Προκριματικά EURO 2024: Έπεσε με ψηλά το κεφάλι η Εθνική - Ήττα με 0-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια από την Ολλανδία (VIDEO)

Προκριματικά EURO 2024: Έπεσε με ψηλά το κεφάλι η Εθνική - Ήττα με 0-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια από την Ολλανδία (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η Ελλάδα το πάλεψε με την Ολλανδία στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά έχασε με 0-1 και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για την πρόκριση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε κόντρα στην Ολλανδία που μέχρι το 60′ ήταν κυρίαρχη, αλλά έπεσε πάνω στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο που έπιασε και πέναλτι. Η Εθνική βγήκε από το καβούκι της, ο Πογιέτ ρίσκαρε, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απείλησε, αλλά εν τέλει έχασε με 1-0 από τους «οράνιε» με εύστοχο χτύπημα 2ου πέναλτι παρακαλώ στο 90+3′ από τον Φαν Ντάικ.

Έτσι πλέον η υπόθεση πρόκριση είναι πολύ δύσκολη, αν όχι όνειρο θερινής νυκτός, με δεδομένο πως η Εθνική ισοβαθμεί με την Ολλανδία που έχει ένα ματς λιγότερο και παίζει με Ιρλανδία και Γιβραλτάρ, ενώ η Ελλάδα υποδέχεται την Γαλλία στο «παράθυρο» Νοεμβρίου.

Κυριάρχησε η Ολλανδία, έπιασε πέναλτι ο Βλαχοδήμος

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στην Ολλανδία. Στο 21′ ο Ράιντες όντας αφύλακτος, σούταρε δυνατά με τον Βλαχοδήμο να διώχνει και όχι να μπλοκάρει. Μετά το 20′ ήταν εμφανές πως οι «οράνιε» έλεγχαν το ματς έχοντας την κατοχή και προσπαθώντας να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία της Ελλάδας. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως σε μικρό διάστημα οι «οράνιε» κατάφεραν να κερδίσουν τέσσερα κόρνερ με την Ολλανδία να κερδίζει πέναλτι στο 25′ σε τράβηγμα του Κουλιεράκη στον Φαν Ντάικ. Μία απόφαση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων διεθνών, αλλά και του Πογιέτ μ’ αυτή να μην αλλάζει. Έτσι στο 28′ την εκτέλεση ανέλαβε ο Βέγκχορστ με τον Βλαχοδήμο να το αποκρούει και να κρατά το 0-0 προκαλώντας έκρηξη στην «Αγιά Σοφιά – OPAP Arena».

Το 0-0 παρέμενε, με την Ελλάδα ναι μεν κρατά το μηδέν, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει. Και οι αριθμοί στην προκειμένη έλεγαν την αλήθεια. 34%-66% η κατοχή μπάλας, 1- 7 οι τελικές προσπάθειες, 89-229 οι πάσες αποτύπωναν ότι έβλεπε κανείς μέσα στο γήπεδο. Για να χάσουν οι Ολλανδοί ακόμη μία καλή ευκαιρία στο 44′. Ο Μπεργκβάιν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρότα, έκανε το σουτ στην περιοχή αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σε κόρνερ.

Ανέβηκε μετά το 60′ η Ελλάδα, ρίσκαρε ο Πογιέτ

To 0-0 παρέμενε με τους Ολλανδούς να χάνουν νέα ευκαιρία με την έναρξη του β’ μέρους. Στο 47′ ο Μπεργκβάιν έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ με τον Βλαχοδήμο να λέει ξανά «όχι» στους «οράνιε».

Και τρία λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα. Ο Ιωαννίδης με ατομική προσπάθεια πέρασε τον Αξκέ, πάτησε στην περιοχή από πλάγια θέση αλλά η επιλογή να σουτάρει δεν ήταν η καλύτερη καθώς πήγε στην εξωτερική μεριά της εστίας. Στο 52′ η Ολλανδία απείλησε δις. Ο Ράιντερς πάτησε στην περιοχή, πέρασε τον Ρότα, έκανε το σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος με τα πόδια απέκρουσε ξανά. Στη συνέχεια της φάσης, ο Σίμονς έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πήγε δίπλα από τα δοκάρια.

