Το «θαύμα της φύσης» έτοιμο να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ! (VIDEO)

Το «θαύμα της φύσης» έτοιμο να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ! (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

sabonisΤα έργα και οι ημέρες του Μάκη Ψωμιάδη στην ΑΕΚ αποτελούν σημείο αναφοράς. Με τραγικές συνέπειες, αν και πολλές φορές υπήρξαν ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα. Βλέπετε, ο Ψωμιάδης είχε έναν μοναδικό τρόπο να γίνεται πρωταγωνιστής, ακόμα και να υπερβαίνει αγωνιστικές επιτυχίες της Ενωσης. Όπως μια μέρα σαν σήμερα του 1989, όταν η ΑΕΚ επικράτησε της μεγάλης Ζαλγκίρις Κάουνας για το κύπελλο κυπελλούχων με 109-95, αλλά ο Μάκης πήρε τη δημοσιότητα με την αναγγελία της απόκτησης του Αρβιντας Σαμπόνις!

Το «θαύμα της φύσης», ένας απίστευτος αθλητής που έκανε θραύση σε Ευρώπη και Αμερική, όπου αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Πόρτλαντ Ντέιλ Μπλέιζερς. Μεγάλος σέντερ, με μυαλό και κινήσεις πλέι μέικερ, μπορούσε να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Στο περιθώριο της συνάντησης των δύο ομάδων στην Αθήνα, ο Ψωμιάδης έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του. Εκανε επίσημη πρόταση στην Ζαλγκίρις και στη λιθουανική ομοσπονδία, οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόταση. Αυτό που απέμενε κατά τον Ψωμιάδη ήταν να δεχθεί ο Σαμπόνις, ο μεγάλος αυτός μπασκετμπολίστας του…μπάσκετ, όπως είπε και ο big mac.

Ο Σαμπόνις από την πλευρά του, είχε πλήρη άγνοια. «Δεν ξέρω τίποτα. Είναι μια καλή ομάδα», αρκέστηκε να πει στα αποδυτήρια, ενώ στο ξενοδοχείο είπε: «Δεν είναι θέμα που αποφασίζω μόνο εγώ, αλλά και η Ζαλγκίρις και η Μόσχα», δίχως να διαφωτίσει για όσα είχαν συμβεί. Βέβαια, δεν ήταν μόνο αυτό. Ο Μάκης έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ΑΕΚ έπειτα από τον άθλο του ’68 (σε αυτό δεν είχε και πολύ άδικο), ενώ ανέφερε πως έχει σχέδια για μια ομάδα που θα κυριαρχήσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ όντως έκανε μια πολύ σπουδαία εμφάνιση. Υποδέχθηκε τη μεγάλη σοβιετική ομάδα στο ΣΕΦ που χρησιμοποιούσε τότε ως έδρα και πήρε τεράστια νίκη, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μηνά Γκέκο. Ο άσος της ΑΕΚ είχε πετύχει 38 πόντους και είχε κάνει απίστευτη εμφάνιση. Σπουδαίο ματς είχε κάνει και ο Ντάνι Βρέινς (21 πόντους και μαγική άμυνα στον Σαμπόνις), ενώ για την Ενωση είχαν αγωνιστεί ακόμα οι: Ρίτσαρντσον (16), Παταβούκας (14), Γιαννόπουλος, Αριδάς (13), Σκουρτόπουλος, Κουντουράκης (2), Λανές (3).

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”oSZdCqq4ewY” width=”600″ height=”350″]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X