Βάλ'το ρε Ραντλ να τρελαθούνε όλοι!

Βάλ'το ρε Ραντλ να τρελαθούνε όλοι!
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία της ΑΕΚ Betsson για ένα μεγάλο διπλό, αλλά και την εξέλιξη της ομάδας

Από χθες, με όποιον και να μιλήσω είναι με ένα «γαμώτο» στο στόμα. Κανείς δεν μπορεί να χωνέψει πώς έχασε η ΑΕΚ Betsson αυτήν την τεράστια ευκαιρία για ένα μεγάλο διπλό απέναντι στον Παναθηναϊκό, που θα ήταν σημαντικό όχι μόνο για το γόητρο και για να σπάσει επιτέλους αυτή η κακή παράδοση, αλλά κυρίως για βαθμολογικούς λόγους.

Τελικά το σουτ του Ραντλ, βρήκε σίδερο και οι «πράσινοι» παρέμειναν αήττητοι με πολλή μεγάλη δόση τύχης. «Βάλτο ρε Ραντλ» πρέπει να ακούστηκε σε όλα τα σπίτια των οπαδών της ΑΕΚ, όμως δεν πρέπει να σταθούμε εκεί. Ο Ραντλ μέχρι στιγμής έχει βγάλει την ομάδα ασπροπρόσωπη σε όλα τα τελευταία δεκάλεπτα έχοντας πετύχει αμέτρητα κρίσιμα τρίποντα, με ασύλληπτα ποσοστά. Ε, κάποια στιγμή θα έχανε και ένα και ήταν σε αυτόν τον αγώνα.


Δεν πρέπει να μείνουμε εκεί, αλλά στην μεγαλειώδη εμφάνιση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο και στο μπάσκετ που έπαιξε. Ναι, μπορεί ο Παναθηναϊκός να ήθελε να κάνει ροτέισον για να μην επιβαρύνει τους παίκτες του, να εμφανίστηκε μέχρι και λίγο μπλαζέ, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Όπως έχει οφέλη από την συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα, θα έχει και δυσκολίες, επιλογή του είναι, οπότε τα «αν έπαιζε κανονικά θα κέρδιζε άνετα» είναι για τα καφενεία.

Το είχαμε πει και μετά από προηγούμενους αγώνες, ότι η ΑΕΚ βελτιώνεται και εξελίσσεται. Το μπάσκετ που παίζει είναι ωραίο στο μάτι και πλέον έχει αρχίσει να βάζει αρκετά πράγματα στο ρεπερτόριο της. Ο Πλάθα σιγά σιγά χτίζει την ομάδα όπως την είχε στο μυαλό του. Είχαμε πει στις αρχές ότι έχει βάλει πολύ λίγα πράγματα στο παιχνίδι και περιμένει από τους παίκτες του να τα μάθουν καλά. Πλέον, σε κάθε αγώνα βλέπουμε και κάτι καινούργιο, με την συνολική ομαδική λειτουργία να βελτιώνεται σε άμυνα και επίθεση, παράγοντας πολύ ωραίο μπάσκετ.


Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και εχθές και με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ τα πήγε τα παιχνίδια μέχρι εκεί που δεν πάνε, απέναντι σε πιο ποιοτικές και γεμάτες ομάδες. Είναι τέτοιο το στυλ που παίζει που είναι δύσκολο να προσαρμοστεί ο αντίπαλος, αν δεν είναι 100% συγκεντρωμένος και ξεκούραστος. Η ένταση και η ταχύτητα της ομάδας, ο τρόπος που ακόμα και μετά από καλάθι βγαίνει στον αιφνιδιασμό, είναι εντυπωσιακός και βγάζει όλο και περισσότερο vibes Ισπανικής σχολής μπάσκετ.

Η ΑΕΚ πέτυχε και εχθές, 18 πόντους στο transition, με κορυφαία φάση, αυτή που δέχεται καλάθι και μέσα σε 4 δευτερόλεπτα, ο Καμπενγκέλε, ο σέντερ της ομάδας, έχει καρφώσει την μπάλα στην άλλη άκρη του παρκέ. Αυτό είναι το Plazaball και όσο πιο πολύ το βλέπουμε τόσο πιο πολύ μας πείθει ότι αυτή η ομάδα έχει υψηλό ταβάνι.

