Το μοναδικό γήπεδο στην Ευρώπη με ειδικό χώρο για άτομα με αυτισμό

Το μοναδικό γήπεδο στην Ευρώπη με ειδικό χώρο για άτομα με αυτισμό
Photo Credits: INTIME

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση έχει προχωρήσει η Αρμίνια Μπίλεφελντ, με τη γερμανική ομάδα να είναι ο μόνος ευρωπαϊκός σύλλογος που διαθέτει ειδικό χώρο στο γήπεδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα γήπεδα θα πρέπει να είναι ανοιχτά και προσβάσιμα για όλους και προς αυτήν την κατεύθυνση έχει κινηθεί -ήδη- από το 2019 η διοίκηση της Αρμίνια Μπίλεφελντ, με τον γερμανικό σύλλογο να διαθέτει ειδικό χώρο για άτομα με αυτισμό, μια κίνηση συμπερίληψης που δείχνει τον δρόμο και για άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο εν λόγω χώρος ονομάζεται “Σαλόνι Αυτισμού” και προσφέρει ένα ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον στα άτομα με αυτισμό για να απολαύσουν το ποδόσφαιρο. Έχει δημιουργηθεί κατόπιν συνεργασίας της Αρμίνια με τη Γερμανική Ένωση Αυτισμού και διαθέτει άνετα καθίσματα, απαλό φωτισμό και χαλαρωτική μουσική.

Ο μέγιστος αριθμός χωρητικότητας της αίθουσας είναι 100 συνολικά άτομα μαζί με τους συνοδούς τους, ενώ υπάρχει και εξειδικευμένο προσωπικό καθ’ όλη τη διάρκεια των αναμετρήσεων της γερμανικής ομάδας που αγωνίζεται στην Bundesliga 2.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X