Έτσι... όμορφα και ωραία!

Έτσι... όμορφα και ωραία!
Photo Credits: INTIME

Με ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο... καθάρισε με τον Παναιτωλικό κερδίζοντας 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή, απέναντι στον Παναιτωλικό για το εξ’ αναβολής ματς της πρεμιέρας, χρειαζόταν μία άνετη νίκη.

Και αυτό πέτυχε με 3-0 με δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο… καθαρίζοντας τον αγώνα, αν και ξανά ο Στάνκοβιτς χρειάστηκε να είναι σταθερός κάτω από τα δοκάρια, πριν το 3ο γκολ.

Η Ένωση στο α’ ημίχρονο ήταν πολύ καλή όπως και στο τέλος του ματς με τις αλλαγές της (25-8 οι τελικές), σκόραρε με Βίντα και Ρότα στο 34′ και στο 36′ και τελείωσε την υπόθεση… νίκη, μειώνοντας έτσι στο -5 από την κορυφή. Το… κερασάκι έβαλε ο Μουκουντί στο 89′.

Το αποψινό ήταν και το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ φέτος που κράτησε το μηδέν στην εστία της, ενώ σκόραραν μόνο αμυντικοί της απόψε! Δύο στόπερ και το δεξί μπακ!

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Πάνω από 25.000 οπαδοί απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον κόσμο να ζητά το πρωτάθλημα!

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άγιαξ, ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς για την Ένωση με έξι αλλαγές. Για πρώτη φορά θα παίξουν μαζί στο κέντρο της άμυνας οι Βίντα – Κάλενς, ενώ μαζί με τον Κροάτη στόπερ στο αρχικό σχήμα παρέμειναν οι Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Πινέδα και Αραούχο. Ο κάπτεν της Ένωσης είναι ο βασικός φορ, έχοντας πίσω του τον Μάνταλο. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στάνκοβιτς, με τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερά, Βίντα και Κάλενς στα στόπερ, Γιόνσον-Πινέδα στον άξονα, δεξιά στην επίθεση ο Ελίασον, αριστερά ο Πισάρο και ο Μάνταλος σε ελεύθερο ρόλο με τον Αραούχο φορ.

Η ΑΕΚ πήρε εξ’ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων και την μπάλα στα πόδια της. Στο 11’ είχε μία καλή ευκαιρία όταν ο Πισάρο μοίρασε στον Μάνταλο μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε ένα συρτό διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτάμετά ωραία σέντρα του Ελίασον από τα δεξιά, ο Μάνταλος αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του Παναιτωλικού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ! Στο 20’ ο Ελίασον εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Πέδρο δεν απομάκρυνε καλά και ο Αραούχο έκανε το σουτ, το οποίο σταμάτησε στον Βίντα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πινέδα έκανε βαθιά μπαλιά στον Μάνταλο μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε. Αμέσως μετά σέντρα του Πισάρο από τα αριστερά, ο Μλάντεν απομάκρυνε με το κεφάλι. Ο Γιόνσον πήρε το ριμπάουντ και έκανε το σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ. Η ΑΕΚ επέμεινε συνεχώς στην επίθεση, από τα δύο άκρα και από τον άξονα και στο 26’ ο Αραούχο βρήκε κενό χώρος εκτός περιοχής και σούταρε, όμως η μπάλα πήγε αρκετά άουτ. Στο 33’ από πολύ ωραία δημιουργία από δεξιά, ο Μάνταλος σέντραρε, ο Πισάρο άφησε έξυπνα και ο Αραούχο από εξαιρετική θέση σούταρε δυνατά αλλά πάνω στον Καπίνο που αντέδρασε με διπλή προσπάθεια. Και στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε επιτέλους την λύση! Ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Βίντα με ωραίο άλμα και δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Η ΑΕΚ πήρε μπρος, πήρε δύναμη από τον κόσμο της και αμέσως μετά βρήκε και 2ο γκολ! Στο 36’ ο Ελίασον αυτή τη φορά μπούκαρε από τα αριστερά και έκανε γύρισμα πάρε – βάλε στον Ρότα, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας για το 2-0 μέσα σε ξέσπασμα!

