ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΕΚΑΡΑ!

ΘΕΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΕΚΑΡΑ!
Photo Credits: INTIME

Τεράστια νίκη της μεγάλης ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα με 2-3 μέσα στην Αγγλία επί της Μπράιτον που έμοιαζε... μικρή μπροστά της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ με τρομερή εμφάνιση μέσα στην Αγγλία που… τρομοκράτησε τους πάντες, κέρδισε πανάξια την Μπράιτον που έμοιαζε «μικρή» μπροστά της.

Η ΑΕΚάρα του Αλμέιδα προηγήθηκε 3 φορές και τελικά κέρδισε 2-3 την Μπράιτον που σκόραρε μόνο με πέναλτι, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Τι και αν έπαιζε χωρίς το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο της, τι και αν χρειάστηκε να μπουν παίκτες αμέσως από τραυματισμό, η ΑΕΚ έπαιξε με ψυχή, είχε καλύτερους αριθμούς και φάσεις από την Μπράιτον και στο τέλος πανηγύρισε μια επική νίκη με τους 1.500 οπαδούς της να τραγουδάνε για αυτή μέχρι τέλους.

Η ΑΕΚ ήταν ομαδάρα απόψε με τα… όλα της, κορυφαίοι όλων Στάνκοβιτς και Σιμάνσκι!

Η ποιότητα της Μπράιτον και οι απουσίες στην άμυνα δεν τη λύγισαν, ισοφαρίστηκε δύο φορές, αλλά σκόραρε τρεις και στο τέλος επικράτησε 3-2. Οι Σιντιμπέ, Γκατσίνοβιτς και Πόνσε χρίστηκαν σκόρερ, με τον Ζοάο Πέδρο να ισοφαρίζει δύο φορές από την άσπρη βούλα.

Τραυματίας βγήκε με φορείο ο Χατζισαφί και μακάρι να είναι όλα καλά…

Επόμενο ματς για την Ένωση, στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Άγιαξ.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς LIVE το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε την 11άδα του λόγω των πολλών και σημαντικών απουσιών στην άμυνα, με τον Σιμάνσκι στο πλάι του Μήτογλου μπροστά από τον Στάνκοβιτς, με τον Σιντιμπέ δεξιά στην άμυνα, τον Χατζισαφί αριστερά, τον Γιόνσον με τον Πινέδα στον άξονα, τον Γκατσίνοβιτς αριστερά στην επίθεση, τον Άμραμπατ δεξιά και τον Αραούχο πίσω από τον Γκαρσία που επέστρεψε από τραυματισμό. Η Μπράιτον, από την πλευρά της, είχε αλλαγές στην 11άδα της και άρχισε το ματς με 4-2-3-1, με τον Φάτι πίσω από τον Ζοάο Πέδρι.

Στα πρώτα λεπτά η Μπράιτον κρατούσε περισσότερο την μπάλα και έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Ένωση έφτασε κοντά να απειλήσει με τον Πινέδα στο 3′ που δεν πρόλαβε να εκτελέσει, ενώ η Μπράιτον είχε μια αποτυχημένη απόπειρα για τελική στο έκτο λεπτό. Η ΑΕΚ έπαιζε με θάρρος όμως σε όλες τις μονομαχίες. Και στο 11’ δικαιώθηκε για αυτή τη νοοτροπία της! Εκτέλεση κόρνερ του Χατζισαφί από τα αριστερά, ο Σιντιμπέ με εκπληκτική κεφαλιά πίσω από το πέναλτι, έστειλε την μπάλα στο δίχτυα για το 0-1! Τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε σε τετ α τετ, αλλά ο Στιλ τον σταμάτησε. Η Ένωση είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι της και αυτό την βοηθούσε και αμυντικά και επιθετικά.

