Θα τους λέει ο Αλαφούζος «πρωτάθλημα στα χαρτιά» και θα βαράνε παλαμάκια

Θα τους λέει ο Αλαφούζος «πρωτάθλημα στα χαρτιά» και θα βαράνε παλαμάκια
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις αλλαγές απόψεων, στάσεων και τρόπου ζωής όσων ευαγγελίζονταν το κάτι διαφορετικό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ψάχνοντας πρόχειρα στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια εκείνης της εβδομάδας που η ΑΕΚ αρνήθηκε να παίξει σε ένα γήπεδο -του Περιστερίου εν προκειμένω- με πιο κοντά δοκάρια από το ύψους που προβλέπεται, βρίσκεις δεκάδες τίτλους που επισημαίνουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έμπαινε ΠΟΤΕ σε μια τέτοια διαδικασία. Δεκάδες όμως!

Την περίοδο εκείνη, λοιπόν, οι θιασώτες της δήθεν διαφορετικότητας του Παναθηναϊκού, κουνούσαν το δάχτυλο σε όλους τους άλλους, λέγοντας ότι η τιμημένη ομάδα τους δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να πάρει παιχνίδιι στα χαρτιά, ούτε πρόκειται να το επιχειρήσει! Σήμερα, η ίδια ομάδα έχει ήδη πάρει -εκτός κάποιας συγκλονιστικής ανατροπής- έναν αγώνα στα χαρτιά και βάζει πλώρη για τους επόμενους μέσα στη σεζόν. Άλλωστε το σχέδιο ήταν συγκεκριμένο, μέσα από τα μισόλογά τους το παραδέχθηκαν και οι ίδιοι ότι είχαν πάει προετοιμασμένοι στον Πειραιά.

Ποια εξήγηση δίνουν τώρα; Ότι έπαψαν να είναι οι μαλ..ες της υπόθεσης και ότι έπρεπε κάποια στιγμή να ακολουθήσουν αυτό που κάνουν και οι άλλοι. Προσέξτε, να το ακολουθήσουν αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα το κάνουν ποτέ! Αυτοί που σε κάθε ευκαιρία λοιδορούσαν τον Γιάννη Αλαφούζο, έγραφαν λιβέλους για την (ποδοσφαιρική) ανεπάρκειά του και τον κορόιδευαν ανοιχτά για κάποιες ατάκες του σε Μέσα στα οποία εργάζονταν ή εξακολουθούν να δουλεύουν. Τώρα, όμως, που ο Αλαφούζος δείχνει έτοιμος και αποφασισμένος να πάρει αυτό το πρωτάθλημα ακόμα κι αν χρειαστεί να κερδίσει αγώνες στα χαρτιά, κάθονται γύρω από το παλκοσένικο και (του) βαράνε παλαμάκια.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δικαίως παίρνει το παιχνίδι του Καραϊσκάκης στα χαρτιά. Αυτό που ο Ολυμπιακός μετέτρεψε από συνήθεια σε λατρεία, ήταν λογικό ότι κάποια στιγμή θα το έβρισκε μπροστά του. Ότι θα ερχόταν η πληρωμή με το ίδιο νόμισμα. Δεν μπαίνει καν σε συζήτηση το δίκαιο του αιτήματος του Παναθηναϊκού να κατακυρωθεί το ματς υπέρ του και να μηδενιστεί ο Ολυμπιακός. Έχει, ωστόσο,τόσο πλάκα να διαπιστώνεις τις κωλοτούμπες των κερματοδεκτών, οι οποίοι καιρό τώρα μιλούσαν για κάτι διαφορετικό από αυτό που σήμερα επικροτούν. Γνήσια ποδοσφαιρικά jukeboxes!

Κόντρα στον ΠΑΟΚ, λειψή και πάλι

Κοιτάζοντας τα του οίκου μας, αύριο έχουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να είναι τόσο εύκολο όσο τα δύο προηγούμενα Νέα Φιλαδέλφεια στα οποία η ΑΕΚ πήρε ισάριθμες νίκες με συνολικό σκορ 6-0. Οι απώλειες των Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς, δίχως να υπάρχει μία σαφής εικόνα γιατί μένουν τόσο καιρό έξω και πότε θα επιστρέψουν, αποτελούν τη μεγαλύτερη πληγή από όλες.

Εξυπακούεται ότι σημαντική απουσία είναι και ο Αραούχο, όμως η ομάδα ξεκίνησε το καλοκαίρι της να προετοιμάζεται δίχως εκείνον, ασχέτως με το ότι μπήκε πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν και τώρα, προφανώς λογικά, αποκτά κάποια ζητήματα. Όμως η ιστορία με τους δύο προαναφερθέντες έχει παρατραβήξει. Μετρούν μαζί ήδη πέντε μυικούς τραυματισμούς και ακόμα δεν έχει μπει ο Νοέμβριος. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η κατάσταση θα λάβει ένα τέλος.

Οι επιλογές του Αλμέιδα είναι πολύ συγκεκριμένες, λογικά η ομάδα θα παραταχθεί με ενδεκάδα που θα μοιάζει πολύ με εκείνη κόντρα στη Μαρσέιγ, αλλά προφανώς με τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Ίσως μία έκπληξη στο αρχικό σχήμα θα μπορούσε να είναι ο Ζίνι παίζοντας στο αριστερό φτερό ώστε να έρθει ο Πινέδα στον άξονα και να γίνει η ΑΕΚ πιο λειτουργική εκεί, όμως έως σήμερα ο προπονητής δεν του έχει δώσει την ευκαιρία να είναι βασικός στο πρωτάθλημα.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι είναι ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια σε αγώνα που θα έχει πολύ τρέξιμο κι ενώ η πλειοψηφία των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών έχει ξεζουμιστεί, του δίνει ένα μεγαλύτερο αβαντάζ από κάθε προηγούμενη φορά για να είναι αυτή η πρώτη του στη βασική ενδεκάδα. Γιατί όχι άλλωστε, ειδικά σε περίοδο που τα κουκιά είναι τόσο μετρημένα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X