Η ΑΕΚ στο 40’ είχε ένα σουτ του Χατζισαφί άουτ και μετά στο 42’ ο Παναιτωλικός αντέδρασε δις. Ο Σενγκέλια έκλεψε την μπάλα από τον Χατζισαφί και μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ. Το σουτ του είχε απάντηση από τον Στάνκοβιτς που απέκρουσε, αλλά ο Ζοάο Πέδρο πήρε το ριμπάουντ, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Στο 44’ ο Αραούχο έχασε το… άχαστο! Μετά από πολιορκία από αριστερά, η μπάλα του στρώθηκε σε σχεδόν άδειο τέρμα με τον Καπίνο εκτός θέσης, αυτός σούταρε δυνατά με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ! Στις καθυστερήσεις από ατομική ενέργεια ο Αραούχο, μπήκε στην περιοχή σούταρε στη γωνία, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ! Και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με το 2-0 και την ΑΕΚ να έχει καθολικά καλύτερη και πιο απειλητική εικόνα ψάχνοντας συνεχώς το γκολ.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Πετράκης έκανε αλλαγή. Ο Λιάβας πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μπουζούκη, την ώρα που ο Αλμέιδα συνέχισε με την ίδια 11άδα. Στο 49’ παράλληλη κίνηση του Πισάρο με την εστία στο ύψος της περιοχής. Ο Μεξικανός έστρωσε στον Ρότα, ο οποίος έκανε το σουτ, με τον Καπίνο να μπλοκάρει. Στο 51’ ωραίο σουτ του Αραούχο εκτός περιοχής, ο Καπίνο μπλόκαρε την μπάλα. Λίγα λεπτά μετά ο Πετράκης έκανε και άλλη αλλαγή με τον Ντουάρτε στην θέση του τραυματία Ξενιτίδη. Ο Αλμέιδα αμέσως έβαλε τον Μουκουντί αντί του Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, προφανώς για λόγους προστασίας. Το ματς είχε πάρει πια αργό ρυθμό, η ΑΕΚ είχε ρίξει την ένταση της και ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να βρει χώρους για να απειλήσει δίχως επιτυχία. Στο 73 εκτέλεση φάουλ του Ελίασον και κακή απομάκρυνση του Μλάντεν. Ο Αραούχο δοκίμασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Αμέσως μετά ο Πετράκης έβαλε στο παιχνίδι Μπαλντασάρα και Στάιτς. Στο 77’ ο Αλμέιδα έκανε τριπλή αλλαγή με Άμραμπατ-Ζίνι-Γκατσίνοβιτς αντί Πισάρο-Ελίασον-Χατζισαφί, με τον Πινέδα να παίρνει την θέση του αριστερού μπακ.

Στο 80′ ο Στάνκοβιτς χρειάστηκε να επέμβει ξανά όταν ο Πέρες εξαπέλυσε ένα κεραυνό από μακριά και ο πορτιέρε της ΑΕΚ αντέδρασε εντυπωσιακά με επέμβαση με το ένα χέρι στο γάμα.

Στο 88′ ο Ζίνι μπήκε ωραία στην περιοχή από τα δεξιά και δοκίμασε το σουτ από δύσκολη γωνία, αλλά ο Μαλής του έβαλε το στοπ και παραχώρησε κόρνερ.

Kαι στην επόμενη φάση έγινε το 3-0! Ο Ζίνι κέρδισε το κόρνερ από τον Λιάβα, ο Άμραμπατ το εκτέλεσε χαμηλά, η μπάλα πέρασε από Μάνταλο και Ζίνι, κατέληξε στον Μουκουντί ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο επόμενο λεπτό ο Ζίνι έβγαλε τον Άμραμπατ σε θέση βολής αλλά ο Καπίνο τον νίκησε! Στο 95′ από εκτέλεση φάουλ, ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο αριστερο δοκάρι του Καπίνο. Η ΑΕΚ πίεζε συνεχώς στο τέλος μετά τις αλλαγές της και έψαχνε και άλλα γκολ! Και αμέσως μετά είχε νέα ευκαιρία με τον Ζίνι με κεφαλιά και τον Καπίνο να αποκρούει!

Ομως τελικά δεν τα κατάφερε για άλλα γκολ και το ματς τελείωσε υπέροχα με συνεχείς φάσεις και τελικό σκορ 3-0.

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-0

Γκολ:

  • 34’ Βίντα κεφαλιά 1-0
  • 36’ Ρότα σουτ 2-0
  • 89′ Μουκουντί σουτ 3-0

Κίτρινες: Πέρες (65’)

Κόκκινες:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς (59′ Μουκουντί), Χατζισαφί (77′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον, Πινέδα, Πισάρο (77′ Ζίνι), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Μάνταλος, Αραούχο (83′ Πόνσε).

Παναιτωλικός: Καπίνο, Μαλής, Μλάντεν, Μπρούνο Ντουάρτε (73′ Στάιτς), Τορεχόν, Πέρεζ, Ξενιτίδης (57′ λ. τρ. Φρεντ Ντουάρτε), Μπουζούκης (46′ Λιάβας), Σενγκέλια (82′ Βοΐλης), Χατζηθεοδωρίδης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Πέδρο.

Ο MVP του ΑΕΚ-Παναιτωλικός

Ο Νίκλας Ελίασον… έφτιαξε και τα 2 γκολ και δικαίως παίρνει το χρίσμα του πολυτιμότερου στο ματς διότι στο πρώτο ημίχρονο είχε τις περισσότερες επιθετικές δημιουργίες, είτε δεξιά, είτε από αριστερά.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Παναιτωλικός

Το ζήτημα ήταν να κρατήσει το μηδέν. Και το έκανε επιτέλους. Για πρώτη φορά φέτος.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Παναιτωλικός




Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X