Ράιχαρτ: «Η ευρωπαϊκή Super League είναι απαραίτητη γιατί η UEFA είναι ακατάλληλη»

Ράιχαρτ: «Η ευρωπαϊκή Super League είναι απαραίτητη γιατί η UEFA είναι ακατάλληλη»
Photo Credits: INTIME

«Η ευρωπαϊκή Super League δεν διαφέρει από όλα τα πρωταθλήματα» είπε ο Μπερντ Ράιχαρτ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιθετικός για μία ακόμα φορά προς την UEFA, εμφανίστηκε ο Μπερντ Ράιχαρτ,  διευθύνων σύμβουλος της Α22, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από την ευρωπαϊκή  Super League (ESL): «Γιατί χρειάζεται η ευρωπαϊκή  Super League; Ο πρώτος λόγος είναι η διαχείριση του σημερινού συστήματος, με την UEFA να βρίσκεται στο επίκεντρο πολυάριθμων συγκρούσεων συμφερόντων δεν προωθεί την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.

Οι σύλλογοι αναλαμβάνουν όλο τον κίνδυνο και η UEFA είναι πάνω από όλα», τόνισε ο Γερμανός μάνατζερ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής Κοινωνικού Ποδοσφαίρου που έχει προγραμματιστεί στη Ρώμη.

«Το έργο μας στην ευρωπαϊκή  Super League δεν διαφέρει από όλα τα πρωταθλήματα, αλλά είναι συμβατό με τις εγχώριες ανάγκες και ημερολόγια. Η διοργάνωση θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μεσοβδόμαδα και συμπληρωματική των εθνικών πρωταθλημάτων. Οι τρέχουσες διοργανώσεις δεν αναπτύσσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και κυρίως δεν εμπλέκουν τις νεότερες γενιές», πρόσθεσε και συνέχισε:

«Το σύστημα κατάταξης που ισχύει αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει στις ομάδες να επενδύσουν σε ακαδημίες, σε υποδομές και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Θα ήταν σημαντικό για τις πιο σημαντικές ομάδες να αγωνιστούν στις καλύτερες σκηνές, η ιδέα είναι να αναπτυχθεί το ίδιο πράγμα για άνδρες και γυναίκες.

Εάν υπάρχει ένα πολύ ζωντανό ανταγωνιστικό σύστημα, όπου οι ομάδες συγκρούονται τακτικά, είμαι σίγουρος ότι θα ωφεληθούν, αυξάνοντας τη βάση των φιλάθλων και επιτρέποντας σημαντικές επενδύσεις σε δομικό επίπεδο».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X