Μπόκα Τζούνιορς - Φλουμινένσε 1-2: Στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής οι Βραζιλιάνοι

Μπόκα Τζούνιορς - Φλουμινένσε 1-2: Στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής οι Βραζιλιάνοι
Photo Credits: INTIME

Στην παράταση επικράτησε η Φλουμινενσε της Μπόκα Τζούνιορς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα ματς γεμάτο λατινοαμερικάνικη τρέλα, με δύο αποβολές και παράταση, η Φλουμινένσε του Μαρσέλο «λύγισε» την Μπόκα Τζούνιορς (2-1) και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Copa Libertadores.

Η Φλου διέλυσε τα όνειρα της Μπόκα Τζούνιορς και έζησε τα δικά της, αφού στην παράταση με το χρυσό γκολ του Τζον Κένεντι «λύγισε» τους Σενέιζες και έκανε δικό της το Copa Libertadores για πρώτη φορά!

Από τις πρώτες στιγμές του παιχνιδιού οι Βραζιλιάνοι έκαναν αυτό που… λατρεύουν να κάνουν. Πήραν την μπάλα στα πόδια τους και διατήρησαν την κατοχή της, επιχειρώντας να γίνουν απειλητικοί με ταχύτατες συνεργασίες σε μικρούς χώρους. Η ομάδα του Ντινίζ κυριάρχησε και επέβαλε την ισχύ της με το παιχνίδι ωστόσο να μένει σε χαμηλό ρυθμό ελέω των αρκετών φάουλ και διακοπών. Η Φλουμινένσε απείλησε στο 14′ με κεφαλιά του Κάνο και η Μπόκα απάντησε με σουτ του Μερεντιέλ ένα λεπτό μετά.

Οι Βραζιλιάνοι ήταν αυτοί που εν τέλει άνοιξαν το σκορ, μετουσιώνοντας την υπεροχή τους. Στο 36ο λεπτό, Αρίας και Κένο – οι δύο εξτρέμ της ομάδας – «έγειραν» αμφότεροι στη δεξιά πλευρά και έκαναν το 1-2. Ο Κένο γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Χερμάν Κάνο με εξαιρετικό μονοκόμματο πλασέ νίκησε τον Ρομέρο και σήκωσε στο… πόδι την τρικολόρ πλευρά του «Μαρακανά», ανοίγοντας το σκορ και στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με το σημαντικό προβάδισμα.

Οι Σενέιζες ωστόσο δεν θα μπορούσαν να… συμβιβαστούν εύκολα με την κατάσταση και στο δεύτερο μέρος έβγαλαν αντίδραση. Στο 56′ ο Λουίς Αντβίνκουλα προειδοποίησε με φοβερό σουτ που πέρασε μόλις άουτ και στο 72′ έδωσε έναυσμα πανηγυρισμών στην κιτρινομπλέ κερκίδα. Ο Περουβιανός μπακ συνέκλινε με την μπάλα στα πόδια και με πανέμορφο φαλτσαριστό πλασέ την έστειλε στη γωνία του Φάμπιο για την ισοφάριση.

Αμφότεροι οι «μονομάχοι» έψαξαν το τέρμα που θα τους χάριζε το τρόπαιο στην κανονική διάρκεια και κατάφεραν να… φλερτάρουν με τη λύτρωση. Στο 89′ το μακρινό σουτ του Μερεντιέλ πέρασε μόλις άουτ και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπαρμπόσα «ράγισε» τις τρικολόρ καρδιές. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός βρέθηκε σε θέση βολής μετά την εξαιρετική κάθετη του Λίμα, όπως αστόχησε στο τετ α τετ και… έστειλε το ματς στην παράταση.

Κι εκεί τα πάντα ισορρόπησαν σε ένα τεντωμένο σκοινί και εν τέλει έγειραν προς τη βραζιλιάνικη πλευρά. Στο 99ο λεπτό οι παίκτες της Φλουμινένσε έκρυψαν την μπάλα, ο Κένο έστρωσε με το κεφάλι στον Κένεντι κι αυτός με φοβερή, μονοκόμματη βολίδα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο 21χρονος… λυτρωτής ωστόσο κινδύνεψε να γίνει μοιραίος, αφού εξαιτίας των έξαλλων πανηγυρισμών του είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αμέσως μετά το «χρυσό» γκολ.

Η Μπόκα ωστόσο δεν μπόρεσε να χαρεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα, αφού στην επόμενη φάση και ο Φάμπρα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για… χαστούκι στο πρόσωπο του Νίνο. Οι Αργεντινοί πίεσαν, αλλά δεν απείλησαν, αφού οι παίκτες του Ντινίζ αμύνθηκαν με πολλούς παίκτες κι άφησαν την ψυχή τους στο χορτάρι. Μέχρι να ακούσουν τα λυτρωτικά τρία σφυρίγματα και να πετάξουν σε νέους ουρανούς με τα φτερά των έξαλλων πανηγυρισμών που τύλιξαν το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X