Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ 712,8 εκατ. λίρες (ΦΩΤΟ)

Μάντσεστερ Σίτι: Ρεκόρ εσόδων για τους πολίτες κοντά στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ
Photo Credits: INTIME

Το ρεκόρ της Μάντσεστερ Σίτι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε σήμερα (15-11-23) ένα ρεκόρ εσόδων στην Premier League 712,8 εκατομμυρίων λιρών (818 εκατομμυρίων ευρώ) για την περασμένη σεζόν, κατά την οποία πέτυχε το «τρεμπλ», ξεπερνώντας αρκετά το προηγούμενο ρεκόρ που δημοσίευσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο μήνα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Αγγλίας ανέφερε αύξηση εσόδων σχεδόν 100 εκατομμυρίων λιρών από έτος σε έτος για το οικονομικό έτος 2022/23, καθώς τα καθαρά κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 80,4 εκατομμύρια λίρες (92,3 εκατομμύρια ευρώ).

Η Γιουνάιτεντ, στη σκιά της Σίτι για μια δεκαετία σε αθλητικά αποτελέσματα, ανακοίνωσε στα τέλη Οκτωβρίου ρεκόρ εσόδων  για αγγλικό σύλλογο, στα 648,4 εκατ. λίρες (744 εκατ. ευρώ).

Την περασμένη σεζόν, η Σίτι έγινε ο δεύτερος αγγλικός σύλλογος, μετά τους «Κόκκινους Διαβόλους» το 1999, που κέρδισε το Champions League, την Premier League και το FA Cup την ίδια σεζόν.

Η Σίτι, η οποία ήταν στην κορυφή της κατάταξης της Deloitte «Football Money League» για το 2023, έλαβε έσοδα από τηλεοπτικές μεταδόσεις σχεδόν 300 εκατομμυρίων λιρών (344 εκατομμύρια ευρώ) κατά τη διάρκεια του έτους που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, κυρίως χάρη στις ευρωπαϊκές επιτυχίες της.

Οι μισθοί του συλλόγου αυξήθηκαν κατά σχεδόν 70 εκατ. λίρες,  σε λίγο λιγότερο από 423 εκατ.  λίρες (485 εκατ. ευρώ) και οι «Πολίτες» είχαν κέρδη σχεδόν 122 εκατ. λίρες από τις μεταγραφές παικτών.

Η Σίτι, που επιδιώκει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του αγγλικού πρωταθλήματος, βρίσκεται στην κορυφή της Premier League μετά από 12 αγωνιστικές και έχει ήδη προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X