«Έγκλημα» της ΑΕΚ στην Τούμπα!

«Έγκλημα» της ΑΕΚ στην Τούμπα!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ μπορούσε να είναι Πρωταθλήτρια από απόψε στην Τούμπα αλλά έκανε τα πάντα λάθος μετά το 1-2 και το ματς γύρισε στο τέλος χάνοντας 3-2

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ολα… λάθος για την ΑΕΚ στο τελευταίο 10λεπτο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και από το 1-2 κατάφερε στο τέλος να χάσει με 3-2 και μαζί την σπουδαία ευκαιρία να είναι Πρωταθλήτρια από απόψε.

Η Ένωση μπήκε μπροστά στο σκορ με 1-2, αλλά στο τέλος δέχθηκε δύο αστεία γκολ και ηττήθηκε… Και πέταξε στα σκουπίδια με σπουδαία ευκαιρία απόψε να είναι ήρεμη τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Στο α’ ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή και πιεστική με φάσεις, αλλά στην επανάληψη ήταν… φάντασμα του εαυτού της.

Το 1-0 έκανε στο 2′ ο Κωνσταντέλιας, ενώ ισοφάρισε στο 9′ ο Πινέδα. Στυο 75′ ο Βίντα έκανε το 1-2 και στο 81′ και στο 90′ μετά από μεγάλα λάθη της άμυνας και του Αθανασιάδη δέχθηκε δύο γκολ και ηττήθηκε με 3-2.

Πλέον, η ΑΕΚ έχει 76, ο ΠΑΟΚ, 71, ο ΠΑΟ 71 (χάνει 0-1 από τον Άρη) και ο Ολυμπιακός 70.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ στις 15 Μάη με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

To ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς με την ίδια 11άδα που ξεκίνησε και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντίνος έτσι έβαλε τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Κάλενς στα στόπερ, τον Σιμάνσκι με τον Γιόνσον στα στόπερ, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Πινέδα αριστερά και τον Αραούχο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Πόνσε.

Από την πλευρά του ο Λουτσέσκου άρχισε το ντέρμπι με τον Κοτάρσκι κάτω από τα δοκάρια, Ότο δεξιά στην άμυνα, Μπάμπα αριστερά, Κετζιόρα – Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας, Σβαμπ-Μεϊτέ στον άξονα, Ζίβκοβιτς δεξιά στην επίθεση, Κωνσταντέλιας σε ελεύθερο ρόλο, Τάισον αριστερά και Τόμας στην κορυφή.

Το ματς άρχισε με 10λεπτη καθυστέρηση εξαιτίας του εμετικού πανό για την ΑΕΚ, τη μνήμη του Μιχάλη και τον Μελισσανίδη στην Θύρα 4. Όταν άρχισε ο ΠΑΟΚ μπήκε με ορμή και πολύ γρήγορα βρήκε και γκολ. Από μία επίθεση αριστερά ο Μπάμπα σέντραρε στην καρδιά της περιοχής και ο Κωνσταντέλιας πετάχτηκε για να κάνει με δυνατό σουτ το 1-0 στο 3’.

Η Ένωση αντέδρασε άμεσα και ο Αραούχο στο 5’ με δυνατή σέντρα-σουτ βρήκε τον Ελίασον σε πολύ καλή θέση, αλλά ο Σουηδός δεν το περίμενε και έχασε το κοντρόλ. Πριν το 10λεπτο όμως η ΑΕΚ κατάφερε και έφερε το ντέρμπι στα ίσια με σπουδαία ανάπτυξη και ποιότητα με την μπάλα στα πόδια. Ο Πινέδα στο 9’ πήρε την μπάλα στα αριστερά έξω από την περιοχή, πάτησε μέσα σ’ αυτήν, πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές, συγκλίνοντας, έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι και ισοφάρισε σε 1-1 για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Αλμέιδα ισοφάρισε πολύ άμεσα και κυρίως αγωνίστηκε αμέσως με φοβερή αυτοπεποίθηση και έχει κλείσει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του. Στο 19’ η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ, ο Ελίασον γέμισε στην περιοχή, με τον Πινέδα να πιάνει το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αποκρούει με το στήθος! Το ματς πήγε πολύ στη δύναμη και στις μονομαχίες, αλλά η ΑΕΚ στεκόταν πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση όποτε χρειαζόταν. Στο 29’ εκτέλεση κόρνερ από τον Ζίβκοβιτς, ο Κετζιόρα πήρε την κεφαλιά, έδωσε μεγάλο ύψος στην μπάλα, η οποία κατέληξε έξω. Ένα λεπτό μετά πλασέ του Αραούχο με τη μία εκτός περιοχής, έδωσε φάλτσα στην μπάλα, αλλά όχι τόσα, ώστε να πάρει κατεύθυνση προς την εστία. Νέα σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 32’. Ο Πόνσε πήρε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής, τροφοδότησε τον Αραούχο, που σούταρε πέφτοντας, με τον Κοτάρσκι γι’ ακόμη μία φορά να αποκρούει δύσκολα με το αριστερό χέρι. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην έχει απάντηση στην τετράδα Ελίασον, Πινέδα, Πόνσε, Αραούχο στην επίθεση και ο Κοτάρσκι κρατούσε το σκορ στο 1-1.

Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ στο 37’. Εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς από τα δεξιά, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης απέκρουσε με το ένα χέρι, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ξανά δύο λεπτά μετά. Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε στα δεξιά στον Ζίβκοβιτς, που γέμισε στην περιοχή, ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά, δεν διάλεξε γωνία και ο Αθανασιάδης έδιωξε με την μπάλα να έρχεται πάνω του. Tο ματς είχε αποκτήσει τρομερό ρυθμό με την ΑΕΚ να δίνει χώρο στον ΠΑΟΚ και να… ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

Εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη στο χορτάρι, πιο επιθετική (3-6 τελικές), πιο απειλητική με 1.2 XGOALS απέναντι στο 0.5 του ΠΑΟΚ που είχε δύο καλές φάσεις απέναντι στον σταθερό Αθανασιάδη.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Λουτσέσκου έβαλε τον Σάστρε αντί του Ότο (είχε κάρτα) που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον εξαιρετικό Πινέδα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά πιο πιεστικοί στο ματς και έψαχναν φάσεις, ενώ η ΑΕΚ ζητούσε την κόντρα επίθεση για γρήγορες μεταβάσεις. Αραούχο και Ελίασον έδειχναν κουρασμένοι και στο 65’ ο Αλμέιδα τους έβγαλε για να μπουν Αμραμπατ και Γκατσίνοβιτς στο ματς, με την ΑΕΚ να μην έχει τόση επιθετικότητα στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου όπως στην αρχή του ματς.

Και αμέσως μετά ο ΠΑΟΚ είχε τεράστια ευκαιρία στο 67’ μετά από φάση διαρκείας όταν η μπάλα δεν έφευγε από την περιοχή και ο Κωνσταντέλιας με απευθείας σουτ βρήκε εστία, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά με τρομερή εκτίναξη! Στο 70’ ο Λουτσέσκου έβαλε τον Σαμάτα αντί του Τόμας ψάχνοντας γκολ ισοφάρισης.

Όμως η ΑΕΚ βρήκε τελικά το γκολ της νίκης, του Πρωταθλήματος στο 75’. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, γεμίζοντας στην περιοχή, ο Σβαμπ έπεσε, αλλά διώχνοντας έστειλε την μπάλα πάνω στον Κοτάρσκι, ο οποίος απέκρουσε. Ο Βίντα ακολουθούσε και σκόραρε με κεφαλιά από κοντά για το 1-2!

Με το σκορ υπέρ της η ΑΕΚ ο Αλμέιδα έβαλε αμέσως Τσούμπερ και Γκαρσία αντί των Ρότα και Πόνσε, με τον Λουτσέσκου να απαντά αμέσως με Οζντόεφ και Ντεσπότοφ αντί Σβαμπ και Ζίφκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ είχε στο 81’ αμέσως την απάντηση και ισοφαρίζει. Μετά από γέμισμα από τα δεξιά στην περιοχή, ο Κάλενς υπολόγισε λάθος, δεν καθάρισε τη φάση, ο Σαμάτα με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κωνσταντέλια, ο οποίος με τη μία έκανε το 2-2.

Ο ΠΑΟΚ πίεζε στο τέλος, η άμυνα της ΑΕΚ είχε άγχος και έκανε πολλά λάθη όπως και ο Αθανασιάδης και τελικά στο 90′ το πλήρωσε ακριβά. Μετά από εκτέλεση κόρνερ (δώρο του Αθανασιάδη) από τα δεξιά, ο Σάστρε έκανε το γυριστό εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε και στον Γιόνσον και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-2.

Και το ματς τελείωσε με την ΑΕΚ να εγκληματεί και από 1-2 μέσα σε λίγα λεπτά να βλέπει την ανατροπή για το 3-2 που αλλάζει τα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2

Γκολ:

  • 3’ Κωνσταντέλιας σουτ 1-0
  • 9’ Πινέδα σουτ 1-1
  • 75’ Βίντα κεφαλιά 1-2
  • 81’ Κωνσταντέλιας σουτ 2-2
  • 90′ Σάστρε σουτ 3-2

Κίτρινες: Τόμας (21’), Κωνσταντέλιας (41’) – Ρότα (20’), Αραούχο (64’), Τσούμπερ (89′)

Κόκκινες:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (46′ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (78′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (78′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (90+3′ Βιεϊρίνια), Τόμας (70′ Σαμάτα)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (79′ Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον (65′ Άμραμπατ), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα, Πόνσε (78′ Τσούμπερ), Αραούχο (66′ Γκατσίνοβιτς)

O MVP του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ο Πινέδα ήταν ο καλύτερος παίκτης για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Κατάφερε να κάνει μεγάλη ζημιά στον ΠΑΟΚ από αριστερά και ανάγκασε τον Λουτσέσκου να κάνει αλλαγή μπακ στο ημίχρονο.

Το κλειδί του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Τα παιδικά λάθη της άμυνας και δη του Κάλενς και του Αθανασιάδη μετά το 1-2 του Βίντα.

Τα γκολ του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

AEK Τalk 13/5/24 -Στ. Καζαντζόγλου | enwsi.gr
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X