Το μάθημα της κροτίδας, η δική μας υποχρέωση και το επικείμενο ξεμάλλιασμα

Το μάθημα της κροτίδας, η δική μας υποχρέωση και το επικείμενο ξεμάλλιασμα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το ξεκατίνιασμα των δύο «συνέταιρων» και την υποχρέωση που έχουμε όλοι απέναντι στην ΑΕΚ αλλά πρωτίστως στον άνθρωπο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχει ομολογουμένως πολύ πλάκα να ακούς τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού να μιλάει για πρωτόγνωρες καταστάσεις όταν εκείνος είχε δώσει εντολή να φύγει η ομάδα του από την Τούμπα για ένα ρολό χαρτί που δέχτηκε στο στόμα ο τότε προπονητής του ΟΣΦΠ, Ισπανός Όσκαρ Γκαρθία.

Αυτό έλεγε όμως ο κανονισμός, αυτό έπρεπε να συμβεί. Όπως σωστά δεν διεξήχθη εκείνο το παιχνίδι στη Λεωφόρο όταν ο Φινμπόνγκανσον χτυπήθηκε από φωτοβολίδα. Βέβαια η επιλεκτική μνήμη του κυρίου Μαρινάκη δεν του επιτρέπει να αποδεχθεί τώρα ότι ο Χουάνκαρ μπορεί όντως να έπαθε τέτοια (προσωρινή ή όχι δεν έχει σημασία για τη συγκεκριμένη απόφαση) ζημιά που θα καθιστούσε ανέφικτη τη συμμετοχή του στο παιχνίδι.

Όχι, καμία πρεμούρα δεν έχω να πάρω το μέρος του Παναθηναϊκού, ειδικά αυτού του μεταλλαγμένου σωματείου που με τη διγλωσσία του και τη φρασεολογία Ολυμπιακού εδώ και πολύ καιρό, με την εμετική προπαγάνδα κατά της ΑΕΚ σε Μέσα επιρροής ή ιδιοκτησίας του Αλαφούζου και την άρνηση να καταδικάσει δημόσια αυτό που κάποια ναζίδια στις εξέδρες του γηπέδου του ανάρτησαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έχει εξελιχθεί σε κάτι που σίγουρα δεν γίνεται ν’ αρέσει στην πλειοψηφία των νορμάλ οπαδών του. Ίσα-ίσα που παρακολουθώντας τους απέξω να ξεμαλλιάζονται κι ενώ ετοιμάζονται για δικαστήρια, αισθάνεσαι μια αγαλλίαση. Τα συνεταιράκια τσακώνονται για ένα παιχνίδι κι ενώ έχουν ακόμα πέντε μπροστά τους να δώσουν. Το λες και Θεία Δίκη.

Βέβαια (προς το παρόν τουλάχιστον) το κάνουν με προσεκτικό λόγο και δίχως προκλητικές ασχήμιες ή απειλητικές κραυγές. Αν στη θέση της ΑΕΚ ήταν ο Παναθηναϊκός, θα έβγαζαν τα τανκς. Θα μιλούσε ο Μαρινάκης για έγκλημα κατά της Ελλάδας, θα είχαμε όλους τους κερματοδέκτες συντεταγμένα να απαγγέλλουν το ίδιο τροπάριο. Ασφαλώς και τώρα θα τη δώσει τη μάχη του ο Ολυμπιακός για να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά, αλλά τον Παναθηναϊκό δεν θέλει να τον εξοντώσει.

Θέλει να συνεχίσει να είναι χειριστικός μαζί του όπως το καταφέρνει εδώ και καιρό δίχως στο πράσινο στρατόπεδο να αντιλαμβάνονται ότι για ακόμα μία φορά αυτό που έχουν επιλέξει, θα το βρουν μπροστά τους. Όταν προχωράς σε παραγοντικές συμμαχίες με εκείνους που ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή θα σε πουλήσουν, κάπου πρέπει να κοιτάξεις στον καθρέφτη για να μετρήσεις το μέγεθος της ανοησίας σου. Ήδη πήραν μια γεύση χθες για το πως θα γίνει η επιχείρηση να χάσουν το δίκιο τους. Και αυτό θα είναι το μάθημά τους. Παίρνουν όμως από ελληνικά ποδοσφαιρικά γράμματα; Μπα…

