Η ΑΕΚ λειτουργεί καλύτερα όταν παίζουν Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο - Τα νούμερα που το αποδεικνύουν

Η ΑΕΚ λειτουργεί καλύτερα όταν παίζουν Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο - Τα νούμερα που το αποδεικνύουν
Photo Credits: INTIME

Τα επιτεύγματα των Γκαρσία και Αραούχο όταν παίζουν μαζί, καταδεικνύουν ότι η ΑΕΚ λειτουργεί καλύτερα όταν υπάρχουν οι συγκεκριμένοι δύο κρίκοι στην αλυσίδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όταν μετά το τέλος της τέταρτης αγωνιστικής των περυσινών playoffs, η ΑΕΚ έμαθε ότι δεν θα έχει τον Σέρχιο Αραούχο έως το τέλος της συγκεκριμένης διαδικασίας, πολλοί πίστεψαν ότι χάθηκε ο πιο δυνατός συνδετικός κρίκος της αλυσίδας που είχε δημιουργήσει ο Ματίας Αλμέιδα.

Το ένιωσε περισσότερο από όλους στο πετσί του ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος είχε το ιδανικό στήριγμα στην πλάτη του, αυτόν που τον είχε βοηθήσει να εκτοξευτεί.

Στην πορεία αποδείχθηκε ότι ο Στίβεν Τσούμπερ ήταν απόλυτα έτοιμος να καλύψει τη συγκεκριμένη αποστολή πίσω από τον φορ περιοχής και με τα δικά του χαρακτηριστικά να δώσει στην ΑΕΚ σπουδαία βοήθεια ώστε να φτάσει έως την κατάκτηση του νταμπλ. Σκοράροντας συχνότερα από τον Αργεντινό, χτίζοντας καλές συνεργασίες με τον Λιβάι και καλύπτοντας το κενό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πέρασε καιρός για να βρεθούν ξανά στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ σε παιχνίδι πρωταθλήματος ο Αραούχο με τον Γκαρσία. Πολύ καιρός… Συγκεκριμένα από τις 30 του περασμένου Απρίλη, όταν ο αρχηγός της ΑΕΚ τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Άρη. Το περίμεναν αμφότεροι πώς και πώς, το είχαν ανάγκη.

Ουδείς εκ των δύο είχε καταφέρει να σκοράρει έως και το παιχνίδι με τη Λαμία σε αγώνα της Stoiximan Super League, το άγχος ήταν λογικό να τους είχε κυριεύσει ψάχνοντας το πρώτο τέρμα τους στο πρωτάθλημα, σε περίοδο που η ομάδα έχασε βαθμούς που δεν πίστευε ότι θα της φύγουν από τα χέρια. Φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο ο Γκαρσία ξέσπασε, τη στιγμή που άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής.

Λίγο αργότερα, γκολ πέτυχε και ο Αραούχο. Τα αηδόνια έσμιξαν ξανά, ο τέντζερης βρήκε το καπάκι του. Είναι άλλωστε τόσο χαρακτηριστικά τα επιτεύγματά τους όταν παίζουν μαζί, που πέρα απ’ όσα διακρίνει το γυμνό μάτι παρακολουθώντας ένα παιχνίδι, η διαφορά εντοπίζεται ακόμα πιο εμφατικά στην στατιστική καταγραφή των πεπραγμένων τους, όταν ο ένας βρίσκεται στην ενδεκάδα στο πλευρό του άλλου. Πολλά τα γκολ, μπόλικες και οι ασίστ όταν παίζουν παρέα.

Σε 34 αναμετρήσεις με ταυτόχρονη παρουσία στο σχήμα της ΑΕΚ από τότε που τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο Ματίας Αλμέιδα, έχουν πετύχει μαζί 28 γκολ κι έχουν μοιράσει 16 ασίστ! Τα νούμερα είναι τρομακτικά αν σκεφτεί κανείς τον αριθμό των αγώνων. Όπως επίσης εμφανής είναι η μείωση στην παραγωγή αμφοτέρων, όταν ο ένας εκ των δύο απουσιάζει από την ενδεκάδα της Ένωσης.

Παρόλο που οι ασίστ που ο ένας έχει δώσει στον άλλον είναι μόλις τέσσερις, το πόσο αποτελεσματικοί είναι και οι δύο όταν παίζουν μαζί, καταμαρτυρεί την καλύτερη λειτουργία του συνόλου και όλων όσοι κινούνται γύρω τους.

Προφανώς και οι ενδεκάδες του Αλμέιδα είναι πάντοτε -ή τέλος πάντων, σχεδόν πάντοτε- παραγωγικές, ανεξαρτήτως προσώπων, όμως με τους συγκεκριμένους δύο μέσα σε αυτές, οι πιθανότητες να οδηγηθεί η ομάδα στο γκολ είναι πολύ περισσότερες, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη.

Πηγή: Sport24.gr

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X