Τους «κατάπιαν» στην ρακέτα

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, είναι ότι οι 2 ψηλοί της ΑΕΚ, διέλυσαν τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού μέσα στην ρακέτα. Ο Τίλμαν με την γνωστή πλέον αποτελεσματικότητα του, δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει άλλη μια εικοσάρα, αλλά θα ήθελα να σταθώ περισσότερο στον Καμπενγκέλε.

Είναι δεδομένο ότι όταν ο Καναδός είναι μέσα στο παρκέ, η Ένωση είναι μια άλλη ομάδα. Μπορεί να έχει τα θέματα του τακτικά, να ξεχνιέται αρκετές φορές και να εκνευρίζει τον προπονητή, αλλά η ενέργεια και το εκτόπισμα που δίνει στην ρακέτα είναι αδιανόητα. Από την ώρα που μπήκε, το ζωγραφιστό έγινε ναρκοπέδιο, κανείς δεν μπορούσε να τον σπρώξει, ενώ μόνο στην όψη του άλλαζαν δρόμο. Επιθετικά ήταν επίσης εξαιρετικός, με το σουτάκι του από τα 5 μέτρα να είναι εγγύηση, ενώ σκόραρε και από το τρίποντο.


Ο Κουζμίνσκας, έκανε άλλο ένα φοβερό ματς, με την τεράστια ποιότητα που έχει, πραγματικά δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τον βολεύει ο τρόπος που παίζει η ομάδα και αποδίδει εξαιρετικά. Μην ξεχνάμε ότι ήταν καλύτερος παίκτης και με τον Ολυμπιακό, δείγμα και της εμπειρίας που έχει από μεγάλους αγώνες.

Ο Ραντλ, δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικός σε αυτό το παιχνίδι, καθώς φάνηκε από το ξεκίνημα, ότι όλη η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν επικεντρωμένη πάνω του. Στην τελευταία φάση μπορεί μεν να αστόχησε, αυτό όμως που πρέπει να πούμε είναι ότι η ομάδα έβγαλε ένα πεντακάθαρο σουτ στον καλύτερο της σουτέρ και αυτό είναι που μετράει. Είναι βέβαιο ότι την επόμενη φορά θα το βάλει και μακάρι να είναι σε αγώνα πιο κρίσιμο.

Οι Έλληνες γκαρντ, Φλιώνης και Καράμπελας πήγαν αρκετά καλά, το ίδιο και ο Κουζέλογλου. Ο Νετζήπογλου για άλλη μια φορά έδειξε ότι είναι ίσως ο πιο ταλαντούχος παίκτης της γενιάς του, δεν φοβάται να πάρει ευθύνες και στην επίθεση μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι, όπως και έκανε.
Αυτό που πρέπει να νοιάζει την ομάδα από εδώ και πέρα, είναι να μπορεί να έχει τέτοια επίπεδα απόδοσης σε όλους τους αγώνες. Προφανώς όταν παίζει με τους αιωνίους, οι παίκτες έχουν διαφορετικό κίνητρο, αλλά αν παίζει έτσι και με Προμηθέα, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Άρη τότε θα μπορέσει να καλύψει το χάντικαπ της βαθμολογίας.

Πλέον το πιο σημαντικό ματς μέχρι το επόμενο είναι της Τετάρτης για να πατήσει με το 1.5 πόδι στην πρώτη θέση του Ομίλου και μετά έρχεται ο ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να το πούμε αλλά ο κόσμος της ομάδας θα πρέπει να δείξει την στήριξη του σε αυτήν την διαδικασία με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Το αξίζει και η ομάδα και ο προπονητής.

ΥΓ. Το ότι όλοι ήταν στεναχωρημένοι χθες, δείχνει και την νοοτροπία που θέλει να περάσει ο Ισπανός. Υπομονή και στήριξη στην ομάδα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X