Τα γκολ που της… έλειπαν!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα γκολ που ήρθαν, για το ρεκόρ του κόσμου της ΑΕΚ με τη… Λαμία σε σχέση με κάποια «ντέρμπι» και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Λιβάι Γκαρσία στην πρώτη του ουσιαστικά φάση στο εντός έδρας με τη Λαμία και στην τρίτη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα, κατάφερε να βρει δίχτυα με την ΑΕΚ! Για όσους δε θυμούνται και του ρίχνουν με μεγάλη ευκολία το… ανάθεμα, ο 25χρονος επιθετικός στη Super League είχε αγωνιστεί στις 25 Σεπτεμβρίου για 75’ κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου είχε κάνει τους αμυντικούς του «τριφυλλιού» να βλέπουν εφιάλτες και να κουτουλάνε μεταξύ τους και έπαιξε και 29 λεπτά με την Κηφισιά, όπου έχασε μία σημαντική ευκαιρία για να χαρίσει στην ΑΕΚ το «τρίποντο».

Ο Γκαρσία παρότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος έπαιξε και κόντρα στη Μαρσέιγ και λίγο έλειψε να σκοράρει με κεφαλιά. Βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο γιατί δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά κανένας δεν μπήκε στον κόπο να σκεφτεί και να γράψει, ότι μόνο ο Γκαρσία, θα μπορούσε να είχε κάνει τέτοιο άλμα και να πιάσει αυτή την κεφαλιά για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Το έχω ξαναγράψει ότι υπάρχουν οπαδοί που στο δοκάρι και μέσα είναι όλοι Θεοί και στο δοκάρι και έξω άχρηστοι.

Ο Λιβάι λοιπόν στο ματς με τη Λαμία, όπου ξεκίνησε και πάλι βασικός έκανε γκολ τη μία από τις δύο φάσεις που είχε την ευκαιρία να εκτελέσει και ξεκλείδωσε το ματς. Μετά ήρθε και το γκολ του Αραούχο και όλα έγιναν πανεύκολα.

Αυτό που θέλω να εστιάσω όμως είναι άλλο. Ο Γκαρσία έχει ένα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα σε τρεις συμμετοχές και συνολικά σε 171’! Πέρσι όπου δεν είχε την ταλαιπωρία του Gold Cup και δεν είχε και τραυματισμό μέχρι την 11η αγωνιστική ξεκίνησε να παίζει σέντερ φορ από την 5η αγωνιστική και μετά και στα εφτά ματς που ακολούθησαν σκόραρε έξι φορές!

Ο Γκαρσία και τα γκολ του είχαν λείψει όλο αυτό το διάστημα από την ΑΕΚ και είναι βέβαιο πως από τη στιγμή που πήρε όλο το χρόνο για να αποθεραπευτεί και για να μην αντιμετωπίσει άλλα θέματα, θα δώσει πάρα πολλά στην ομάδα στο «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος.Για να το κάνω ακόμα πιο απλό θα καταγράψω το εξής. Ο Αραούχο πέρσι είχε σκοράρει τρεις φορές στο πρωτάθλημα στα πρώτα έντεκα ματς (είχε πετύχει δύο γκολ στη Λαμία και ένα στο 4-1 με τον Ιωνικό).

Φέτος με την Ευρώπη μέσα ο Αραούχο έχει σκοράρει πάλι τρεις φορές, απλά τα δύο είναι στην Ευρώπη (και το ένα ουσιαστικά πρόκρισης) και για όσους δεν θυμούνται προέρχεται και από επέμβαση που τον είχε αφήσει μήνες έξω.Πέρσι ο τρίτος φορ Τομ Φαν Βέερτ ξεκίνησε να σκοράρει από την πρώτη αγωνιστική του… β’ γύρου, ενώ φέτος ο Πόνσε έχει ένα γκολ σε ντέρμπι και ένα στο «διπλό» στο Μπράιτον.

Δεν λέω ότι όλα είναι τέλεια γιατί φυσικά και δεν είναι! Η αναποτελεσματικότητα «πλήγωσε» πολύ την ΑΕΚ, αλλά πολλοί κρίνουν λες και ξεχνάνε τα δεδομένα. Η ΑΕΚ με όλα αυτά τα προβλήματα και τις απουσίες είναι στο -4 από την κορυφή, μέσα στο «κόλπο» της πρόκρισης στην Ευρώπη όσο δύσκολο και αν είναι και δεν έχει χάσει κανέναν στόχο. Δεν έχει κάνει ακόμα πολλές… υπερβάσεις! Όλα όμως χρειάζονται το χρόνο τους και ο Αλμέιδα ξέρει καλύτερα από όλους!

Ο «Πελάδο» δεν ανησυχεί γιατί βλέπει ότι η ΑΕΚ δημιουργεί! Και ξέρει ότι με τους επιθετικούς του απόλυτα έτοιμους θα έρθουν και τα γκολ. Διότι πάντα οι αριθμοί σε ένα μαραθώνιο δίνουν αυτό ακριβώς που φτιάχνεις.

Στο φετινό πρωτάθλημα ο δείκτης xGoals της ΑΕΚ είναι 2,39! Μεγαλύτερος από αυτών των άλλων. Ουσιαστικά η ΑΕΚ έχει σκοράρει λιγότερο από όσο θα μπορούσε (έχει σημειώσει 21 γκολ σε 11 ματς). Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός έχει δείκτη xGoals 2,11 και έχει σημειώσει 29 τέρματα (στο γήπεδο γιατί έχει και τρία στα… χαρτιά), ενώ ο Ολυμπιακός έχει δείκτη xGoals 2,10 και 28 γκολ υπέρ. Ο ΠΑΟΚ δε κάνει υπέρβαση, καθώς έχει δείκτη xGoals 1,65 και έχει σημειώσει επίσης 21 γκολ σε 11 ματς.

