Μελέτη έδειξε ότι από το Μουντιάλ του Κατάρ έχουν αυξηθεί οι τραυματισμοί

Εθνική Γαλλίας: Νοκ-άουτ ο Γουαρέν Ζαΐρ Εμερί, δεν ταξιδεύει στην Ελλάδα
Photo Credits: INTIME

Πολλούς τραυματισμούς άφησε πίσω του το Μουντιάλ του Καταρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι τραυματισμοί αυξάνονται συνεχώς και πολλοί παίκτες λόγο υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες δεν παίρνουν ανάσα με αποτέλεσμα να τραυματίζονται και να μένουν εκτός δράσης για πολύ καιρό. Μια μελέτη του ασφαλιστικού ομίλου Howden δημοσίευσε τον Ευρωπαϊκό Δείκτη Τραυματισμών Ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2022-23 ένα χρόνο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και σε αυτή τη μελέτη, έλαβαν υπόψη τις σημαντικές, όπως φαίνεται, επιπτώσεις που είχε η διεξαγωγή του Μουντιάλ στο Κατάρ μεσούσης της σεζόν.

Διότι αποδεικνύεται πως το περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο οδήγησε παίκτες από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης να περνούν κατά μέσο όρο οκτώ ημέρες περισσότερες στο περιθώριο λόγω τραυματισμού, μήνες μετά το τουρνουά.

Η μελέτη ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2022, υπήρξαν 88 καταγεγραμμένοι τραυματισμοί που οδήγησαν σε απουσία παικτών για 11,35 ημέρες κατά μέσο όρο πριν από το τουρνουά, αλλά αυτό αυξήθηκε σε 19,41 ημέρες τον Ιανουάριο του 2023 μετά το τουρνουά.

Οι τραυματισμοί στον αστράγαλο (170%), στη γάμπα/κνήμη (200%) και στον οπίσθιο μηριαίο (130%) σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στη σοβαρότητα τους.

«Έχουμε δει ξεκάθαρα ότι η διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ανδρών τον χειμώνα, οδήγησε τους παίκτες να μείνουν επιπλέον οκτώ ημέρες στο περιθώριο στο δεύτερο μισό της σεζόν, σε σύγκριση με το πρώτο», δήλωσε ο επικεφαλής αθλητισμού του Howden, Τζέιμς Μπάροους.

Ο Μπάροους πρόσθεσε ότι η αυξημένη σοβαρότητα των τραυματισμών συνέβαλε και στην αύξηση του οικονομικού αντίκτυπου κατά σχεδόν 30% από 553,62 εκατομμύρια ευρώ (603,83 εκατομμύρια δολάρια) σε 704,89 εκατομμύρια ευρώ (768,93 εκατομμύρια δολάρια) στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

«Ελπίζουμε ότι η έρευνα και η ανάλυση μας θα παράσχουν στους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης πρόσθετη εικόνα καθώς συνεχίζουν να συζητούν με τα κυβερνητικά όργανα του αγώνα για μια βελτιωμένη ευθυγράμμιση του εγχώριου και του διεθνούς ημερολογίου και το ευρύ ζήτημα της συμφόρησης των αγώνων», τονίζει.

Η μελέτη έδειξε ότι υπήρξαν 3.985 τραυματισμοί στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23. Η Premier League και η Bundesliga είχαν το 23,6% και το 14,8% των παικτών που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο αντίστοιχα, και είδαν τη μεγαλύτερη επίδραση στα ποσοστά τραυματισμών.

Νωρίτερα φέτος, η διεθνής ένωση παικτών FIFPRO γνωστοποίησε ότι σχεδόν οι μισοί παίκτες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρουσίασαν υπερβολική ή αυξημένη ψυχική κόπωση, κατά τη διάρκεια μιας άνευ προηγουμένου σεζόν συμφόρησης αγώνων.

Περίπου το 44% των παικτών παρουσίασαν περισσότερη σωματική κόπωση και 23% περισσότερη πνευματική κόπωση τον Ιανουάριο σε σύγκριση με άλλες εποχές, ενώ το 53% ένιωθε περισσότερες πιθανότητες να υποστούν τραυματισμούς.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X