώνες -τρεις εντός έδρας και τρεις εκτός- με διαφορετικούς αντιπάλους.

Λεπτομέρειες για το νέο σύστημα διεξαγωγής, καθώς και για τη νέα διοργάνωση που θα ξεκινήσει την ίδια σεζόν, θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 4/12.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X