Εθνική Ολλανδίας: Δίχως Ντεπάι, σταθερό γκολκίπερ και αμυντική συνοχή!

Εθνική Ολλανδίας: Δίχως Ντεπάι, σταθερό γκολκίπερ και αμυντική συνοχή!
Photo Credits: INTIME

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ολλανδία σήμερα για τα προκριματικά του EURO

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ολλανδία 9 μήνες μετά τον επεισοδιακό αποκλεισμό της στα προημιτελικά του Μουντιάλ από την μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή (2-2 κ.α., 3-4 πεν.) και αφού μεσολάβησε τον περασμένο Ιούνιο, η ήττα στον μικρό τελικό του Nations League από την Ιταλία (3-2), φιλοδοξεί για 11η φορά στην ιστορία της να πάρει μέρος σε τελική φάση Euro.

Ο παράγοντας Ντεπάι

Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν ποδοσφαιριστές όπως οι Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντε Λιχτ (Μπάγερν), Ακέ (Μάντσεστερ Σίτι), Φρένκι ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), Ντάμφρις (Ίντερ), Σίμονς (Λειψία) και Χάκπο (Λίβερπουλ), ωστόσο, η απουσία του γκολτζή Μέμφις Ντεπάι, αλλά και του Βαϊνάλντουμ προβληματίζουν. Ο στράικερ της Ατλέτικο Μαδρίτης άλλωστε είναι ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ολλανδίας έχοντας σημειώσει 44 τέρματα, έναντι 50 του Ρόμπιν φαν Πέρσι!

Πλούσιο απουσιολόγιο

Από την αναμέτρηση με την Εθνική (7/9, 21.45) θα απουσιάσουν επίσης λόγω τραυματισμών οι Γιούριεν Τίμπερ, Σβεν Μπότμαν, Στίβεν Μπεργκβάιν και Τζάστιν Μπίλοου. Αντίθετα, στο ρόστερ των «οράνιε» βρίσκονται τρεις ρούκι. Πρόκειται για τους Φαν ντε Φεν (Τότεναμ), Μάατσεν (Τσέλσι) και Χάρτμαν (Φέγενορντ).

Ο Ρόναλντ Κούμαν ανέλαβε τον περασμένο Ιούνιο για δεύτερη φορά στην καριέρα του, τις «Τουλίπες» ωστόσο τα πρώτα δείγματα γραφής δεν δείχνουν θετικά. Άλλαξε το σύστημα και κατέβασε τον «διακόπτη» Ο 60χρονος τεχνικός άλλαξε τον σχηματισμό εφαρμόζοντας το αγαπημένο του 4-3-3 δίχως όμως μέχρι στιγμής οι Ολλανδοί διεθνείς να μπορούν να ανταποκριθούν.

Σε τέσσερα παιχνίδια με τον Κούμαν στον πάγκο, η αποψινή αντίπαλος της εθνικής σημείωσε μόλις μια νίκη κόντρα στο Γιβραλτάρ (3-0) δίχως μάλιστα να ικανοποιήσει με την απόδοση της. Μέχρι το 52΄ το σκορ ήταν…1-0.

Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια υπέστη ισάριθμες ήττες με παθητικό 11 γκολ! Στα ημιτελικά του Nations League οι «οράνιε» δέχθηκαν τέσσερα γκολ από την Κροατία (4-2), ενώ στον μικρό τελικό ηττήθηκαν με 3-2 από την Ιταλία. «Καμπανάκι» για τον Κούμαν αποτέλεσε η συντριβή από την Γαλλία στο «Σεν Ντενίς» (4-0). Είναι χαρακτηριστικό πως οι «Τρικολόρ» προηγούνταν στο 22΄ με 3-0, ενώ ο Εμπαπέ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο πετυχαίνοντας δύο γκολ!

Αναζητώντας τον βασικό γκολκίπερ

Μέσα σε όλα αυτά ο 60χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός εξακολουθεί να πειραματίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Σε δύο πρώτα ματς ξεκίνησε βασικός ο Σίλεσεν, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε ο Τζάστιν Μπίλοου της Φέγενορντ. Στην αποστολή του αγώνα με την εθνική δεν βρίσκεται κανένας από τους δύο, με τον Φλέκεν της Μπρέντφορντ να είναι εκείνος που θα υπερασπιστεί τα καρέ της ομάδας του!

Χαμηλά ποσοστά σε σουτ στον στόχο

Ένα ακόμη στοιχείο που χρήζει προσοχής στην μετά φαν-Χάαλ εποχή είναι το χαμηλό ποσοστό ευστοχίας σε σουτ στον στόχο. Με το βετεράνο προπονητή το ποσοστό επιτυχίας έφτασε το 44%, με τους «οράνιε» να συνδυάζουν το θέαμα με την ουσία παίζοντας ποδόσφαιρο κατοχής,, ενώ πλέον με τον Κούμαν δεν ξεπερνά ούτε το 25%. Αξιοσημείωτο γεγονός πως στις δύο θητείες του Φαν Χάαλ η ολλανδική ομάδα γνώρισε μόλις δύο ήττες σε 49 αγώνες, ενώ με τον άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπης (1988) έχει υποστεί τρεις ήττες σε τέσσερις αναμετρήσεις.

Η προϊστορία με Ολλανδία

Η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ των Ολλανδών. Σε πέντε επίσημα παιχνίδια η Ολλανδία μετράει 4 νίκες και μια ισοπαλία κόντρα στην Ελλάδα, ενώ το 2016 η Εθνική νίκησε 1-2 σε φιλικό στο γήπεδο που θα διεξαχθεί η αποψινή αναμέτρηση (Philips Stadion) με σκόρερ τους Μήτρογλου και Γιαννιώτα. Ιστορικό θεωρείται το γκολ του Δημήτρη Σαραβάκου στο Ρότερνταμ στις 25 Μαρτίου 1987 με το οποίο προηγήθηκε η «Γαλανόλευκη» (5΄) για να ισοφαριστεί εν τέλει από τον σπουδαίο Μάρκο Φαν Μπάστεν στο 56΄ (1-1).

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X