Φανταστείτε την ΑΕΚ να είναι πλήρης και αφήστε τους άλλους να… τρώγονται!

Όλα αυτά για την ΑΕΚ με μόλις 75 λεπτά Λιβάι Γκαρσία
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου προσδοκά να δει την ΑΕΚ ακόμα πιο καλή και αφήνει τον ανταγωνισμό στη μιζέρια του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπήκαμε πλέον στο Νοέμβριο. Εχουμε συμπληρώσει τρεις γεμάτους αγωνιστικά μήνες, με αρκετά ξεκάθαρο δείγμα γραφής για κάθε ομάδα. Οσο περνά ο καιρός, γίνονται ολοένα και πιο ορατές οι διαφορές. Είναι σα να βλέπεις δύο διαφορετικούς κόσμους. Εκείνον που εκφράζεται μέσα από την ΑΕΚ, με την αγωνιστική πρόταση του Αλμέιδα και ένα σύνολο που πήρε πολύ καλό βαθμό στις υποχρεώσεις της και εκείνον του ανταγωνισμού, που δείχνει βουτηγμένος στην εσωστρέφεια.

Δύο μέρες μετά την θριαμβευτική επικράτηση επί του ΠΑΟΚ, τα χαμόγελα στην ΑΕΚ έγιναν ακόμα πιο πλατιά. Η επισημοποίηση της επιστροφής του Λιβάι Γκαρσία σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, λίγες ημέρες έπειτα από την επανεμφάνιση και του Γκατσίνοβιτς, ανοίγει αλλιώς το παιχνίδι. Ηδη, από το βράδυ της Κυριακής συζητείται ολοένα και πιο έντονα, πως θα είναι η ΑΕΚ όταν καταφέρει να παίξει κάποια στιγμή και πλήρης.

Η πληρότητα της ΑΕΚ και τα μεγάλα ματς

Πως θα είναι αλήθεια; Μπορείτε να φανταστείτε μια ομάδα που θα έχει δημιουργικά Πινέδα στον άξονα, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς στα φτερά, Αραούχο ή Τσούμπερ πίσω από τον Λιβάι. Και να έχει στον πάγκο όλον αυτόν τον γαλαξία αστέρων, με Μάνταλο, με Αμραμπατ, με Πισάρο, με Πόνσε, με, με, με. Η ΑΕΚ είναι στα καλύτερα της και έχει βάσιμους λόγους να προσδοκά, πως ο χρόνος είναι σύμμαχος της και μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει στην πορεία.

Από την άλλη, υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που πρέπει να ανησυχήσει τον ανταγωνισμό. Στα ματς πάνω από το μέσο όρο, σε αυτά που συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια να αποκαλούμε μεγάλα, η ΑΕΚ έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και με καλές εμφανίσεις: ισοπαλία με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια, νίκη μέσα στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού, εύκολη επικράτηση επί του ΠΑΟΚ. Κάθε ματς, με καλή εικόνα. Και όσο περνά ο καιρός και έρχονται περισσότερα τέτοια ματς, τόσο η ΑΕΚ θα είναι πάνω από τον ανταγωνισμό.

Χαλούν οι φιλίες για μια κροτίδα

Την ίδια στιγμή, κοιτάς στην άλλη πλευρά του φεγγαριού και διακρίνεις σκοτάδι. Ο Παναθηναϊκός κάνει τη δική του «επανάσταση» και έληξε τη συμπόρευση με τον Ολυμπιακό, όπως καταγραφόταν εδώ και μήνες σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Είναι σημαντικό, πως ξάφνου ο κ. Αλαφούζος θυμήθηκε και τα χρόνια της παράγκας, και πως ο Ολυμπιακός δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ ουσιαστικά, και πως είναι ο «κακομαθημένος» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τελικώς, αποδεικνύεται στην πράξη πως χαλάνε και για μια κροτίδα οι φιλίες. Βέβαια, δεν ξέρω εάν θα είχαμε το ίδιο σκηνικό, εάν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν είχαν ξεσηκωθεί (και ενθουσιαστεί) με την άρνηση να συνεχίσει το ματς η ομάδα τους υπό τις συνθήκες που υπήρξαν στον Πειραιά. Δεν θα μπορούσε εύκολα να γίνει διαφορετικά, αφού πρόκειται για τραυματισμό παίκτη από οπαδούς του αντιπάλου, ο οποίος μάλιστα είναι ο Ολυμπιακός.

Καλή, αλλά ανταγωνιστική σχέση

Βέβαια, για να μην μπερδεύεται κανείς και επιχειρεί ανόμοιες συγκρίσεις. Είναι ξεκάθαρο για όποιον μπορεί να κατανοήσει όσα γίνονται στην πράξη, πως στο περυσινό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο φινάλε των πλέι οφ, ήταν αδύνατο για την διοίκηση του Ολυμπιακού να ξεπεράσει την κάθετη στάση των οργανωμένων της.

Αυτό επειδή υπάρχουν ακόμα κάποιοι που το εμφανίζουν ως… απόδειξη, πως δεν υπήρξε συμπόρευση. Αντε μια καλή, αλλά ανταγωνιστική σχέση, που λέχθηκε και μου ταίριαξε πολύ. Λίγο καλύτερο από εκείνο το περίφημο, πως μόνο οι πρόεδροι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού παλεύουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ετσι φτάσαμε στη στιγμή που υπάρχει πλέον παραδοχή, ότι είναι καλύτερα τα πράγματα πλέον με την διαιτησία. Όχι, ότι συγκινείται κανείς ιδιαίτερα. Εδώ οι άνθρωποι κάνουν ανοιχτές επιθέσεις εναντίον δικαστικών λειτουργών. Κολομβία της Ευρώπης.

Το ενδιαφέρον με Λουτσέσκου και Ολυμπιακό

Διαβάστε τη συνέχεια

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X