Η Premier League αλλάζει όσα ξέραμε για το ποδόσφαιρο: Δοκιμάζει τη δεκάλεπτη αποβολή παίκτη

Η Premier League αλλάζει όσα ξέραμε για το ποδόσφαιρο: Δοκιμάζει τη δεκάλεπτη αποβολή παίκτη
Photo Credits: INTIME

Έναν επαναστατικό κανονισμό θα εισάγει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η Premier League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έναν επαναστατικό κανονισμό θα εισάγει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η Premier League.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Αγγλία, μετά από συζητήσεις για μια σειρά νέων κανόνων που εξετάζονται, η IFAB αποφάσισε να δοκιμάσει αυτόν της δεκάλεπτης αποβολής ενός ποδοσφαιριστή για σκληρά φάουλ σκοπιμότητας που δεν χρίζουν κόκκινης κάρτας, αλλά για τα οποία δεν αρκεί και η κίτρινη ως τιμωρία.

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί πειραματικά στην Premier League από τη νέα σεζόν, με τους διαιτητές να χρησιμοποιούν μια «πορτοκαλί κάρτα» για αδικήματα που κρίνονται άξια μεγαλύτερης τιμωρίας από μια απλή παρατήρηση με κίτρινη, αλλά δεν ανταποκρίνονται πλήρως στο όριο αποβολής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η δοκιμή αυτά θα αφορά περισσότερο σε κυνικά φάουλ, με ένα παράδειγμα να είναι το τράβηγμα της φανέλας του αμυντικού της Ιταλίας Τζόρτζιο Κιελίνι στον Άγγλο Μπουκάγιο Σάκα στον τελικό του Euro 2020, που οδήγησε μόνο σε κίτρινη κάρτα.

Το Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB), που καθορίζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα αυτή την αλλαγή, η οποία βρίσκει μέχρι στιγμής εφαρμογή στο ράγκμπι, ενώ θυμίζει και αγώνα πόλο.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X