Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Οι συνθήκες «ζούγκλας» που βρήκε η ΑΕΚ από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στέρησαν την πρόκριση! (ΦΩΤΟ)

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Οι συνθήκες «ζούγκλας» που βρήκε η ΑΕΚ από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στέρησαν την πρόκριση! (ΦΩΤΟ)

Η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ΑΕΚ δε συνδυάστηκε με θετικό αποτέλεσμα στη «ζούγκλα» του Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα να πάρει την πρόκριση στο τέλος η Ντιναμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H πρώτη νίκη στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ δεν συνοδεύτηκε από πρόκριση. Το 2-0 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον πρώτο αγώνα του πρώτου γύρου του Κυπέλου Κυπελλούχων ανατράπηκε στη ρεβάνς με 3-0 στο Μάξιμιρ, όμως μιλάμε για μια ήττα μέσα συνθήκες ζούγκλας που όμοιά της δεν ξαναβρήκε από τότε η ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό αγώνα. Αλλά και γενικότερα μιλάμε για έναν αγώνα με πολύ παρασκήνιο που ξεκινάει από το ξενοδοχείο «Απέργης» στο Κεφαλάρι το Σάββατο και τελειώνει στα πολιορκούμενα από εξαγριωμένους Κροάτες οπαδούς αποδυτήρια τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Αλλά ας τα δούμε όλα με τη σειρά τους και ας μπούμε λίγο στο κλίμα μιας εντελώς διαφορετικής ιστορίας του ποδοσφαίρου…

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Οι συνθήκες «ζούγκλας» που βρήκε η ΑΕΚ από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στέρησαν την πρόκριση! (ΦΩΤΟ)

Ο προπονητής της ομάδας Μίρκο Κοκότοβιτς συγκέντρωσε τους παίκτες για τον αγώνα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου με τον Πανιώνιο (νίκη με 5-1) στο ξενοδοχείο «Απέργης» στο Κεφαλάρι, όπου η ΑΕΚ συγκατοίκησε για μερικά βράδια με την αποστολή του Παναθηναϊκού! Το πρωί της Δευτέρας η αποστολή αναχώρησε για το αεροδρόμιο, όπου θα επιβιβαζόταν σε αεροπλάνο των Γιουγκοσλαβικών Αερογραμμών, το οποίο θα ερχόταν από το Κάιρο.

Το αεροπλάνο, όμως, δεν ήρθε. Η καθυστέρηση ήταν πολύωρη και εν τέλει η πτήση αναβλήθηκε για την επομένη. Αποφασίστηκε να καταλύσει η αποστολή στο ξενοδοχείο της Ανω Βούλας «Ακταίον», πολύ κοντά στο αεροδρόμιο δηλαδή. Εκεί έγινε γνωστό ότι η πτήση δεν θα εκτελείτο τελικά το πρωί της Τρίτης, αλλά μετά το μεσημέρι. Και, δεδομένου ότι θα έπρεπε να ταξιδεύσει μέσω Βελιγραδίου, θα έφτανε πολύ αργά στο Ζάγκρεμπ. Εγινε αίτημα στην ΟΥΕΦΑ να μετατεθεί ο αγώνας για την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, όμως οι Κροάτες δεν συναίνεσαν.

Ενός κακού, όμως, μύρια έπονται. Το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο, ο 22χρονος Μίμης Παπαϊωάννου βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει στους συμβούλους της διοίκησης για ένα προσωπικό του αίτημα, στο οποίο ανέμενε απάντηση. Όταν του είπαν ότι θα έπρεπε να περιμένει την επιστροφή της ομάδας από το Ζάγκρεμπ, αντέδρασε έντονα και αποτέλεσμα του καβγά με τους παράγοντες, ήταν να τα μαζέψει και να φύγει, προκαλώντας έκπληξη σε όλους –και φυσικά και στους συμπαίκτες του. Μετέβη στη Βέροια άνευ αδείας και η αποστολή αναχώρησε για την Κροατία χωρίς αυτόν.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Οι συνθήκες «ζούγκλας» που βρήκε η ΑΕΚ από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στέρησαν την πρόκριση! (ΦΩΤΟ)

Ο αγώνας ήταν βραδινός και η ΑΕΚ άντεξε για περίπου ένα ημίχρονο. Για όσο παίχθηκε ποδόσφαιρο δηλαδή, αφού στη συνέχεια παίχθηκε μόνο… κατς, με θύματα τους Ελληνες ποδοσφαιριστές και με θεατή τον ανεκδιήγητο Ρουμάνο διαιτητή Πέτερ. Τα κτυπήματα του Γιέρκοβιτς στον Κώστα Νεστορίδη και του Ρόρα στον Γιώργο Κεφαλίδη έμειναν ατιμώρητα, οι γηπεδούχοι… ξεσάλωσαν, η πίεση στην εστία της ΑΕΚ έγινε αφόρητη και το γκολ ήρθε από τον Λάμσα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Μέσα σε ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, από το 51’ έως το 60’, τα γκολ του Ζάμπατα και του Γέρκοβιτς έφεραν το σκορ στο 3-0 και πλέον η ΑΕΚ έπρεπε να συνέλθει και να αντεπιτεθεί. Προσπάθησε να πιέσει, αλλά στο 77’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σπύρου Πομώνη, ο οποίος ανταπέδωσε εν ψυχρώ κτύπημα σε αντίπαλό του, ο οποίος όμως δεν απεβλήθη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το γήπεδο ήταν κανονικό ρινγκ: κτυπήθηκαν ο Φώτης Μπαλόπουλος και ο Στέλιος Σκευοφύλαξ, ακόμα και ο γενικός αρχηγός Κλεάνθης Μαρόπουλος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να δει τι είχε ο Σκευοφύλαξ! Πρωταγωνιστής των επεισοδίων, ο Ντράζαν Γέρκοβιτς, εκ των πρώτων σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1962! Στο 89’ αποβλήθηκε ο Ζάμπατα που κλώτησε τον Μπαλόπουλο.

Στο τέλος του αγώνα, η ελληνική αποστολή έφτασε μέσα στα αποδυτήρια εν μέσω επεισοδίων. Ο γιατρός του αγώνα εθεάθη να κτυπά με την τσάντα του τον Μανώλη Κανελλόπουλο, ενώ ο Μίλτος Παπαποστόλου και ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Θόδωρος Μανιατέας κτυπήθηκαν από αστυνομικά γκλομπ.

Η ελληνική αποστολή έμεινε στα αποδυτήρια μέχρι πολύ αργά για λόγους ασφαλείας και αναχώρησε από το γήπεδο κοντά στα μεσάνυχτα. Το έγκλημα είχε ολοκληρωθεί και η ΑΕΚ είχε αποκλειστεί με το «έτσι θέλω».

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Κεφαλίδης, Ιορδάνου, Σοφιανίδης, Μπαλόπουλος, Σκευοφύλαξ, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Πετρίδης, Τασινός, Πομώνης.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X