Η νοοτροπία Πλάθα πρέπει να αφομοιωθεί από όλους τους παίκτες της ΑΕΚ Betsson

Η νοοτροπία Πλάθα πρέπει να αφομοιωθεί από όλους τους παίκτες της ΑΕΚ Betsson
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τα φροντιστήρια.. νοοτροπίας του Ζοάν Πλάθα και το δύσκολο ματς στην Πολωνία

Το παιχνίδι με την Καρδίτσα έχει τελειώσει και η ΑΕΚ Betsson έχει πανηγυρίσει μια πολύ εύκολη νίκη με καλό μπάσκετ. Οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα είχαν καλή απόδοση για τουλάχιστον τρία δεκάλεπτα, απέναντι σε μια ομάδα βέβαια που είναι αρκετά αδύναμη και με πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα της.

Ο Ισπανός ήρθε στην συνέντευξη τύπου και ήταν έξαλλος. Χωρίς να τον ρωτήσει κανείς άρχισε πολύ επιθετικά τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι αν κάποιος είναι ικανοποιημένος από την σημερινή εμφάνιση δεν μπορεί να ανήκει σε αυτό το κλαμπ. Το ύφος του βέβαια τα έλεγε όλα, ακόμα και αυτά που δεν μπορούσε να πει. Βλέποντας τα στατιστικά του αγώνα, αυτό που προφανώς πείραξε τον κόουτς, ήταν η εμφάνιση του τελευταίου δεκαλέπτου.

Ενώ η ΑΕΚ είχε πατήσει γκάζι και είχε πάρει διαφορά μέχρι και 25 πόντους από την Καρδίτσα, στο τέλος της 3ης περιόδου, τελικά το παιχνίδι τελείωσε στους 15 πόντους με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν το δεκάλεπτο με σκορ 17-27. Δεν είναι μόνο ότι η ΑΕΚ έχασε στο σκορ, αλλά δέχτηκε και 27 πόντους στην άμυνα της, που έφεραν το παθητικό της στον συγκεκριμένο αγώνα στους 88 πόντους. Αυτοί οι πόντοι δεν θα ήταν ανεκτοί ακόμα και από καλή ομάδα, πόσο μάλλον από την Καρδίτσα.

Προφανώς ο Ισπανός, ήθελε να κάνει ένα μάθημα νοοτροπίας στους παίκτες του. Τα ίδια τους είπε και στα αποδυτήρια. Φυσικά ξέρει τι κάνει και προσπαθεί να φτιάξει την προσέγγιση που έχουν στους αγώνες γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια και η χαλαρότητα δεν έχει θέση στην ΑΕΚ. Τα ίδια λίγο πολύ συνέβησαν με το Λαύριο, καθώς οι παίκτες μπήκαν χαλαροί, τα ίδια έγιναν και στην Σάσαρι, που η έλλειψη συγκέντρωσης έφερε 26 λάθη, το ίδιο και τώρα.

Απέναντι στον Ολυμπιακό, οι παίκτες ήταν όπως πρέπει, που σημαίνει ότι είναι καθαρά θέμα προσέγγισης και όχι ικανοτήτων. Αυτό φρόντισε να τους το κάνει ξεκάθαρο ο κόουτς Πλάθα. Είναι και πολλοί οι Αμερικάνοι στην ομάδα, που γενικώς έχουν μια διαφορετική νοοτροπία, οπότε χρειάζεται από νωρίς φροντιστήριο για να μην εμφανιστούν ξανά τέτοια φαινόμενα.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται και να έχει την ίδια απόδοση εντός και εκτός έδρας. Δεν γίνεται στα Λιόσια να ρίχνει 100άρες και εκτός έδρας να μην μπορεί να βάλει βολές και ελεύθερα σουτ. Η άμυνα προφανώς θέλει δουλειά, γιατί μόνο έτσι θα μπορεί να παίξει το γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ που χρειάζεται στην άλλη μεριά του παρκέ.

Νίκη – Πρόκριση για την ΑΕΚ

Η Ένωση πετάει για Πολωνία για να αντιμετωπίσει την Στσέτσιν, που όσο δύσκολο όνομα έχει, άλλο τόσο σκληροτράχηλη ομάδα είναι. Η ΑΕΚ θα παίξει δύο σερί παιχνίδια με τους πρωταθλητές Πολωνίας και έχει την ευκαιρία να σφραγίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Με δύο νίκες θα μιλάμε για διεκδίκηση της πρώτης θέσης, ενώ με 1-1, θα περιπλέξουν τα πράγματα και μάλλον θα μετρήσουν οι διαφορές με την Λούντβιγκσμπουργκ.

Όπως και να έχει, είναι στις δυνατότητες της ομάδας να κάνει το απόλυτο στα δύο αυτά παιχνίδια, παίζοντας το δικός της μπάσκετ. Θυμίζουμε ότι στις δύο νίκες που έχει κάνει μέχρι τώρα στο BCL, ουσιαστικά «έκλεψε» τα παιχνίδια στο τέλος, για αυτό θα πρέπει επιτέλους να κάνει μια πειστική εμφάνιση και νίκη εκτός έδρας. Αυτό είναι που λείπει από την ΑΕΚ, η σταθερότητα. Δεν ξέρουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι τι εικόνα θα εμφανίσει. Βλέπουμε ότι στο ένα σουτάρει με 48% στα τρίποντα και στο άλλο με 50%.. στις βολές. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι λογικά για μια νέα ομάδα, αλλά θα πρέπει σιγά σιγά να μεγαλώνουν τα καλά διαστήματα και να μικραίνουν τα μπλακ άουτ.

Επιστροφή Καμπενγκέλε και ο Ραντλ

Ο Καμπενγκέλε, μετά το ταξίδι στον Καναδά για προσωπικό του θέμα, επέστρεψε και μπήκε στις προπονήσεις. Θα δούμε αν θα μπορεί και πόσο να παίξει, αλλά σίγουρα είναι ένας παίκτης που έχει λείψει από την ρακέτα της ομάδας και ειδικά στο αμυντικό κομμάτι με την παρουσία του.

Ο Ραντλ ήταν ο κορυφαίος με την Καρδίτσα και πλέον θα υπάρχει πονοκέφαλος στον Ζοάν Πλάθα ποιον θα αφήνει εκτός εξάδας στην Ελλάδα. Αρχικά ο Ραντλ, αποκτήθηκε για 7ος ξένος, όμως η απόδοση του, φωνάζει ότι μπορεί να είναι από τους ηγέτες της ομάδας. Είναι ο πιο εύστοχος παίκτης από την περιφέρεια της Ένωσης, με 48.4% και δείχνει χαρακτήρα και προσωπικότητα όπως έκανε και στην Ιταλία στο τέλος. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να σταθεροποιήσει την απόδοση του, ώστε να υπάρχει σοβαρό δίλημμα για τον παίκτη που θα μένει εκτός.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X