Στο 19’ ο Πινέδα έκανε το σουτ, εκτός περιοχής,  η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού της Μπράιτον και ο Στιλ μπλόκαρε εύκολα. Εν συνεχεία η Μπράιτον αναμενόμενα πήρε… μέτρα προς την περιοχή του Στάνκοβιτς, με τον Σιμάνσκι να ανταποκρίνεται πολύ καλά στα καθήκοντα του. Οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν πάρει απόφαση να μπουν στο γήπεδο να παίξουν το ποδόσφαιρο τους. Και συνέχιζαν να το κάνουν πολύ έξυπνα. Στο 22’ υπέροχη κάθετη του Αραούχο στην πλάτη της άμυνας της Μπράιτον. Εκεί πετάχτηκε ο Λιβάι Γκαρσία, ωστόσο το τελείωμά του ήταν κακό και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 24’ είχαμε την πρώτη τελική στο στόχο για την Μπράιτον. Ο Φάτι έκανε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Στάνκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Ιγκόρ Τζούλιο έπιασε κεφαλιά αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά αυτή πέρασε άουτ.

Στο 28’ ο Ζοάο Πέδρο μπήκε από δεξιά, ο Χατζισαφί είχε μία επαφή στο πόδι μαζί του, με τον διαιτητή να δίνει αρχικά κίτρινη για θέατρο, αλλά το VAR τον κάλεσε να το δει ξανά. Έτσι έδωσε πέναλτι, με τον Ζοάο Πέδρο στο 30’ να ευστοχεί για το 1-1.

Η ΑΕΚ όμως έπαιζε τόσο έξυπνα, έδινε χώρο, ο Αραούχο αμέσως έβγαζε την ομάδα του μπροστά όταν έπαιρνε την μπάλα και έτσι έβρισκε τα κενά της Μπράιτον. Και έτσι φτάσαμε στο 40’. Εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί από τα αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς με εκπληκτική προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2, με την ΑΕΚ να δείχνει τα δόντια της στην πιο φορμαρισμένη αγγλική ομάδα. Η ΑΕΚ είχε καλή ψυχολογία, και 5 λεπτά μετά ο Πινέδα μπήκε στην περιοχή με υπέροχη ενέργεια και έκανε το σουτ, αλλά ο Φαν Χεκ του έβαλε το στοπ και παραχώρησε κόρνερ. Δύο λεπτά μετά, ο Μιτόμα πήρε την μπάλα από τα αριστερά, απέφυγε ωραία τον Σιντιμπέ, αλλά το γύρισμά του στην περιοχή δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη και ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με αρκετό πάθος για την ΑΕΚ και αμέσως στο 47’ βρήκε ξανά χώρο. Ο Ιγκόρ γκρέμισε τον Λιβάι Γκαρσία και του έκοψε τη φόρα προς την εστία του, με αποτέλεσμα να δει κίτρινη κάρτα. Στο 55’ Χατζισαφί και Χέκε συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι και έμειναν κάτω. Αυτός που δεν συνέχισε αρχικά το ματς ήταν ο Τζέιμς Μίλνερ,  ο οποίος αποχωρεί με τραυματισμό. Στη θέση του μπήκε ο Τάρικ Λάμπτι. Όμως ο Χατζισαφί δεν σηκώθηκε ξανά, είχε χτυπήσει σοβαρά στον αυχένα, μπήκε φορείο να τον πάρει και ο Μοχαμάντι πήρε την θέση του. Στο 64’ είχαμε βαθιά μπαλιά του Σέρχιο Αραούχο στην πλάτη της άμυνας της Μπράιτον. Εκεί πετάχτηκε ξανά ο Λιβάι Γκαρσία και προσπάθησε να κρεμάσει τον Στιλ. Η προσπάθειά του δεν ήταν άσχημη, αλλά ο Άγγλος κίπερ μπλόκαρε.

Στο 65’ όμως η ΑΕΚ πλήρωσε ένα λάθος της. Ο Σιμάνσκι έκανε κακό κοντρόλ, ο Ζοάο Πέδρο μπήκε στην φάση, ο Πολωνός πήγε να κλωτσήσει την μπάλα αλλά βρήκε το πόδι του αντιπάλου και ο ρέφερι με το VAR έδωσε πέναλτι. Και ο Ζοάο Πέδρο πάλι με πέναλτι ισοφάρισε σε 2-2 σε ένα πολύ κρύο σημείο…

Αμέσως ο Αλμέιδα έβαλε Πόνσε και Τσούμπερ αντί Αραούχο και Γκαρσία, αλλάζοντας το δίδυμο στην επίθεση για να φρεσκάρει το πρέσινγκ του και την ταχύτητα του.

