ΑΕΚ: Ο Αραούχο είναι φέτος περισσότερο... φορ απ' ότι πέρυσι

ΑΕΚ: Ο Αραούχο είναι φέτος περισσότερο... φορ απ' ότι πέρυσι
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr περνάει από μικροσκόπιο τον ρόλο που έχει δώσει φέτος ο Αλμέιδα στον αρχηγό της ΑΕΚ στην γραμμή κρούσης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο περυσινό αγωνιστικό μοντέλο του Ματίας Αλμέιδα, ο Σέρχιο Αραούχο είχε έναν κομβικό ρόλο με συγκεκριμένα… χαρακτηριστικά. Το πρώτο και βασικό χαρακτηριστικό ήταν η ελευθερία των κινήσεων στο τρίτο μισό του γηπέδου. Το δεύτερο όμως, είχε να κάνει και με την κίνηση περισσότερο εκτός και λιγότερο εντός περιοχής.

Φέτος και πάλι ο Αλμέιδα έχει δώσει στον αρχηγό της ΑΕΚ έναν κομβικό ρόλο στο αγωνιστικό του μοντέλο. Μόνο που είναι διαφορετικός σε σχέση με πέρυσι. Αφενός υπάρχουν παιχνίδια στα οποία ο Αργεντινός τεχνικός έχει δώσει θέση στον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Αφετέρου, ακόμα και σε ματς όπως το κυριακάτικο με την Λαμία, που ο αρχηγός της ΑΕΚ παίζει ως δεύτερος επιθετικός, κάνει κινήσεις περισσότερο εντός περιοχής.

Όλο αυτό έχει να κάνει με τον σχηματισμό που εφαρμόζει ο Αλμέιδα στα περισσότερα φετινά παιχνίδια. Μοιάζει περισσότερο μ’ ένα κλασικό 4-4-2. Με δυο παίκτες στην γραμμή κρούσης, που πατάνε και κάνουν κινήσεις εντός περιοχής. Και το ιδανικό για την λειτουργία του συγκεκριμένου σχηματισμού, είναι να μπορεί να τοποθετεί τον Αραούχο δίπλα είτε στον Γκαρσία, είτε στον Πόνσε. Αλλά υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει και με τον Αραούχο πιο μπροστά και δίπλα του είτε τον Τσούμπερ, είτε ακόμα και τον Μάνταλο.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X