Η τεράστια διαφορά των… άλλων από την ΑΕΚ, είναι ότι δεν αναγκάστηκαν να προχωρήσουν με προβλήματα τραυματισμών. Τώρα που πέρασε η… μπόρα θα δούμε τι θα κάνει η ΑΕΚ.

Ο κόσμος της ΑΕΚ συνεχίζει τα ρεκόρ

Έχω γράψει πολλές φορές πως η επιστροφή της ΑΕΚ στα «ιερά χώματα», έχει δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα και ο κόσμος του Δικεφάλου έχει επιστρέψει μαζικά και πολύ δυναμικά στο πλευρό της αγέλης του Ματίας Αλμέιδα. Οι οπαδοί της Ένωσης, εκτός από το νέο ρεκόρ αγοράς εισιτηρίων διαρκείας που έκαναν τον Σεπτέμβριο με 26.280 κάρτες!

Κόντρα στη Λαμία, η AEK έκοψε 24.502 εισιτήρια, επίδοση που την τελευταία της χρονιά στο ΟΑΚΑ πέρασε μόλις μία φορά (στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό)! Ο προαναφερθέν αριθμός εισιτηρίων είναι μεγαλύτερος από όσα εισιτήρια έχουν κόψει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα -σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους- οι: Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Λαμία, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Πανσερραϊκός, Βόλος και Κηφισιά!

Η ΑΕΚ έχει κόψει φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα 156.731 εισιτήρια, δηλαδή 15.322 περισσότερα από τον Ολυμπιακό (141.409) που παίζει στο «Γ. Καραϊσκάκης» των 32.000 θεατών, υπερδιπλάσια από τον ΠΑΟΚ που έχει κόψει 70.414 (στην Τούμπα των 29.000 θέσεων), τριπλάσια από τον Παναθηναϊκό που έχει κόψει 55.118 και παίζει στη μικρή Λεωφόρο (χωρητικότητας 15.000 θεατών), αλλά και πάλι δεν τη γεμίζει, σχεδόν πενταπλάσια από τον Άρη που έχει κόψει 33.574 εισιτήρια σε γήπεδο 22.800 θέσεων.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως τα εντός έδρας εισιτήρια της ΑΕΚ είναι περισσότερα από όσα έχουν κόψει φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα μαζί (!!!) οι δέκα ομάδες που βρίσκονται από την 5η θέση και κάτω Δηλαδή οι: Άρης, Λαμία, ΟΦΗ, Πανσερραϊκός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Κηφισιά, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικός και Βόλος!

Η ΑΕΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό που είχε το φετινό της low έχει κόψει περισσότερο εισιτήρια από ότι ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του με τον Άρη, ενώ το φετινό της high που είναι τα 30.452 εισιτήρια με τον ΠΑΟΚ είναι μεγαλύτερο από αυτό που έκοψε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς (28.301).

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι ακόμα και εκτός έδρας ο κόσμος της ΑΕΚ δίνει δυναμικό «παρών». Για παράδειγμα στην Τρίπολη, όπου φιλοξενήθηκε κόσμος όλων των μεγάλων ομάδων ο Αστέρας Τρίπολης με την ΑΕΚ έκοψε 5.188, ενώ με τον Ολυμπιακό 5.171 και με τον Παναθηναϊκό 4.348…

ΥΓ: Η εικόνα στις εξέδρες του κλειστού των Άνω Λιοσίων, ήταν για ακόμα μία φορά από αποκαρδιωτική, έως θλιβερή. Ο κόσμος της ΑΕΚ δυστυχώς δε στηρίζει μία ομάδα που κάνει σταθερά βήματα προόδου και παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων. Ωστόσο εδώ οφείλω να γράψω κάτι για να μην παρεξηγηθώ. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, υπάρχει ένα γεγονός.

Ο ΕΣΑΚΕ, αυτά τα πανέξυπνα φυντάνια που ασχολούνται με το… καλό του ελληνικού μπάσκετ, πήγαν και έβαλαν το ματς με τον Κολοσσό στις 5:15 μ.μ., μέρα… Δευτέρα! Δε λέω ότι αν έβαζαν το ματς στις 7 ή στις 8 θα πήγαιναν χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ, αλλά ρε άνθρωποι πρέπει να είστε πολύ περιορισμένης ευφυίας για να βάλεις ένα τέτοιο παιχνίδι, σε τόσο ακατάλληλη ώρα.

ΥΓ 2: Η αδιανόητη, η πρωτοφανής προσπάθεια των «πλυντηρίων» να… ξεπλύνουν τους νεοναζιστές και τους πράσινους συνεργούς τους συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από τα γνωστά κέντρα των υποτακτικών λεκέδων. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας υπήρξε νέο κείμενο που δεν είχε καμία απολύτως βάση και αφορούσε τη δολοφονία του Μιχάλη. Βεβαίως το βράδυ, υπήρξαν πάλι κωλοτούμπες και τα ρεπορτάζ που τόνιζαν ότι δεν παίζει το σενάριο οπαδός της ΑΕΚ να σκότωσε τον Μιχάλη δεν υφίσταται, «θάφτηκαν» επιμελώς…

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X