Στο δικό μας σπίτι, για την ΑΕΚ, για τον συνάνθρωπο

Πέρα από την πλάκα τώρα και δίχως άλλη διάθεση να ασχοληθώ με αυτή την “κοκκινοπράσινη” κωμωδία που θα απολαύσουμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, καλό είναι να έχουμε εμείς το νου μας μέσα στο δικό μας σπίτι. Η κροτίδα που έπεσε χθες στον Χουάνκαρ, είχε πέσει πέρυσι πίσω από τον Μπρινιόλι. Και παρόλο που ήταν αρκετά μακριά από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού ώστε να δημιουργηθεί έστω και η παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί να τραυματίστηκε, αν ο Ιταλός ήθελε να καθίσει κάτω και να παριστάνει τον ανήμπορο, ίσως το πράγμα να είχε άσχημη εξέλιξη για την ΑΕΚ.

Μπορεί εκείνος ο διαιτητής να έβλεπε υπαιτιότητα, ενδεχομένως να έκλεινε το φύλλο αγώνα με τρόπο καταδικαστικό για την Ένωση. Ο Μπρινιόλι δεν έκανε θέατρο και αυτό τον τιμά, όμως αν έπαιρνε μια τέτοια απόφαση, ειλικρινά δεν θα του έδινα άδικο. Κάποια στιγμή αυτό το χάλι πρέπει να σταματήσει. Είναι μία ηλιθιότητα που μόνο κακό προξενεί και δεν προσφέρει τίποτα παρά αναστάτωση και αηδία. Και ναι, θα προτιμούσα όταν ο Λάζαρος Ρότα είχε φάει το μπουκάλι στο κεφάλι σε εκείνο το παιχνίδι του Βικελίδης με τον Άρη, να μείνει στο χορτάρι και να διακοπεί το ματς. Εκείνος σηκώθηκε με την ΑΕΚ να προηγείται 2-0 και στο τέλος να χάνει με 3-2. Μιλάμε για μπουκάλι στο κεφάλι, γεμάτο νερό…

Ας γίνει μάθημα λοιπόν σε όλους όσοι πηγαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια έχοντας κατά νού το πώς να δημιουργήσουν άσχημες συνθήκες όχι μόνο για τον αντίπαλο αλλά και για την ίδια την ομάδα τους. Δεν προσφέρει τίποτα αυτή η τυφλή επιθετικότητα, είναι επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα συνανθρώπων μας, διότι θα έρθει κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου με έναν πραγματικά άσχημο τραυματισμό. Κρατήστε τις λοιπόν στα σπίτια σας και πετάξτε τις στις αυλές σας όταν έρθει το Πάσχα. Και αυτό μόνον όσοι δεν έχετε παιδιά.

Ας βάλουμε λίγο μυαλό μέσα από αυτές τις ιστορίες και ας συνειδητοποιήσουμε ότι πηγαίνουμε στο γήπεδο για να απολαύσουμε την ομάδα μας, να χαρούμε ή να λυπηθούμε με τους συνοπαδούς μας, να κάνουμε καζούρα στους απέναντι και πάνω από όλα να γυρίσουμε όλοι στα σπίτια μας. Αυτό με το οποίο σήμερα γινόμαστε χαλαροί παρατηρητές με διάθεση ειρωνείας για την απόλαυση να βλέπεις αυτούς τους δύο να «χαρτοπολεμούν» και αργότερα να «σκοτώνονται» στις δικαστικές αίθουσες, αύριο μπορεί να είναι στη δική μας πόρτα.

Όχι για μία δικαστική μάχη που στο κάτω κάτω της γραφής δε λέει και τίποτα, αλλά για ένα πολύ κακό συμβάν που μπορεί να κοστίσει τη σωματική ακεραιότητα ή ακόμα και τη ζωή κάποιου άλλου. Εμείς που είχαμε νεκρό έξω από το γήπεδο μας, εμείς που βιώσαμε τη στυγνή δολοφονία του Μιχάλη στα σκαλιά του σπιτιού μας, ένα παράδειγμα παραπάνω οφείλουμε να το δίνουμε.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X