ΑΕΚ: Η ξεχωριστή δουλειά του Αλμέιδα με τον Πόνσε

ΑΕΚ: Η ξεχωριστή δουλειά του Αλμέιδα με τον Πόνσε
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση έχοντας πανέτοιμο τον Λιβάι Γκαρσία, ενόσω ο Ματίας Αλμέιδα θα βάζει τον Εζεκίελ Πόνσε στο κλίμα της ομάδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην προσπάθειά της να βρει τη δίοδο και να εισχωρήσει στους ομίλους του Champions League, η ΑΕΚ είχε την ατυχία να στερηθεί των υπηρεσιών του Λιβάι Γκαρσία. Για 36 λεπτά στο παιχνίδι της Αμβέρσας κόντρα στη νταμπλούχο Βελγίου Αντβέρπ, οι αμυντικοί των γηπεδούχων είχαν χάσει τον ύπνο τους με το πληθωρικό παιχνίδι του 26χρονου επιθετικού. Όταν εκείνος τραυματίστηκε, η μοίρα των αναμετρήσεων άλλαξε ριζικά.

Με τον Γκαρσία στο χορτάρι, η Ένωση δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, ασχέτως με την ατυχή κατάληξη των φάσεων. Όταν εκείνος βγήκε από το γήπεδο, ο γάμος σχόλασε. Ακολούθως, δίχως την παρουσία του στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ δεν είχε τον τρόπο να σπείρει τον πανικό στους στόπερ της βελγικής ομάδας, όπως ακριβώς συνέβη σε εκείνα τα 36 λεπτά της Αμβέρσας. Ο Πόνσε μόχθησε, έτρεξε, προσπάθησε, όμως νικήθηκε σχετικά εύκολα.

Για τον Αργεντινό, δεν ήταν επίσης μια απλή διαδικασία. Κλήθηκε να βοηθήσει στα πλέον απαιτητικά ματς, προσπαθώντας ακόμα να κατανοήσει πως παίζει η ομάδα και δίχως να έχει έστω ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στα πόδια του για να βοηθηθεί στη διαδικασία εγκλιματισμού και προσαρμογής σε δεδομένα πολύ διαφορετικά από αυτά που είχε συνηθίσει.

Η δυσκολία στις συνεργασίες ήταν εμφανής, το να μαθαίνεις τους συμπαίκτες σου μέσα από αγώνες τέτοιας δυσκολίας και σημασίας δεν βοηθά στην επίτευξη του κοινού σκοπού. Συν τοις άλλοις, ο Πόνσε κλήθηκε να ανταποκριθεί σε μια αποστολή στην οποία δεν ήταν συνηθισμένος, τα χαρακτηριστικά του διαφέρουν από εκείνα του Γκαρσία. Όπως και να το κάνουμε, τη θέση έχει μάθει να την παίζει διαφορετικά.

Η επιστροφή και η προσαρμογή

Σε έξι επίσημα παιχνίδια, η ΑΕΚ έχει βρει 9 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, δίχως ακόμα να έχει πάρει γκολ από τους τρεις φορ της. Βέβαια οι Γκαρσία και Πόνσε έχουν παίξει από τρία ματς, ενώ ο Φαν Βερτ έχει αγωνιστεί σε μόλις ένα. Με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών της, ωστόσο, οι δύο πρώτοι θα βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό που ο προπονητής επιθυμεί.

Ο Λιβάι θα είναι ξανά διαθέσιμος και προφανώς εκείνος που θα αγωνιστεί ως βασικός στην κορυφή της επίθεσης σε τουλάχιστον δύο από τις τρεις πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις που έρχονται, κατά σειρά κόντρα σε Ολυμπιακό, Μπράιτον και Παναθηναϊκό. Ο Αλμέιδα θα κρίνει αν θα πρέπει σε μία εξ αυτών να δώσει φανέλα βασικού στον Πόνσε, προφανώς και για να μην πιέσει τον Γκαρσία στα όρια του με τρεις πολύ απαιτητικούς αγώνες σε διάστημα 8 ημερών κι ενώ επιστρέφει από μυϊκό τραυματισμό.

Εν τω μεταξύ, ο προπονητής αναγνωρίζει ότι ο Πόνσε χρειάζεται επιπλέον χρόνο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, όχι μόνο διότι είναι διαφορετικού τύπου παίκτης από τον Γκαρσία, αλλά και γιατί είχε συνηθίσει σε ένα πολύ ξένο στυλ παιχνιδιού, εν συγκρίσει με αυτό που ο Αλμέιδα παρουσιάζει με την ΑΕΚ. Παίζοντας στην Έλτσε, ήταν ένας φορ που περισσότερο έκανε άμυνα, παρά πρωταγωνιστούσε στα αντίπαλα καρέ.

Τα 4 γκολ σε 34 παιχνίδια με την ισπανική ομάδα πέρυσι, αφήνουν τη γεύση μιας πενιχρούς συγκομιδής, όμως έχουν εξήγηση. Η Έλτσε, στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της περίμενε τους αντιπάλους στο μισό γήπεδο, με τον Πόνσε στον άχαρο ρόλο να πιέζει στο μισό γήπεδο, ως ο επικεφαλής της πρώτης ζώνης άμυνας.

Στην ΑΕΚ οι ευκαιρίες για γκολ θα είναι πολύ περισσότερες, ειδικά όταν πιάσει το νόημα και έρθει πιο κοντά στα στάνταρ που απαιτούνται για να μη μοιάζει παράταιρος με τον τρόπο που η ομάδα παίζει.

Πηγή: Sport 24

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X