Το 0-0 παρέμενε και όλα ήταν ανοικτά με την Εθνική μετά το 60′ να βγαίνει αρκετά από το καβούκι της. Στο 63′ ο Φούντας καθυστέρησε σε αντεπίθεση με προϋποθέσεις, ενώ στο 64′ η πανέξυπνη σέντρα-σουτ του Μπουχαλάκη λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον κίπερ των «οράνιε».

Πλέον το ματς ήταν ισορροπημένο, με την Εθνική να μην απειλείται και να ψάχνει τη μία καλή στιγμή για να βρει το γκολ, με τον Πογιέτ μετά το 75΄να ρισκάρει. Ο Ουρουγουανός έβγαλε τον Μασούρα, έβαλε τον Γιακουμάκη και «γέμισε» τη περιοχή με δύο φορ, με δεδομένη την παρουσία και του Φώτη Ιωαννίδη.

Και στο 79′ η Εθνική απείλησε με τον Πέτρο Μάνταλο με τον Γιακουμάκη να μην μπορεί στο «ριμπάουντ». Η Εθνική ήταν εμφανές πως τα έδινε όλα στο ματς, κατέθετε ψυχή με τον Πογιέτ να ρίχνει στο ματς και τον Παυλίδη αντί του Μάνταλου. «Do or die» από τον Πογιέτ που πήρε, πλέον, όλα τα ρίσκα στο ματς.

Και στο 83′ η Εθνική είχε νέα στιγμή με κεφαλιά του Ιωαννίδη, με την Εθνική να έχει πέντε τελικές μετά το 59′. To 0-0 παρέμενε και η ομάδα που έδειχνε ότι πάει να πάρει το ματς ήταν η Ελλάδα και στο 89′ σε ξαφνική αντεπίθεση η Ολλανδία κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Ντούμφρις από τον Παυλίδη. Ο ρέφερι έδειξε πέναλτι, αλλά ο VAR διαφώνησε και κάλεσε τον Ισπανό να δει ξανά τη φάση. Και ο Ερνάντεθ έκανε on field review και επέμεινε στην απόφασή του. Έδειξε… βούλα, έκρινε ότι δεν υπάρχει φάουλ του Μπρόμπεϊ στην έναρξη της φάσης στον Ρέτσο με τον Φαν Ντάικ στο 90+3′ να κερδίζει τον Βλαχοδήμο και να κάνει το 1-0 για τους Ολλανδούς.

Το 1-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς με την Εθνική να χάνει σημαντική ευκαιρία για να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024.


ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουλιεράκης (60′ Φούντας), Μπακασέτας (60′ Σιώπης), Κουρμπέλης (60′ Μπουχαλάκης), Τσιμίκας, Μάνταλος (81′ Παυλίδης), Μασούρας (75′ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούγκεν, Ακέ, Φαν Ντάικ, Χεερτράουντα, Ράιντερς, Χάρτμαν (74′ Φαν ντεν Βεν), Βίφερ (80′ Ντε Ρουν), Ντάμφρις, Σίμονς (62′ Φίρμαν), Μπερχβάιν, Βέγκχορστ (62′ Μπρόμπεϊ).
Διαιτητής: Αλεχάντρο Ερνάντεθ
Βοηθοί: Χοσέ Ναράνιο και Ντιέγκο Σάντσες Ρόχο
4ος: Χοσέ Λουίς Μουνουέρα
VAR: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα, AVAR: Ρικάρντο ντε Μπούργκος
Κίτρινες κάρτες: 13′ Κουρμπέλης, 29′ Μάνταλος, 76′ Ρέτσος – 13′ Χεερτράουντα, 51′ Σίμονς

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X