Αίτημα της Ελλάδας για να αναλάβει τη διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά του 2024!

Αίτημα της Ελλάδας για να αναλάβει τη διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά του 2024!
Photo Credits: INTIME

Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα μέσω ΕΟΚ για να διοργανώσει το προολυμπιακό του 2024, προσελκύοντας και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η διοίκηση της ΕΟΚ εξασφάλισε τα απαιτούμενα κονδύλια και υποβάλλει αίτημα για να διοργανώσει το προολυμπιακό του 2024, προσελκύοντας και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου στις Φιλιππίνες έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αναλάβει ένα από τα προολυμπιακά τουρνουά, που θα γίνει το καλοκαίρι του 2024. Στη συνάντηση, που είχε στη Μανίλα με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, εξέφρασε την σχετική του επιθυμία, προβάλλοντας, όμως, παράλληλα και απολύτως λογικά τον προβληματισμό, που έχει να κάνει με το μπάτζετ μίας τέτοιας διαδικασίας.

Πως όχι άλλωστε από την στιγμή, που το κόστος για την διεξαγωγή προολυμπιακού τουρνουά είναι περίπου 2.5 εκ. ευρώ. Καθώς φαίνεται, όμως, και καθώς αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA, ο πρόεδρος της ΕΟΚ εξασφάλισε τα κονδύλια, που απαιτούνται για την διεξαγωγή μίας τέτοιας διαδικασίας. Και όταν λέμε τα εξασφάλισε, εννοούμε από χορηγούς, που θέλουν να στηρίξουν το ελληνικό μπάσκετ, που θέλουν να στηρίξουν την Εθνική και τη προσπάθειά της να προκριθεί στους Ολυμπιακούς του Παρισίου.

Έτσι η ΕΟΚ υποβάλλει αίτημα για να πάρει τα δικαιώματα του ενός εκ των τεσσάρων προολυμπιακών τουρνουά, που θα γίνει τον Ιούλιο, που μας έρχεται. Και οι πιθανότητες να πάρει το χρίσμα και να διοργανώσει το event αυτό είναι μεγάλες, άλλωστε η Ελλάδα φημίζεται εκτός των άλλων για το υψηλό της επίπεδο σε διεξαγωγή τέτοιων καταστάσεων.

Θυμίζουμε ότι η χώρα μας είχε διοργανώσει προολυμπιακό τουρνουά πριν από 15 χρόνια και πιο συγκεκριμένα 14-20 Ιουλίου του 2008. Αυτό που κάνει η ΕΟΚ εννοείται ότι είναι ένας τεράστιος μαγνήτης για την πανστρατιά, που ονειρεύεται. Μία πανστρατιά, που έχει να κάνει (και) με την επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Κώστα Σλούκα και του Νικ Καλάθη στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Δεδομένο είναι ότι στην διάθεση του προπονητή της Εθνικής θα είναι το επόμενο καλοκαίρι οι Ντίνος Μήτογλου και Κώστας Αντετοκούνμπο, που φέτος δεν συμμετείχαν λόγω τραυματισμού.

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για τα προολυμπιακά τουρνουά είναι μέχρι τον Νοέμβρη και μένει να δούμε πως θα καταλήξει όλο αυτό. Εννοείται ότι θα είναι τεράστια υπόθεση για την χώρα και την Εθνική, αν το τουρνουά αυτό γίνει στην Ελλάδα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X