Γαλανόπουλος: «Δεν σταμάτησα να προσπαθώ ούτε μια ημέρα για να επιστρέψω - Θα το ζήσω σα να είμαι παιδί»

Γαλανόπουλος: «Δεν σταμάτησα να προσπαθώ ούτε μια ημέρα για να επιστρέψω - Θα το ζήσω σα να είμαι παιδί»
Photo Credits: INTIME

Ο διεθνής μέσος της ΑΕΚ εξέφρασε τα συναισθήματά του, για την επιστροφή του σε αποστολή της Εθνικής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κώστας Γαλανόπουλος πριν από τρία χρόνια έκανε όνειρα ως βασικός ποδοσφαιριστής της Εθνικής ομάδας. Ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ εχτιζε το κέντρο της «γαλανόλευκης» πάνω σε αυτόν και τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να βάζεις μακροπρόθεσμους στόχους. Κι ο Γαλανόπουλος το έζησε αυτό για τα καλά. Σοβαροί τραυματισμοί τον άφησαν πίσω τρία χρόνια. Σκέφτηκε να τα παρατήσει. Αλλά δεν το έβαλε κάτω. Δε θα μπορούσε άλώστε.

Μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση έδινε τον καλύτερο του εαυτό, απλά για να απολαμβάνει τη στιγμή. Κι ό,τι βγει. Ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε να τον βάζει στο ροτέισον της πρωταθλήτριας ΑΕΚ και παιχνίδι με το παιχνίδι έπαιζε όλο και περισσότερο. Έκτοτε όποτε αγωνίζεται από την “Ένωση” είναι στους διακριθέντες. Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν άργησε να δει αυτή την εξέλιξη και πλέον τον επαναφέρει στην Εθνική ομάδα, θέλοντας να δώσει και νέα στοιχεία στο νευραλγικό χώρο του κέντρου για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρίτημα και ξέρει ότι ο συγκεκριμένος θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος στην πρώτη του συνέντευξη με την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα μιλά για το πως ξεπέρασε τις δυσκολίες και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα: “Μην τα παρατάς ποτέ”. Μιλώντας στο novasports.gr και τον Αποστόλη Λάμπο εξηγεί το πως έφτασε αυτή η μέρα της επιστροφής και ονειρεύτεαι να ζήσει πολλά παρέα με τους συμπαίκτες του στη “Γαλανόλευκη”.

Τί σημαίνει για σένα που μετά από 2,5 χρόνια είσαι ξανά στην Εθνική ομάδα;

«Αρχικά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή που μου έδωσε ξανά την ευκαιρία να βρεθώ στην Εθνική ομάδα και σε ένα πολύ ωραίο κλίμα με τους συμπαίκτες μου, τους περισσότερους εκ των οποίων τους γνωρίζω από τα προηγούμενα χρόνια αλλά και νέες προσθήκες. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που έχω ξανά αυτή την ευκαιρία».

Όταν ο Φαν’τ Σχιπ δήλωνε ότι θέλει να βασιστεί σε σένα για το χτίσιμο της ομάδας και προέκυψε ο τραυματισμός, πως έζησες αυτό το διάστημα να βλέπεις αυτή την ομάδα ενώ ήξερες ότι θεωρητικά θα ήσουν βασικό στέλεχος της;

«Είχα φτάσει σε ένα επίπεδο που με εμπιστευόταν πολύ ο προπονητής και ήθελε να βασιστεί πάνω μου. Ήρθαν μετά οι τραυματισμοί, μια περίοδος που χονδρικά κράτησε τρία χρόνια και ήταν πάρα πολύ δύσκολη για μένα. Το πιο σημαντικό ήταν να βγω πιο δυνατός από αυτό. Δε σκεφτόμουν τίποτα, είχαν βγει από το μυαλό μου ομάδες και Εθνική και μόνος μου στόχος ήταν να επανέλθω, το κατάφερα και νιώθω τυχερός που έχω την ευκαιρία να ξαναπαίξω για την Εθνική ομάδα».

Πως το καταφερες;

«Δεν σταμάτησα ούτε μέρα να προσπαθώ. Ναι μεν είχαμε και τα πισωγυρίσματα, ναι μεν ήταν δύσκολες μέρες, ήταν πολλά, αλλά νομίζω ότι όταν ποτέ σε σταματάς να προσπαθείς στο τέλος πάντα ανταμείβεσαι. Μπορεί να αργήσει αυτή η στιγμή αλλά θα ανταμειφθείς».

Διάβασα κάπου ότι είχες σκεφτεί να σταματήσεις κιόλας κάτι που θέλει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη ψυχής. Και να που φοράς και πάλι το εθνόσημο στο στήθος. Αυτό πως κατάφερες;

«Τα πράγματα στη ζωή του ποδοσφαιριστή αλλάζουν πολύ γρήγορα από το καλό στο κακό και από το κακό στο καλό. Κάπως έτσι έγινε και με μένα. Από τη στιγμή που πάτησα καλά, που ένιωσα καλά από την προετοιμασία στο γήπεδο έβγαζα κι εγώ αυτό που ήμουν μες το γήπεδο και το είδε φέτος και ο Ματίας Αλμέιδα καλύτερα και νομίζω μέσα από τους αγώνες και την εξέλιξη που είχα το είδε ο Γκουστάβο Πογέτ και μου δίνει ξανά την ευκαιρία να βρεθώ εδώ».

Τώρα τί προσδοκάς από την Εθνική ομάδα;

«Αν με ρωτάς σε προσωπικό επίπεδο πάντα, το είπα και στα παιδια, νιώθω ότι έρχομαι πρώτη φορά, νιώθω σαν πιτσιρικάς, έτσι θέλω να το ζήσω και έτσι θα το ζήσω. Όπως τα φέρει το μέλλον, δεν έχω κανένα πρόβλημα, είμαι πολύ χαροούμενος κι ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ πέρα και θα το ζήσω σα να είμαι ένα παιδί 17, 18, 19 χρονών. Σα να έρχομαι πρώτη φορά, αυτό το feeling έχω μέσα μου, έχω το ωραίο άγχος».

Πως περιμένεις το ματς με την Ιρλανδία, ένα δυνατό ματς από αυτά που σου αρέσουν. Έχεις ονειρευτεί να μπαίνεις να παίζεις στο Aviva;

«Το να καταφέρω να μπω σε ένα παιχνίδι, το να με εμπιστευτεί ο προπονητής σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για μένα θα ήταν το max. Το σημαντικό είναι η νίκη για την ομάδα, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Συγκεκριμένη η δύναμη αυτής της ομάδας και αν μπλοκάρουμε αυτά τα στοιχεία της θα μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε εύκολα».

Σκέφτεστε και την Ολλανδία;

«Μόνο σαν πρόγραμμα και σαν πλάνο. Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση στον όμιλο, σκεφτόμαστε κάθε αγώνα ξεχωριστά».

Πως σε υποδέχτηκαν τα παιδιά στο ξενοδοχέιο;

«Η αλήθεια είναι ότι ήρθα λίγο νωρίς και μόνο ο Πέλκας ήταν εκεί εκείνη την ώρα. Με τους περισσότερους γνωρίζομαι κάποια χρόνια οπότε ήταν όλοι πολύ ζεστοί και μου άρεσε αυτό το συναίσθημα, τους ευχαριστώ πολύ και νομίζω θα ζήσουμε κι άλλα μαζί».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X