Στο 77’ ο Τσούμπερ είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ που έφυγε λίγο άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Ζοάο Πέδρο έφυγε από το οφσάιντ, εκτέλεσε το τετ α τετ, αλλά απέκρουσε ο Στάνκοβιτς σωτήρια. Αμέσως ο Αλμέιδα έβαλε Μάνταλο και Ελίασον αντί Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, δίνοντας περισσότερο ενέργεια στην ομάδα του. Ο Μάνταλος πήγε στον άξονα και ο Ελίασον αριστερά.

Η Μπράιτον ανέβηκε και άλλα μέτρα, αλλά ο Αλμέιδα με τις αλλαγές του έψαχνε τη νίκη ξεκάθαρα. Στο 82’ ο Ζοάο Πέδρο βγήκε για να μπει ο Γουέλμπεκ στην επίθεση, ενώ αμέσως μετά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το δυνατό φάουλ του Κρος. Και στο 84’ έγινε αυτό που είχε σχεδιάσει ο Αλμέιδα! Υπέροχο γύρισμα του Ελίασον από τα αριστερά, ο Πόνσε ήταν σε πλεονεκτική θέση και με υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3 για να ξεσπάσει σε πανηγύρια η εξέδρα και ο πάγκος της ΑΕΚ!

Ο Ντε Τσέρμπι αμέσως έκανε διπλή αλλαγή και έβαλε Μπουονανότε και Αντινγκρά αντί Μιτόμα και Γκίλμουρ. Στο 92’ ο Στάνκοβιτς έδειξε την κλάση του αποκρούοντας ένα τρομερό σουτ του Αντρινκρά. Τρία λεπτά μετά ο Αυστριακός γκολκίπερ απέκρουσε ακόμη ένα δυνατό σουτ από μακριά του Γκρος.

Η Μπράιτον στο φινάλε συνεχώς είχε την μπάλα στα πόδια της για να απειλήσει, αλλά δίχως να φτιάξει φάση για γκολ. Και κάπως έτσι η μεγάλη ΑΕΚ πήρε την σπουδαία νίκη μέσα στην Αγγλία!

Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3

Γκολ:

  • 11’ Σιντιμπέ κεφαλιά 0-1
  • 30’ Ζοάο Πέδρο πέναλτι 1-1
  • 40’ Γκατσίνοβιτς σουτ 1-2
  • 67’ Ζοάο Πέδρο πέναλτι 2-2
  • 84’ Πόνσε σουτ 2-3

Κίτρινες:  Ιγκόρ (47’), Εστουπινιάν (67’), Φαν Χέκ (77’), Γουέμπλεκ (93’) – Σιντιμπέ (47’), Σιμάνσκι (67’), Μήτογλου (67’), Πόνσε (69’), Γκατσίνοβιτς (72’), Μάνταλος (97’), Μοχαμάντι (100’)

Κόκκινες:

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Στιλ, Ίγκορ, Μίλνερ (55΄ λ.τρ. Λάμπτεϊ), Εστουπινιάν, Φαν Χεκ, Γκίλμουρ (86΄ Αντινγκρά), Γκρος, Μαρτς, Ζοάο Πέδρο (81΄ Γουέλμπεκ), Μιτόμα (86΄ Μπουονανότε), Φάτι

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί (56΄ Μοχαμαντί), Γιόνσον, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (79΄ Μάνταλος), Πινέδα (79΄ Ελίασον), Αραούχο (69΄ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (69΄ Πόνσε)

Ο MVP του Μπράιτον – ΑΕΚ

Ο Στάνκοβιτς με τον Σιμάνσκι έκαναν μεγάλο ματς. Ωστόσο MVP παρά το λάθος στο γκολ πέναλτι στο 2-2, είναι ο Πολωνός γιατί έκανε μεγάλη εμφάνιση ως στόπερ, απέναντι σε μία γρήγορη και πολύ αποτελεσματική επίθεση όπως αυτή της Μπράιτον.

Το κλειδί του Μπράιτον – ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα και το σχέδιο του. Η νοοτροπία του είναι να κερδίζει η ΑΕΚ. Και το έδειξε και με την 11άδα και με το πως έπαιξε η ΑΕΚ απόψε σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη και οι αλλαγές του, προς τον ίδιο προσανατολισμό.

Τα γκολ του Μπράιτον – ΑΕΚ

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X