Η πρόκριση για την ΑΕΚ παίζεται εδώ που ακόμα δεν έχει νικήσει

Η πρόκριση για την ΑΕΚ παίζεται εδώ που ακόμα δεν έχει νικήσει
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την ευκαιρία που έχει η ΑΕΚ να κάνει βήματα για την ευρωπαϊκή συνέχεια της στην «OPAP Arena», όπου ακόμα δεν έχει νίκη!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σημαντικό αναμφίβολα το γεγονός ότι μετά από τόσο καιρό και πριν από ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι, -ένα ματς που αν και έρχονται επιπλέον δύο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πιο κομβικό για την πορεία της ΑΕΚ στον όμιλο του Εuropa League- είναι σχεδόν όλοι καλά. Και σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας από τη στιγμή που επέστρεψαν οι τραυματίες αυτοί που έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο από όλους φέτος, έχοντας πάρει και παιχνίδι στα πόδια τους.

Ο Λιβάι Γκαρσία έδειξε σωματική ετοιμότητα στο παιχνίδι με την Κηφισιά, αναμένεται να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης και να είναι ο γνωστός οδοστρωτήρας απέναντι στους αντιπάλους στόπερ, με την προσμονή ότι θα βρει επιτέλους και το πρώτο τέρμα του στη σεζόν το οποίο έχει τόσο ανάγκη η ομάδα. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που επίσης έχει περάσει τρεις μυϊκούς τραυματισμούς από το καλοκαίρι και μετά, ήταν καλά με τον ΠΑΟΚ κι ενώ έχουν μεσολαβήσει αρκετές μέρες έκτοτε, με προπονήσεις γεμάτες ένταση.

Θα είναι ευχής έργον να βρεθούν αμφότεροι στην αρχική ενδεκάδα με τον Πινέδα να έρχεται στον κεντρικό άξονα ώστε επιτέλους να δούμε αυτή την πεντάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής σε πλήρη δράση: Πινέδα στο 8, μπροστά του ο Τσούμπερ, αριστερά ο Γκάτσι, δεξιά ο Ελίασον και στην κορυφή ο Λιβάι. Αυτό θα ήταν το ιδεατό εκτός εάν ο Ματίας Αλμέιδα έχει διαφορετικές σκέψεις όσον αφορά στο δεξί φτερό της επίθεσης (όπου διεκδικεί θέση ο Άμραμπατ) και στις θέσεις των χαφ αν επιλέξει να παρατάξει την ομάδα με ταυτόχρονη συμμετοχή των Σιμάνσκι και Γιόνσον, οπότε ο Πινέδα θα μετατεθεί αριστερά.

Η πληρότητα και το σχέδιο

Όποιο κι αν είναι το πλάνο, όποιους παίκτες κι αν επιλέξει ο προπονητής -καθώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει την παρουσία στην αρχική ενδεκάδα ενός ή περισσότερων εκ των Αραούχο, Μάνταλου ή Πόνσε- είναι εξίσου το ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο πάγκος θα είναι γεμάτος από καλές επιλογές. Θα έχει και πάλι τη δυνατότητα ο Αργεντινός να φέρει τουλάχιστον αρκετούς παίκτες από τον πάγκο με ικανότητα να αλλάξουν πράγματα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, είτε αν αυτό συνεπάγεται ότι η ομάδα θα πρέπει να ψάξει πιο επιτακτικά κάποιο γκολ, είτε να γίνει ακόμα πιο συμπαγής ανασταλτικά ώστε να ελέγξει το ρυθμό και να κλειδώσει το αποτέλεσμα.

Η πληρότητα είναι μία λέξη που φέτος αγνοείται στην ΑΕΚ. Ασφαλώς υπήρχαν και πέρυσι πολύ σημαντικά προβλήματα, αρκετά εκ των οποίων κράτησαν ποδοσφαιριστές εκτός μάχης για πολλούς μήνες, υπήρξε ωστόσο ένα πολύ σημαντικό διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ είχε τον ίδιο κορμό με ελάχιστες παραλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι και αυτό ήταν τελικά που στο τέλος έκανε τη διαφορά, βοηθώντας το σύνολο να αποκτήσει συνοχή και ρυθμό.

Αυτό είναι κάτι που της λείπει κατ’ εξακολούθηση φέτος, το κλειδί ώστε να παγιωθεί η συνέπεια που θα διατηρήσει την ΑΕΚ σε μία συνεχή ροή θετικών αποτελεσμάτων. Στενεύουν τα περιθώρια πλέον γιατί στην Ευρώπη τα ματς λιγοστεύουν ενώ στην Ελλάδα οι απώλειες με τους νεοφώτιστους ελαχιστοποιούν τα περιθώρια για άλλες γκέλες, σε σαφώς πιο δύσκολα παιχνίδια απ’ αυτά που η ΑΕΚ έχασε βαθμούς.

Η έδρα που δεν έχει φέρει νίκη

Όσον αφορά στο αυριανό παιχνίδι αυτό καθεαυτό, η Ένωση καλείται να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα μέσα στο γήπεδο της, όπου όμως έως σήμερα δεν έχει πετύχει νίκη στα ευρωπαϊκά ματς, χώρια που δυσκολεύεται πολύ ακόμα και στα εγχώρια. Επειδή όμως οι αγώνες του Europa League είναι μιας άλλης, πολύ ξεχωριστής κατηγορίας, έχει πολύ μεγάλη σημασία το να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της έχοντας περισσότερο την μπάλα στα πόδια της απ’ όσο την έχει εκτός έδρας. Εκεί μοιάζει πιο εύκολο να χτυπήσει τα παιχνίδια βασιζόμενη στην πίεση και στις ανακτήσεις της μπάλας που της δίνουν δυνατότητα για άμεση αντεπίθεση και δημιουργία ευκαιριών.

Θα εξαρτηθεί βέβαια και από τη διάθεση της Μαρσέιγ να πάρει εκείνη την μπάλα στα πόδια της και να παίξει όπως στο Βελοντρόμ. Συνήθως όμως, απ’ οσα τουλάχιστον έχουμε δει έως σήμερα στα ματς της Ευρώπης, η κατοχή της μπάλας είναι πολύ πιο μοιρασμένη όταν η ΑΕΚ είναι γηπεδούχος. Κι επειδή πλέον η πρόκριση θα κριθεί μέσα στην «OPAP ARENA», στα παιχνίδια με τη Μαρσέιγ και ακολούθως την Μπράιτον, η απαίτηση να εκμεταλλευτεί η Ένωση το δικό της σπίτι, το μέρος δηλαδή που «πληγώνεται» περισσότερο, είναι πιο πιεστική από ποτέ.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X