AEK: 17 χρόνια από τη μαγική βραδιά των αστεριών – Όταν η Μίλαν προσκύνησε στο ΟΑΚΑ! (VIDEO)

AEK: 17 χρόνια από τη μαγική βραδιά των αστεριών – Όταν η Μίλαν προσκύνησε στο ΟΑΚΑ! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Πέρασαν 17 χρόνια από το «Φύγε ρε Λύμπε» και τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στο Champions League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασαν κιόλας 17 χρόνια. Πέρασαν 17 χρόνια από την μαγική βραδιά των αστεριών της ΑΕΚ κόντρα στη Μίλαν στο κατάμεστο και κιτρινόμαυρο ΟΑΚΑ. Πέρασαν 17 χρόνια από το «Φύγε ρε Λύμπε» και από το «Βάλτο ρε π…η καράφλα να εξιλεωθείς!». Μια νύχτα σαν τη σημερινή το 2006 η ΑΕΚ νίκησε τη μεγάλη Μίλαν

Ηταν η Μίλαν του Ντίντα, του Μαλντίνι, του Κοστακούρτα, του Ζέεντορφ, του Πίρλο, του Κακά, του Ιντζάκι. Η Μίλαν που λίγους μήνες μετά θα έφτανε να σηκώσει το Champions League στο ίδιο γήπεδο κόντρα στη Λίβερπουλ, προσκύνησε την ΑΕΚ σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο λαμπρές ευρωπαϊκές βραδιές της ιστορίας της.

Μια ομάδα της Ένωσης που έχει μείνει στην ιστορία με τον κέρβερο Σορεντίνο, τον «σκύλο» Τσιρίλο, τον «Κολοσσό» Δέλλα, τον φανταστικό Ζήκο, τον μαγικό Μαντούκο, το θηρίο Λυμπερόπουλο και φυσικά τον μεγάλο αρτίστα που ακούει στο όνομα Ζούλιο Σέζαρ. Τον Βραζιλιάνο άσο που έκανε τον συμπατριώτη του στη Μίλαν και έναν εκ των κορυφαίων Βραζιλιάνων κίπερ όλων να εποχών να φάει όρθιος γκολ στο ΟΑΚΑ.

Το ματς ΑΕΚ-Μίλαν 1-0

Ηταν 5η αγωνιστική των ομίλων και η ΑΕΚ ερχόταν από την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ με σκορ 1-0 επί της γαλλικής Λιλ στο ΟΑΚΑ. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές είχε τέσσερις βαθμούς και με τη νίκη επί της Μίλαν έφτασε στους 7, γεγονός που της επέτρεπε να ελπίζει ότι με καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λιλ στην τελευταία αγωνιστική, θα μπορούσε να τερματίσει δεύτερη πίσω από τη Μίλαν και να περάσει στους 16. Για την ιστορία, η ΑΕΚ έφερε 2-2 με την Αντερλεχτ στις Βρυξέλλες, την ώρα που η σκανδαλωδώς αδιάφορη Μίλαν έχανε με 0-2 στο Σαν Σίρο από τη Λιλ.

Το γκολ της ΑΕΚ ήρθε στο 32′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ. Ηταν μια από τις εκτελέσεις του Βραζιλιάνου που άφηναν τον αντίπαλο τερματοφύλακα χωρίς περιθώρια αντίδρασης, όχι με φάλτσο στη γωνία του τείχους, αλλά χαμηλά στη γωνία του. Τα βίντεο που παραθέτουμε, δείχνουν όχι μόνο το γκολ και τα υπόλοιπα στιγμιότυπα, αλλά και το πώς βίωσαν οι οπαδοί σε διάφορα σημεία των εξεδρών τις στιγμές πριν και μετά την εκτέλεση.

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αμυνόμενη και υπερασπιζόμενη το γκολ της, θα μπορούσε να έχει σκοράρει και δεύτερη φορά. Ηταν ένα πλασέ του Ζούλιο Σέζαρ στο 62′, το οποίο ο συμπατριώτης του Ντίντα απέκρουσε με υπερέκταση του σώματός του. Ηταν τόσο δύσκολη επέμβαση, που προκάλεσε τον τραυματισμό και την αλλαγή του τερματοφύλακα της Μίλαν λίγη ώρα αργότερα!

Η ΑΕΚ του Λορένθο Σέρα Φερέρ, η ΑΕΚ που συνδύαζε την εμπειρία και νιάτα, χάρισε μια ονειρική βραδιά σε περίπου 60 χιλιάδες φιλάθλους  (56.203 εισιτήρια) και σε εκατομμύρια τηλεθεατές

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας,Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος (78′ Μόρας), Ζήκος, Έμερσον, Μαντούκα, Τόζερ (66′ Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (86′ Χετεμάι) Λυμπερόπουλος.

Μίλαν: Ντίντα (78′ Κάλατς), Μπρόκι, Μαλντίνι, Κοστακούρτα (46′ Γιανκουλόφσκι) Σίμιτς, Ολιβέιρα (70′ Μποριέλο) Ζέεντορφ, Πίρλο, Κακά, Μπονέρα, Ιντσάγκι.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X