Επιτέλους αποτελεσματική η ΑΕΚ «καθάρισε» νωρίς τη Λαμία!

Επιτέλους αποτελεσματική η ΑΕΚ «καθάρισε» νωρίς τη Λαμία!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με καλή εμφάνιση και εύκολο 3-0 επί της Λαμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά την ισοπαλία με την Κηφισιά και την ήττα από την Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαφέλφεια, η ΑΕΚ έψαχνε με κάθε τρόπο να χαμογελάσει ξανά και να πάει ήρεμη στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Και το πέτυχε σχετικά εύκολα και άνετα απέναντι στη Λαμία με 2-0 στην έδρα της, για την 11η αγωνιστική της Super League.

Σκόρερ για την ΑΕΚ ο Λιβάι Γκαρσία (το πρώτο φετινό) και ο Σέρχιο Αραούχο (το πρώτο στην Ελλάδα φέτος) στο 10’ και στο 36’ και έτσι η Ένωση ήταν ήρεμη στο υπόλοιπο του αγώνα διαχειριζόμενη το ματς, μιας και είχε καλή αποτελεσματικότητα με γκολ στην πρώτη ευκαιρία της και 2ο τέρμα στην 3η της! Ο Μάνταλος στο 93′ με εύστοχο πέναλτι έγραψε το τελικό 3-0.

Επιθετικά η ΑΕΚ δεν ξόδεψε πολλές δυνάμεις και έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσει τον αγώνα. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ κράτησε εκτός περιοχής την Λαμία, ενώ ο Στάνκοβιτς ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε και κράτησε το μηδέν.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Ιωάννινα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα στο ματς με την Λαμία έκανε κάποιες αλλαγές στην 11άδα λόγω απουσιών και για λόγους τακτικής. Έτσι κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο Στάνκοβιτς, δεξί μπακ ήταν ξανά ο Σιντιμπέ, αριστερά ο Μοχαμάντι, στα στόπερ ο Κάλενς με τον Βίντα, κόφτης ο Σιμάνσκι με τον Πινέδα δίπλα του, δεξιά στην επίθεση ο Ελίασον, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, ο Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο και φορ ο Γκαρσία. Ο Λεωνίδας Βόκολος προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και αυτές στον άξονα. Ο Πέδρο Αμαράλ ξεκινάει βασικός, έχοντας στο πλευρό του τον Σλίβκα, ενώ βασικός ξεκινάει ο Ομάρ Σαντάνα στο «10».

Η ΑΕΚ πήρε την μπάλα εξ’ αρχής στα πόδια της. Και όταν έφτιαξε την πρώτη ευκαιρία της σκόραρε κιόλας. Έτσι, στο 10’ η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Λαμίας, ο 25χρονος φορ είδε την μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή, μετά από κακή απομάκρυνση του Σλίβκα και αδυναμία του Αραούχο να εκτελέσει με ψαλιδάκι και με ωραίο και πολύ δυνατό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ένα γκολ το οποίο ήταν και το πρώτο του για φέτος! Το ματς δεν είχε ρυθμό, η ΑΕΚ δεν έβαζε ένταση στο επιθετικό της παιχνίδι και έτσι δεν είχαμε φάσεις, με την Λαμία να αδυνατεί να απειλήσει επί της ουσίας. Στο 20’ ο Σίντκλεϊ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Παπαδόπουλος έπιασε ένα γυριστό σουτ με την κνήμη και η μπάλα πήγε μακριά από την εστία του Στάνκοβιτς. Στο 31’ ο Γκατσίνοβιτς απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο και μπήκε στην γωνία της περιοχής. Ο Γκαρσία εκτέλεσε με το εξωτερικό και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Η ΑΕΚ ανέβασε λίγο ένταση, είχε ρυθμό και τελικά πέντε λεπτά μετά βρήκε και 2ο γκολ. Και σκόραρε με τον Σέρχιο Αραούχο και μία τρομερή ατομική ενέργεια του. Ο Αργεντίνος φορ απελευθερώθηκε πολύ ωραία από το μαρκάρισμα του Παπαδόπουλου και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 40’ η Λαμία έφτιαξε την πρώτη της απειλή, με υπέροχο μακρινό σουτ του Καρλίτος, ο Στάνκοβιτς εκτοξεύτηκε αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Το ματς είχε πια καλύτερο ρυθμό και στο 32’ η Ένωση είχε μία ακόμη καλή στιγμή. Έπειτα από ολέθριο λάθος στην άμυνας της Λαμίας, ο Αραούχο με ψιλοκρεμαστή μπαλιά βρήκε τον Ελίασον και αυτός εκτέλεσε με το κεφάλι για να τσιμπήσει για τον ελεύθερο Γκαρσία, αλλά ο Κοσέλεφ τον σταμάτησε. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Καρλίτος είδε την κίνηση του Τσιλούλη στην περιοχή και του πέρασε την μπάλα με ωραία κάθετη, αλλά ο Στάνκοβιτς βγήκε γρήγορα και μάζεψε την μπάλα. Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να έχει καθαρό προβάδισμα με 2-0 δίχως να έχει απειληθεί και έχοντας καλό ποσοστό ευστοχίας στις ευκαιρίες που έφτιαξε.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Βόκολος έκανε διπλή αλλαγή. Τζανδάρης και Τόσιτς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Σίντκλεϊ και Τσιλούλη. Στο 55’ ωραία αντεπίθεση της ΑΕΚ, το σουτ του Ελίασον πέρασε αρκετά άουτ. Στο 62’ ο Αλμέιδα έβαλε τον Μάνταλο αντί του Σιντιμπέ, με τον Πινέδα να περνά δεξί μπακ και τον Έλληνα μέσο στον άξονα. Η Ένωση στο β’ ημίχρονο δεν είχε την ίδια ορμή, επιθετικότητα και ενέργεια με την Λαμία να παίρνει μέτρα προς την εστία του Στάνκοβιτς. Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά για την Λαμία στο 63’, ο Κάλενς έστειλε άθελά του την μπάλα προς την εστία, αλλά ο σταθερός Στάνκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα. Στο 68’ ο Αλμέιδα έβαλε Πόνσε, Πισάρο και Τσούμπερ στο ματς, με Αραούχο, Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς να βγαίνουν εκτός. Ο Πόνσε πήγε φορ, ο Πισάρο αριστερά και ο Τσούμπερ με τον Μάνταλο ήταν πίσω από τον Αργεντίνο επιθετικό. Στο 72’ ο Πισάρο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά στον Πόνσε, αυτός έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Τζανετόπουλος έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ. Ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες της ΑΕΚ στο 75’, ο Πόνσε μοίρασε στον Τσούμπερ μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο Βόκολος έβγαλε Καρλίτος και Μαρτίνεθ και πέρασε στο ματς τους Μάλτσι και Λόνγκο, ενώ ο Αλμέιδα έδωσε την ευκαιρία ξανά στον Πήλιο να παίξει αντί του Μοχαμάντι.

