Η ΑΕΚ έπαθε πολλά στην Καισαριανή και τώρα θα δείξει πόσα έμαθε απ’ αυτά!

Η ΑΕΚ έπαθε πολλά στην Καισαριανή και τώρα θα δείξει πόσα έμαθε απ’ αυτά!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου πριν από ένα κρίσιμο ματς της ΑΕΚ, στέκεται σε ένα ματς που έδειξε πολλά για την Ενωση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παράδοξο αναμφίβολα. Η ΑΕΚ βρίσκεται παραμονές ενός αγώνα που θα κρίνει πολλά για την ευρωπαϊκή προοπτική της, αλλά το μυαλό των περισσότερων γύρω από την ομάδα βρίσκεται κολλημένο στο βράδυ του Σαββάτου. Οσα συνέβησαν στην Καισαριανή και στο ματς με την Κηφισιά, ο τρόπος που επέτρεψε η ΑΕΚ να τη… φάνε, είναι από εκείνα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν εύκολα. Και θαρρώ, πως ήταν τόσο βαρύ το χτύπημα, που δεν μπορεί ουδείς να το καταπιεί εύκολα και να πάει παρακάτω.

Δεδομένο επίσης, πως ό,τι και εάν συμβεί από εδώ και πέρα, ακόμα και η αυτονόητη τιμωρία των Τσαγκαράκη και Φωτιά που πρέπει να επιβληθεί από την ΚΕΔ ώστε να κάνουμε καιρό να τους δούμε ξανά στα γήπεδα, δεν μπορεί να επαναφέρει τους βαθμούς που χάθηκαν. Στην ΑΕΚ οφείλουν να αναλύσουν τα μηνύματα, γιατί πλέον μαζεύονται πολλά. Και στα δικά της παιχνίδια, αλλά και σε ματς που γίνονται γύρω της και έχουν τη δική τους σημασία.

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας, κάποιοι επιζητούν να περάσουν άβρεχτοι οι Τσαγκαράκης και Φωτιάς (why not που λένε και στο χωριό μου;) και άλλοι σπεκουλάρουν, επειδή τάχα μου η ΑΕΚ ασχολείται με τη διαιτησία και δεν βλέπει τα αγωνιστικά της ζητήματα. Εγώ πάλι, θα έλεγα το αντίθετο. Αναμφίβολα, η αγωνιστική συμπεριφορά και η νοοτροπία που έδειξαν κάποιοι παίκτες, είναι ισχυρά μηνύματα που έχουν ήδη ληφθεί και αναλυθεί από τον Αλμέιδα.

Τα συμπεράσματα για συμπεριφορές εντός ΑΕΚ

Είναι στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί γιατί επαναλαμβάνεται, ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να διατηρήσει τη δέουσα συγκέντρωση και επιθυμία πριν από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Ωστόσο, πρέπει να παρατηρήσει κάποιος, ότι δεν υπάρχει σταθερό μοτίβο στα παιχνίδια. Δηλαδή, με τον Πανσερραϊκό η ΑΕΚ έκανε σωρεία ευκαιριών, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Με τον ΟΦΗ έκανε το χειρότερο παιχνίδι της και δίκαια έχασε. Με την Κηφισιά θα μπορούσε να το καθαρίσει, αλλά χαλάρωσε και βρήκε εμπόδια από τη διαιτησία.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ενδεχομένως, να υπάρχει θέμα πνευματικής συγκέντρωσης από κάποιους παίκτες. Πιθανολογώ, πως αν και ο Αλμέιδα λέει και δείχνει έμπρακτα πως υποστηρίζει και εμπιστεύεται απόλυτα το σύνολο του ρόστερ που διαθέτει, στο μυαλό των ποδοσφαιριστών δεν έχει γίνει συνείδηση τούτο. Εκτιμώ, πως μπορεί κάποιος να θεωρεί πως είναι «λίγο» να παίξει σε ματς πρωταθλήματος και αυτόματα να μείνει εκτός ευρωπαϊκής βραδιάς.

Ο Αλμέιδα ξέρει

Πέρα από λόγια και υποθέσεις, το κρίσιμο είναι να φανεί στην πράξη τι ακριβώς συμβαίνει και εάν όντως υφίσταται μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ τέτοια νοοτροπία. Αλλά είναι και ξεκάθαρο στο μυαλό μου, πως όπως βρήκε ο Αλμέιδα λύσεις σε τόσα ζητήματα που έδειχναν ανίατα για την Ενωση, θα βρει και σε αυτό. Κόστισε ήδη, πήρε λίγο χρόνο, αλλά θα τη βρει η πάπια τη λίμνη. Θέληση και καθαρό μυαλό να υπάρχει.

Το ζήτημα για όσους βρισκόμαστε εκτός ΑΕΚ είναι να βλέπουμε το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. Τι εννοώ; Το θέμα δεν είναι να δαιμονοποιούνται καταστάσεις, ούτε κάθε φορά που θα έρχεται ένα στραβό αποτέλεσμα να ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και να ξεπηδούν από εκεί όλα τα θέματα που δικαίως ή αδίκως δεν ολοκληρώθηκαν με το μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Δεδομένα, προκύπτουν πάντα για τις ελληνικές ομάδες θέματα συγκέντρωσης πριν από ευρωπαϊκά ματς, ενώ και το ροτέισον δεν είναι πάντα πανάκεια.

Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε, ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για την ΑΕΚ, εάν δεν είχε… ξεζουμιστεί με τα συνεχόμενα ταξίδια και τα πολλά υπερατλαντικά ταξίδια ο Πινέδα και βέβαια εάν δεν είχαν τόσες απουσίες λόγω τραυματισμών Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και σε δεύτερο βαθμό Αραούχο. Πρόκειται για τους πλέον επιδραστικούς (εάν προσθέσω και τον Τσούμπερ κλείσαμε) παίκτες της ΑΕΚ και αυτοί δεν μπορούσαν να είναι συνεχώς διαθέσιμοι.

Τα πάντα ανοιχτά, η ΑΕΚ είναι καλύτερη με αποδείξεις

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X