Ο ρόλος των Ελλήνων παικτών στην ΑΕΚ του Πλάθα

Ο ρόλος των Ελλήνων παικτών στην ΑΕΚ του Πλάθα
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το πόσο σημαντικός θα είναι ο ρόλος των Ελλήνων παικτών του ρόστερ

Η ΑΕΚ έπαιξε χθες το πρώτο της φιλικό για φέτος, πιο πολύ προπονητικού χαρακτήρα, αφού δεν κρατήθηκε συνολικό σκορ, ενώ ο Ζοάν Πλάθα έκανε πολλές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Σίγουρα είναι αρκετά νωρίς και οι ομάδες είναι ανέτοιμες, πόσο μάλλον η ΑΕΚ που της λείπουν και δύο παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αφού έχουμε μιλήσει για τους ποιοτικούς ξένους που απέκτησε η «Βασίλισσα», πάμε να δούμε και τον ρόλο των Ελλήνων παικτών του ρόστερ. Μπορεί να βλέμματα να έχουν πέσει στον Μάκλεμορ, τον ΜακΡέι και τους λοιπούς, αλλά οι Έλληνες παίκτες του ρόστερ θα έχουν σημαντικό ρόλο στην ισορροπία της ομάδας.

Ισορροπία και αμυντικό φίλτρο

Ξεκινώντας από τον αρχηγό της ΑΕΚ, τον Δημήτρη Φλιώνη που και φέτος θα έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα και στο ροτέισον. Η Ένωση, με την παρουσία του Έλληνα γκαρντ δεν χρειάστηκε να πάρει κάποιον σταρ στον άσσο, όπως έκανε στις άλλες θέσεις της περιφέρειας. Ο Φλιώνης έχει κάνει βήματα στην εξέλιξη του και φέτος αναμένεται να είναι ο βασικός γκαρντ της ΑΕΚ, παρόλο που πλέον στο μπάσκετ δεν έχει μεγάλη σημασία ο όρος βασικός-αναπληρωματικός.

Ο ρόλος των Ελλήνων παικτών στην ΑΕΚ του Πλάθα

Το θέμα είναι ότι ο Φλιώνης με το μυαλωμένο παιχνίδι του και την σοβαρότητα που τον διακρίνει θα είναι ο άνθρωπος που θα κρατάει τα λουριά, σε σχήματα με τους επιθετικογενείς γκαρντ που έχει η ΑΕΚ. Με Ραντλ, Μάκλεμορ και ΜακΡέι να έχουν επιθετικές αρετές και λίγη.. τρέλα, η παρουσία του σε τέτοια σχήματα θα δίνει λογική και αμυντικό φίλτρο.

Ο Καράμπελας από την άλλη, θα είναι ο παίκτης που θα μπαίνει στο γήπεδο για να δώσει ενέργεια και να πιέσει τον αντίπαλο γκαρντ, για να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα. Ο νεαρός άσσος που προέρχεται από μια καλή σεζόν και πάει πολύ καλά στην προετοιμασία, θα δίνει ανάσες στους Φλιώνη και Χολ, φέρνοντας στο παρκέ ένταση και πίεση. Στο χέρι του είναι ειδικά στην Ελλάδα που θα έχει περισσότερο χώρο να συνεχίσει να βελτιώνεται.

Στην περιφέρεια υπάρχει και η πιο ελπιδοφόρα μεταγραφή της ΑΕΚ, ο Όμηρος Νετζήπογλου. Ο γκαρντ/φόργουορντ της ΑΕΚ είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει αρκετά πράγματα σε καλό επίπεδο μέσα στο παρκέ, για αυτό μπορεί να «κολλήσει» σε αρκετά σχήματα. Είτε με κάποιον άσσο και τον Μάκλεμορ, είτε με τον ΜακΡέι, ακόμα και με τον Ραντλ σαν άσσο αν χρειαστεί, ο Νετζήπογλου, μπορεί να παίξει άμυνα, να πάρει τα ελεύθερα σουτ, ενώ βάζοντας την μπάλα στο παρκέ να δημιουργήσει ρήγματα σε close out επιθέσεις. Αρχικά προορίζεται για να φόργουορντ, αλλά στην φετινή ΑΕΚ, οι θέσεις είναι λίγο σχετικές.

Ο ρόλος των Ελλήνων παικτών στην ΑΕΚ του Πλάθα

Ο Κουζέλογλου ξέρουμε πολύ καλά τι μπορεί να δώσει στην ομάδα, τον έχουμε ξαναδεί άλλωστε στα «κιτρινόμαυρα». Έχοντας μπροστά του έναν ντελικάτο παίκτη όπως ο Κουζμίνσκας, θα έρχεται από τον πάγκο για να φέρνει, ενέργεια, δύναμη και βρόμικη δουλειά. Είναι καλός ριμπάουντερ, μπορεί να δώσει μάχες μέσα στην ρακέτα, όταν θα χρειάζεται λίγο πιο physical προσέγγιση στο παιχνίδι.

Τέλος ο Χατζηδάκης, αποκτήθηκε κυρίως για να δίνει βάθος στην θέση του σέντερ πίσω από τους Καμπενγκέλε και Τίλμαν. Ο Έλληνας παίκτης που βρίσκεται στην Μανίλα με την Εθνική είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ και τα τελευταία χρόνια διαρκώς εξελίσσεται, οπότε πλέον θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τα λεπτά του στο παρκέ. Καλός αμυντικός, βάζει σωστά το σώμα του και κυρίως είναι παίκτης που αποδέχεται τον ρόλο του και δεν θα δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα είτε παίζει ένα, είτε 10 λεπτά.

Συνολικά η ΑΕΚ, μοιάζει να έχει πετύχει στην αλληλοσυμπλήρωση των χαρακτηριστικών των Ελλήνων με τους ξένους, τουλάχιστον στα χαρτιά, οπότε μένει να το δούμε και στο γήπεδο. Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες της ΑΕΚ δεν έδιναν πολλά πράγματα στην ομάδα, θυμόμαστε πέρσι που στο ξεκίνημα, το 90% σχεδόν των πόντων της ΑΕΚ, ερχόταν μόνο από τους ξένους. Φέτος μπορεί να υπάρχουν «πολυβόλα» στην περιφέρεια αλλά και στην ρακέτα, αλλά χωρίς την συνδρομή της αμυντικής ικανότητας των Ελλήνων παικτών δεν θα μπορέσει η ΑΕΚ να βρει ισορροπία στο παιχνίδι της και στις δύο άκρες του παρκέ.

Τα επόμενα φιλικά της ομάδας είναι την επόμενη εβδομάδα στο τουρνουά του Περιστερίου όπου θα μπορεί όλος ο κόσμος να έχει μια πρώτη εικόνα από την νέα ΑΕΚ του Ζοάν Πλάθα. Φυσικά ακόμα δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα, αλλά μετά από τόσο μεγάλο διάστημα, να το ξαναδείς την «Βασίλισσα» είναι από μόνο του, κάτι.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X