Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...

Για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας...

Ο Ενωσίτης βάζει στο τραπέζι κάποιες σκέψεις για τη νέα ΑΕΚ και τον «πόλεμο» που μαίνεται σε όλα τα επίπεδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα post του Σταμάτη Βούλγαρη στο Facebook, δίνει την αφορμή να σκεφτείς κάποια πράγματα. Η ΑΕΚ όχι από την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό, ούτε καν από τον αποκλεισμό από την Αντβέρπ, αλλά από την ήττα με 1-0 στο Βέλγιο κιόλας, με μιας βρέθηκε μπροστά σε απίστευτη αμφισβήτηση σε όλα τα επίπεδα. Το θέμα του τέταρτου στόπερ έφτασε σε επίπεδο αντιμετώπισης αντίστοιχου με το… Κυπριακό, ενώ ειδικά μετά και την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό είδαμε να βγαίνει άχρηστη όλη η αμυντική γραμμή και οι τερματοφύλακες της ομάδας που στο τέλος Μαΐου πανηγύριζε το νταμπλ!

Για τον δε σχεδιασμό της, άστα να πάνε. Για πότε ξεχάστηκε η βασική αναγκαιότητα που ήταν να πάρουμε οπωσδήποτε τον Πινέδα, την πιο ακριβή μεταγραφή φέτος στην Ελλάδα (στ’ αλήθεια κι όχι στα παραμύθια), για πότε ξεχάστηκε η μεγάλη αναγκαιότητα να πάρουμε κι έναν ακόμη φορ για βασικό που αντιμετωπίστηκε με μεταγραφή 3,5 εκατομμυρίων, τον Πόνσε… Για πότε ξεχάστηκε η περαιτέρω ενίσχυση και μέσο-επιθετικά με μεταγραφή επιπέδου του Πισάρο. Για πότε ξεχάστηκαν οι έγκαιρες ανανεώσεις συμβολαίων πολύ σημαντικών παικτών.

Μέχρι και τον Αλμέιδα!

Πήγαν όλα περίπατο… Αυτή η ομάδα ούτε λίγο ούτε πολύ πήγε να βγει όλη άχρηστη, μη πούμε για τον προπονητή. Τον «Ματίας και τα μάτια μας» κατά τα άλλα. Λίγο ήθελε να ισοπεδωθεί κι εκείνος τελείως. Στην ουσία για ένα γκολ, αυτό του 2-3 στον Βόλο το αποφύγαμε. Αν δεν έμπαινε θα γινόταν λίγος, εμμονικός ή δεν ξέρουμε κι εμείς τι άλλο και η ΑΕΚ θα ήταν αποτυχημένη γιατί μετά από ένα νταμπλ δεν άλλαξε όλη της την ομάδα.

Επισημαίνει ο Βούλγαρης κι έχει πολύ μεγάλο δίκιο την δύναμη της επικοινωνίας. Ύμνοι για τον εκτός ποδοσφαιρου 11 μήνες δανεικό από την Νότιγχαμ, το ίδιο για την αντίστοιχη περίπτωση παίκτη που είναι 16 μήνες εκτός. Αμφισβήτηση για τον παίκτη που πήρε η ΑΕΚ, επειδή έπαιξε λίγα ματς στην Πριμέρα από τον Γενάρη και μετά που πήγε. Ξεκινάνε μεν όλα αυτά από τον έλεγχο της επικοινωνίας από τους αντιπάλους, αλλά βρίσκουν εύκολα ανταπόκριση εντός μας. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.

Με αυτά κι αυτά φτάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε ακόμη και πως «στηρίζουμε μέχρι να δούμε τι θα δείξει το χορτάρι». Δηλαδή μετά ας πέσουμε να τους φάμε. Να τους σκίσουμε, να τους ισοπεδώσουμε, να τους ξεφτιλίσουμε. Αν δεν πάρουν και φέτος το νταμπλ ας πούμε. Γιατί αυτό είναι το βαθύτερο νόημα.

Να μη γυρνάμε στα σκ…

Η ΑΕΚ πάει σε πόλεμο με το ξεκίνημα εκ νέου του πρωταθλήματος κι απέναντι της έχει στρατούς οργανωμένους. Με κοινό στόχο και σκοπό. Που όλα τα βλέπουν ωραία και καλά για την ομάδα τους και εχθρικά κοιτάνε μόνο τον αντίπαλο τους. Η ΑΕΚ του νταμπλ, του νέου γηπέδου που ζηλεύουν όλοι, που ακόμη και σήμερα κοιτάνε να το βρωμίσουν, η ΑΕΚ που πέρασε ένα καλοκαίρι που πρέπει όλους να μας κάνει μπετό γύρω από την μνήμη του δολοφονημένου ανθρώπου μας, πάει γι΄αυτόν τον πόλεμο και οι άνθρωποι της – είδατε τον ίδιο τον Αλμέιδα- σκέφτονται πρώτα αν έχουν ή όχι την στήριξη της δικής τους οικογένειας.

Βγήκε αυτός ο προπονητής, αυτός ο άνθρωπος, τρεις μήνες μετά το νταμπλ να ζητήσει να μη γυρνάμε στα σ…..α κάθε φορά που δεν πάει καλά η ομάδα. Αυτοί του δείξαμε ότι είμαστε. Μακάρι να μη μας πάρει τελείως χαμπάρι…

Με την ψυχή τους

Εμείς θα του πούμε του Ματίας και των παικτών του, ότι όση στήριξη χρειάζονται, την έχουν. Στο γήπεδο, εκεί που την έχουν πάντα. Κι ας έγιναν οι 12 χιλιάδες εν μέσω Εορτών στον Βόλο, μόλις 3 -4 χιλιάδες χωρίς καν να έχουν ανοίξει ακόμη τα σχολεία. Από έναν αποκλεισμό, λάκισαν τα τρία τέταρτα! Για να λέμε και την αλήθεια, να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Επειδή δεν είχε πάρει η ομάδα τέταρτο στόπερ…

Αυτοί οι 3-4 χιλιάδες όμως, είναι η ψυχή της ΑΕΚ κι αυτοί που θα γεμίσουν το γήπεδο μας την Κυριακή. Αυτοί κι όσοι θα ήθελαν να είναι πραγματικά, με την ψυχή τους για να βοηθήσουν την ΑΕΚ. Με τους άλλους δεν πρέπει να ασχολείται κανείς από την ομάδα. Ούτε με όσους συγχρονίζονται μαζί τους σε κάθε ευκαιρία.

Ο Ενωσίτης

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X