Υπό κατάληψη το Δημαρχείο στη Νέα Φιλαδέλφεια - Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα 4 μηνών, συνολικά 300.000 ευρώ (VIDEO)

Υπό κατάληψη το Δημαρχείο στη Νέα Φιλαδέλφεια - Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα 4 μηνών, συνολικά 300.000 ευρώ (VIDEO)

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί της Τετάρτης (20/9) το δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας από εργαζομένους του Δήμου που διεκδικούν δεδουλευμένα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί της Τετάρτης (20/9) το δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας από εργαζομένους του Δήμου που διεκδικούν δεδουλευμένα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “dekeleias.gr” οι εργαζόμενοι στον Δήμο προχώρησαν στην κατάληψη του Δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, καθώς διεκδικούν συνολικά ποσό 300.000 ευρώ σε δεδουλευμένα από απλήρωτες υπερωρίες, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ζητώντας μέσα ατομικής προστασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Επί του θέματος, μάλιστα, τοποθετήθηκε στην εφημερίδα «Αυγή» και εκπρόσωπός του. Συγκεκριμένα μίλησε μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας επισήμανε ότι το σύνολο των οφειλών φτάνει περίπου τις 300.000 και πως «η Δημοτική Αρχή μας κοροϊδεύει εδώ και δύο χρόνια, ότι θα καταβάλει τις οφειλές έστω και με δόσεις. Δεν ανταποκρίθηκε. Κάναμε παρέμβαση τον Μάιο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, ακόμη και της διοίκησης, για καταβολή των οφειλών, ακόμη και σήμερα που σχεδόν φεύγει ο Σεπτέμβριος, οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει χρήματα».

Όπως επισημαίνει, η κινητοποίηση αφορά τους περίπου 200 μόνιμους και 150 συμβασιούχους εργαζόμενους, εξηγώντας ότι πρόκειται για «δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, ίσως και περισσότερο, υπερωριακή απασχόληση… έχουμε μάλιστα μάθει ότι δεν υπάρχει και ΦΕΚ για υπερωρίες το επόμενο διάστημα. Άρα η αποπληρωμή είναι στον αέρα, τόσο των δεδουλευμένων όσο και για το επόμενο διάστημα. Αν η Δημοτική Αρχή καλέσει εργαζόμενους να εργαστούν, Κυριακή ή απογεύματα, λόγω εκδηλώσεων κτλ., θα μείνουν απλήρωτοι».

Καταγγέλλει δε ότι «οι περισσότεροι Δήμοι λειτουργούν με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με διάφορες σχέσεις, εποχιακούς, οκτάμηνα, κτλ. με πολύ χαμηλό μισθό. Φωνάζουμε να γίνουν προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, αλλά δεν ακουγόμαστε. Τους Δημάρχους τους συμφέρει ένα μοντέλο με εργαζόμενους επισφαλείς, συμβασιούχους, να είναι του χεριού τους».

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι για την κινητοποίησή τους, επισημαίνουν ότι σήμερα Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ενώ οι ίδιο θα απόσχουν στο εξής από κάθε υπερωριακή απασχόληση. Επίσης, αναφέρουν ότι θα συμμετάσχουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο του Άδ. Γεωργιάδη.

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X