Η ΑΕΚ έχει καρδιά πρωταθλήτριας, αλλά πρέπει και να βελτιωθεί

Η ΑΕΚ έχει καρδιά πρωταθλήτριας, αλλά πρέπει και να βελτιωθεί
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για την τεράστια νίκη της ΑΕΚ στο Βόλο που έδειξε πολλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένα παλιό ποδοσφαιρικό ρητό, λέει πως αν δεν μπορείς να κερδίσεις, κοιτάς να μη χάσεις. Παραφράζοντας το και εναρμονίζοντας την κατάσταση με την ΑΕΚ του 2023, μπορούμε να πούμε πως όταν δεν μπορείς να διαλύεις τον αντίπαλο με το ρυθμό και τον τρόπο που το έκανες πέρυσι, πρέπει να βρίσκεις τρόπο να παίρνεις τα αποτελέσματα.

Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να μένει δυνατή, να βγάζει γκρίνια και εσωστρέφεια από πάνω της – ειδικά πριν από διακοπή θα ήταν εφιαλτικό – και να κερδίζει χρόνο για να βρει λύσεις στα ζητήματα της. Στο Βόλο, επιβεβαιώθηκαν πράγματα που έχουμε δει και στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια της φετινής ΑΕΚ.

Κύριο κατά τη δική μου κρίση, πως η ομάδα δεν είναι σε καλό φεγγάρι αγωνιστικά. Δεν είναι τυχαίο, πως σε ακόμα ένα παιχνίδι, σε όσα έχει δώσει φέτος δηλαδή, βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ. Και όλο αυτό μάλιστα, δίχως καν να έχει δεχθεί κάποια πίεση από τον αντίπαλο της. Φτηνό λάθος, ελλιπής συγκέντρωση, κακά φεγγάρια.

Η κλάση των παικτών, η καρδιά του πρωταθλητή

Τα πράγματα έδειχναν συνολικά να πηγαίνουν προς τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, όταν ήρθε και η αποβολή του Μάνταλου. Να είσαι πίσω στο σκορ, να μένεις με παίκτη λιγότερο και παράλληλα να μη δείχνεις πως μπορείς να παίξεις και στα στάνταρ που εσύ καθιέρωσες πέρυσι, είναι ζήτημα. Τι μπορεί να σε σώσει σε εκείνο το σημείο; Μόνο η κλάση των παικτών σου και αυτό που ονομάζεται καρδιά του πρωταθλητή.

Όχι εκείνο με τα κοράκια που μας έμαθαν καλά οι παραγκάρχες, αλλά κανονικό μέταλλο πρωταθλήτριας. Ετσι, την ώρα που όλα έδειχναν χαμένα και να πηγαίνουν για ακόμα μια γκέλα, ήρθε πρώτα ο Γιόνσον (κορυφαίος της ΑΕΚ κατ’ εμέ) να βάλει στα δίχτυα όλη την άμυνα του Βόλου και αμέσως μετά ο εκπληκτικός Τσούμπερ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με φάουλ βγαλμένο από το πλέι στέισον.

Οι ισορροπίες δεν αποκαταστάθηκαν απλά, αλλά η ΑΕΚ είχε φέρει το ματς στα μέτρα της και έδειχνε πως θα έπρεπε να κάνει διαχείριση, απέναντι σε μια ομάδα που δεν είναι στα περυσινά επίπεδα της. Εξηγήσεις προς βλάκες Αλλά είπαμε: η ΑΕΚ δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Και επειδή ορισμένοι μπούφοι που συνεχίζουν να πιπιλίζουν το δάχτυλο και να ψάχνουν δικαιολογίες, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, μεταφέρω αυτούσια όσα είπε ο Αλμέιδα. «Σίγουρα υπήρχαν απορίες για το πως θα αντιδράσουμε μετά τον αποκλεισμό. Παίξαμε με πάθος, καταφέραμε να πάρουμε μία σπουδαία νίκη, έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Ανυπομονούσα για την διακοπή, από την προετοιμασία και μετά είχαμε δύο δύσκολους μήνες. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε».

Παρένθεση για τους βλάκες, γιατί δεν αντέχεται το εξυπνιτζιλίκι τους. Σειρά λαθών έφεραν την ισοφάριση. Να πω, ότι μετά πίστευα πως θα ερχόταν το γκολ; Δύσκολα έλεγα μέσα μου και στη διάρκεια της μετάδοσης. Αλλά έβλεπα, πως θα είχε κάποιες στιγμές που θα μπορούσαν να προκύψουν από την κλάση παικτών. Ο Αραούχο πήγε να βγάλει πάλι την ΑΕΚ στον αφρό, αλλά αυτήν τη φορά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Και έπειτα, στη σέντρα του Άμραμπατ ο Μουκουντί πήρε την κεφαλιά, ο αντίπαλος τη σταμάτησε με πλονζόν, ο Μαροκινός έδειξε πως πρέπει να εκτελούνται τα πέναλτι.

Ολική επαναφορά

Έδειξε και κάτι άλλο ξεκάθαρα ο Άμραμπατ. Πως όλη η ομάδα και μαζί ο κόσμος, είναι ένα. Δεν υπάρχουν διχόνοιες, ιστορίες που στο παρελθόν απασχόλησαν την ΑΕΚ. Κακή αγωνιστική κατάσταση ναι, αλλά τίποτε παραπάνω. Η ΑΕΚ έβγαλε τον χαρακτήρα που χρειαζόταν και κάποιες φορές αυτό φτάνει και περισσεύει για να οδηγήσει στις νίκες. Και τώρα, με την ηρεμία που δίνει αυτό το τρίποντο, μπορεί να πάει για την ολική επαναφορά.

Είναι δεδομένο, πως από εδώ και πέρα η ΑΕΚ πρέπει να διορθώσει πολλά. Είναι ξεκάθαρο, πως υπάρχουν κομμάτια του παιχνιδιού που δεν δουλεύουν καλά. Παίκτες που δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής φόρμας, στιγμές που εμφανίζονται τεράστια αμυντικά κενά και χαλούν τη συνοχή. Αυτά χρειάζονται χρόνο και δουλειά για να βελτιωθούν. Με την ηρεμία και το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, είναι δεδομένο πως είναι θέμα χρόνου να βρει η ΑΕΚ το δρόμο της.

Ο λίντερ Αλμέιδα και οι μεταγραφές

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X