Ο Βόλος έβαλε τον Τσιλιανίδη αντί του Σλίβκα στο τέλος, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να βρει χώρους και για τρίτο γκολ, με την Λαμία να μοιάζει πια παραδομένη. Καλή στιγμή για τη Λαμία στο 89′. Ο Σιμόν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τόσιτς αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Τελικά στο 92′ ο Μάνταλος μπήκε στην περιοχή, πήρε την πάσα, σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Κοσέλεφ. Ο Μάνταλος στην επαναφορά έγινε  κάτοχος και ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο με τον ρέφερι να δίνει αμέσως το πέναλτι. Ο Μάνταλος το εκτέλεσε και ευστόχησε για το τελικό 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΑΕΚ – Λαμία 3-0

Γκολ:

  • 10’ Γκαρσία σουτ 1-0
  • 36’ Αραούχο σουτ 2-0
  • 93′ Μάνταλος πέναλτι 3-0

Κίτρινες: Αραούχο (52’), Γκατσίνοβιτς (61’), Σιμάνσκι (91′) – Μαρτίνεθ (18’), Λόνγκο (84′), Παπαδόπουλος (93′)

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (62’ Μάνταλος), Βίντα, Κάλενς, Μοχαμάντι (77’ Πήλιος), Σιμάνσκι, Πινέδα, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς (69’ Πισάρο), Αραούχο (69’ Τσούμπερ), Γκαρσία (69’ Πόνσε)

Λαμία (Λ. Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ (46’ Τόσιτς) Αμαράλ, Σαντάνα, Σλίβκα (83’ Τσιλιανίδης), Μαρτίνεθ (73’ Λόνγκο), Τσιλούλης (46’ Τζανδάρης), Καρλίτος (73’ Μάλτσι)

O MVP του ΑΕΚ – Λαμία

Ο Λιβάι Γκαρσία στην πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ σκόραρε και έδωσε μεγάλη ανακούφιση, ενώ από τα πόδια του βγήκε και η δεύτερη που δεν έγινε γκολ. Δύο φάσεις, ένα γκολ και όλοι περιμένουν πια τα… καλύτερα από εδώ και πέρα. Μεγάλη δύναμη στην επίθεση, ακόμη και χωρίς την μπάλα όταν παίζει την αντίπαλη άμυνα.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Λαμία

Η αποτελεσματικότητα. Η ΑΕΚ σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία της. Και το 2ο γκολ ήρθε στην 3η ευκαιρία της. Έτσι στο ημίχρονο ήταν 2-0 και τέλος…

Τα γκολ του ΑΕΚ – Λαμία




Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X