Άσχετα με το αποτέλεσμα, οι δύο τελευταίες εμφανίσεις της ΑΕΚ Betsson είναι προβληματικές

Άσχετα με το αποτέλεσμα, οι δύο τελευταίες εμφανίσεις της ΑΕΚ Betsson είναι προβληματικές
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την κακή εικόνα της ΑΕΚ και στην έδρα του Άρη που έφερε την ήττα.

Η ΑΕΚ Betsson, έχασε από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, σε έναν αγώνα που έμοιαζε πολύ με αυτόν της Τετάρτης κόντρα στην Σάσαρι, ως προς τον εκνευρισμό που προκαλούσε στον οπαδό της ομάδας. Πραγματικά είναι δύο αγώνες, για ασκήσεις υπομονής, αφού η εμφανίσεις της Ένωσης ήταν τρομερά κακές ακόμα και για την εποχή.

Στην Ιταλία όμως, όταν φτάσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα σοβαρεύτηκε, βρήκε μεγάλα σουτ τα οποία μπήκαν. Χθες, όχι μόνο δεν μπήκαν, αλλά νόμιζε κάποιος ότι τα στεφάνια που σούταραν οι παίκτες της ΑΕΚ, είχαν μικρότερη διάμετρο.

Προετοιμασμένοι για ξύλο

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πολλές ελπίδες για τον χθεσινό αγώνα, θεωρώντας ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να ματσάρει την σκληράδα και το μπασκετικό ξύλο που δίνει ο Άρης σε κάθε παιχνίδι και θα λύγιζε. Τελικά η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική, αφού οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, έπαιξαν και εκείνοι σκληρά και δεν «μάσησαν» από την έδρα.

Οπότε μετά πάμε στο άλλο κομμάτι, το μπασκετικό που κατά την γνώμη μου έκρινε την αναμέτρηση. Η ΑΕΚ σε αυτό το ξεκίνημα έχει πολύ συγκεκριμένα plays, μετρημένα στα δάχτυλα και ένα βασικό είναι να εκμεταλλεύεται το ποστάρισμα του Τίλμαν μετά από σκριν στην μπάλα. Ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι έπαιζε στις περισσότερες φάσεις αλλαγές και είτε ο Τίλμαν, είτε ο Χατζηδάκης είχαν πάντα μισμάτς με τον αντίπαλο. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να περάσουν την πάσα και όποτε αυτό έγινε, αρχικά ο Τίλμαν ήταν άστοχος, παίρνοντας δύσκολα σουτ και στην συνέχεια ο Χατζηδάκης δεν μπορούσε να βάλει τις βολές.

Μοιραία, ο χρόνος τελείωνε και οι περιφερειακοί έπρεπε να πάρουν ατομικές φάσεις. Ξεκινάμε λοιπόν. Ραντλ, 0/6 με τρία χαμένα λέι απ και άλλες τόσες κακές αποφάσεις. Μάκλεμορ, 2/10 σουτ τα πιο πολλά υπό δύσκολες συνθήκες. Μόνο ο ΜακΡέι έδειξε πως δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλά και αυτός ήταν άστοχος από το τρίποντο. Ο Κουζέλογλου, παρά τα 12 ριμπάουντ που πήρε, δεν μπόρεσε να τελειώσει καμία φάση, ακόμα και αυτές που ήταν μόνος του κάτω από το καλάθι. Ο Άρης όσο έβλεπε την αστοχία της Ένωσης από την περιφέρεια τόσο έκλεινε την ρακέτα του, με αποτέλεσμα να υπάρχει η εντύπωση ότι 3 μέρες να παίζει η ΑΕΚ δεν θα το γυρίσει.

Και να μην έχει δει κάποιος αυτόν τον αγώνα, αν δει ότι η ΑΕΚ είχε 21/63 εντός πεδιάς όπου 5/24 ήταν τρίποντα, θα καταλάβαινε αρκετά. Αν μετά κοιτούσε και τις βολές, θα είχε όλη την εικόνα. Η ΑΕΚ κέρδισε 34 βολές και ο Άρης 32. Οι Θεσσαλονικείς έβαλαν τις 27 από αυτές και η Ένωση της 17. Μιλάμε για 10 βολές επιτυχημένες διαφορά, σε παιχνίδι που κρίθηκε στους 75 πόντους. Ε, έτσι δεν κερδίζεις ούτε σχολική ομάδα.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό, είναι ότι ο Άρης ήταν κακός. Δεν έπιασε ούτε καν μέτρια απόδοση και μια σοβαρή ΑΕΚ, αν έκανε ένα πεντάλεπτο όπως στην Σαρδηνία θα κέρδιζε αλλά είπαμε, δεν γινόταν. Το μόνο παρήγορο που μπορεί να κρατήσει η ομάδα από αυτό το παιχνίδι ήταν ότι είχε καλύτερη εικόνα αμυντικά, αν εξαιρέσουμε κάποιες φάσεις που χάθηκαν οι περιστροφές.

Σίγουρα οι απουσίες του Κουζμίνσκας και του Καμπενγκέλε, είναι σημαντικές. Ο Λιθουανός σε αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να δώσει εύκολους πόντους από το ποστ, ενώ ο Καναδός δεν θα είχε αντίπαλο στο κυβικά του, όμως όπως είπε και ο προπονητής δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες, οπότε δεν πρέπει να στεκόμαστε και εμείς εκεί.

Η ΑΕΚ μετά τις δύο νίκες με της Ρίσεν και τον Απόλλωνα, έχει κάνει δύο άσχημα παιχνίδια, άσχετα αν κέρδισε το ένα. Είναι λίγο Σκωτσέζικα ντους  οι εμφανίσεις, πάνω που λες ότι βελτιώνεται κάτι, έρχονται τέτοια παιχνίδια και σε κάνουν να αναρωτιέσαι. Το ρεκόρ στο πρωτάθλημα έχει πάει πλέον στο 1-3 και σιγά σιγά θα αρχίσει η πίεση για αποτελέσματα, οπότε δεν έχει και πολλά περιθώρια. Το 2-0 στην Ευρώπη δημιουργεί ένα «μαξιλαράκι», όμως πρέπει να υπάρχει εξέλιξη.

ΥΓ.  Παίκτες όπως ο Μάκλεμορ, το να παίζουν σε μια τέτοια έδρα, είναι πρωτόγνωρη εμπειρία και προφανώς τους επηρεάζει. Αντίθετα ο ΜακΡέι, που στο Ισραήλ όλα τα γήπεδα είναι έτσι, δεν είχε κανέναν πρόβλημα με βάση την εμπειρία του. Ο Μάκλεμορ χρειάζεται χρόνο.

ΥΓ2. 5.500 κόσμο το Νικ Γκάλης Χολ, για να δούμε θα μαζέψει σύνολο τόσους η ΑΕΚ στην έδρα της, σε όλο τον πρώτο γύρο;

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X