Τα ντέρμπι το «φωνάζουν»: «Την ΑΕΚ που ξέρατε, ξεχάστε την!»

Τα ντέρμπι το «φωνάζουν»: «Την ΑΕΚ που ξέρατε, ξεχάστε την!»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος τα βάζει κάτω στο blog του στο enwsi.gr και βγάζει... νικητή τον Αλμέιδα και τη δική του ΑΕΚ στα ντέρμπι του α' γύρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ τελείωσε τον κύκλο των ντέρμπι στον πρώτο γύρο της φετινής Super League.

Διπλό 1-2 μέσα στην Λεωφόρο απέναντι στον περσινό βασικό ανταγωνιστή για τον τίτλο Παναθηναϊκό, ο οποίος φέτος είναι πολύ καλύτερος και πιο «γεμάτος». Νίκη 2-0 μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος φέτος δείχνει πιο ανταγωνιστικός αλλά τη Δευτέρα δεν του επετράπη να κάνει τίποτε στο χορτάρι για να απειλήσει. Ισοπαλία 1-1 κόντρα στον τυχερό και καλύτερο σε σχέση με πέρυσι Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα ματς που η ΑΕΚ ήταν εμφανώς καλύτερη, έψαξε περισσότερο τη νίκη και διαμαρτύρεται δικαίως για το πέναλτι πάνω στον Ελίασον.

Η «σούμα» είναι ξεκάθαρη. Η ΑΕΚ στα ντέρμπι είναι η νικήτρια του α’ γύρου, απέναντι στους ανταγωνιστές της. Το έδειξε το χορτάρι. «Μίλησε» το ποδόσφαιρο. Ο Ματίας Αλμέιδα κέρδισε τους συναδέλφους του και ας είχε προβλήματα και σημαντικές απουσίες. Δεν έψαξε δικαιολογίες, δεν «έκλαψε» δημοσίως, έβαλε κάτω το μυαλό του και τη δουλειά του και βρήκε μαζί με το σταφ του λύσεις σε κάθε πρόβλημα. Βεβαίως τον «πληγώνουν» μέχρι σήμερα οι 5 χαμένοι βαθμοί με Πανσερραϊκό και ΟΦΗ, αλλά είναι δεδομένο ότι και βαθμοί θα χάνονται για όλες τις ομάδες με την Ευρώπη στην εξίσωση για όλους. Και αυτό πρέπει να περιορίσει φέτος η ΑΕΚ, που έχει στην ζωή της και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και είναι κοντά σε πρόκριση από τον όμιλο, στα ματς του Φλεβάρη του 2024.

Τα ντέρμπι το «φωνάζουν»: «Την ΑΕΚ που ξέρατε, ξεχάστε την!»

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι η ΑΕΚ που θέλαμε

Το διάβασα χθες και το κρατάω. Στα τελευταία 13 παιχνίδια από την έναρξη των περυσινών πλέι οφ της Super League μέχρι και το εύκολο 2-0 επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη Δευτέρα, η ΑΕΚ έχει ηττηθεί μόλις μία φορά σε ντέρμπι. Και αυτή η ήττα σε ένα ματς που δεν… πληγώθηκε καθώς μετά το 3-0 επί του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη και πέρασε σχετικά εύκολα στο Κύπελλο. Στα υπόλοιπα 12 παιχνίδια που η ΑΕΚ έχει δώσει από τον περασμένο Μάρτιο έως και σήμερα απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ (συν τον τελικό), Παναθηναϊκό και Άρη, μετράει 8 νίκες και 4 ισοπαλίες. Ακόμη και στις ισοπαλίες, ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της, πιο απειλητική, έψαχνε τη νίκη μέχρι τέλους.

Με λίγα λόγια τα ντέρμπι από πέρυσι, αλλά και φέτος – μέχρι σήμερα – μας το «φωνάζουν» σε όλους που ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Την ΑΕΚ που ξέρατε, ξεχάστε την!». Τελεία και παύλα. Και αυτό έχει μία και μόνη υπογραφή: Ματίας Αλμέιδα. Ο άνθρωπος που σχεδίασε την περσινή και την φετινή ΑΕΚ. Ο άνθρωπος που έδιωξε μακριά τον εφιάλτη των τελευταίων ετών και δη την καταστροφική σεζόν 2021/22 που οι κάκιστες επιλογές/αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα, μας έστειλαν εκτός Ευρώπης…

Η ΑΕΚ είναι κοντά στην κορυφή. Και στοχεύει να ανέβει εκεί άμεσα, ή έστω να είναι πάντα σε κοντινή απόσταση. Διότι είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε γήπεδο και να κερδίσει. Το έχει δείξει, το έχει αποδείξει.

Και στα πλέι οφ της Super League που θα κριθεί και ο φετινός τίτλος, μόνο τέτοια ματς θα έχει να δώσει. Και είναι σημαντικό να έχει αυτή τη νοοτροπία και να… πιάνει από τον λαιμό ακόμη και τους μεγάλους αντιπάλους της εντός και εκτός έδρας.

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X