Η ΑΕΚ δεν είναι για να βγάζουμε τα απωθημένα μας

Η ΑΕΚ δεν είναι για να βγάζουμε τα απωθημένα μας
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης βάζει πολλά πράγματα στη σειρά για την ΑΕΚ και τους εγχώριους ανταγωνιστές της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπήρχαν τρεις ομάδες στο τέλος της σεζόν που έψαχναν τον τρόπο να βελτιωθούν γιατί δεν πέτυχαν τους στόχους τους. Κανέναν στόχο. Γιατί τους δύο τίτλους που υπάρχουν στην Ελλάδα, τους κατέκτησε η ΑΕΚ. Δεν είχε τίποτα να πάρει κανένας άλλος.

Άλλοι αλλάζουν τις ομάδες τους τελείως, άλλοι προσπαθούν να κλείσουν πολύ χοντρά κενά που είχαν, άλλοι κάνουν κινήσεις συμπληρωματικές κι αποκτούν βάθος και περισσότερη ποιότητα σε κάποιες θέσεις που δεν την είχαν.

Τι έκαναν μέχρι τώρα

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει ως τώρα μεταγραφές κανονικές. Έχει πάρει παίκτες δικούς του. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί και ήδη για το κέντρο έκανε πολύ καλές μεταγραφές αλλά με δανεικούς. Που εξαιρετικά δύσκολα θα μπορεί να τους κρατήσει.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να επιβάλλει χρόνια τώρα να μη ακούγεται κιχ, οπότε με ευχέρεια κλείνει τα πιο σημαντικά του κενά με παίκτες δανεικούς χωρίς οψιόν, όπως ο Σολμπάκεν, όπως ο φορ που θα πάρει. Όπως κι άλλοι που τώρα αφήνουν να φαίνεται πως ήρθαν με μεταγραφή, αλλά όταν τελειώσει η σεζόν θα μάθουμε αυτά που μάθαμε και για τον Χουάνγκ και τον Μπακαμπού, που ήταν οι περσινές πολύ μεγάλες μεταγραφές τους. Εκτός από το τσίρκο με Χάμες και Μαρσέλο. Μιλάμε για κανονικούς ποδοσφαιριστές.

Τι ήθελε η ΑΕΚ

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει καμιά σχέση με το τι κάνει ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Έναν δανεικό χωρίς οψιόν είχε πέρσι, αποδείχθηκε πολύ σημαντικός, τον αγόρασε με πάρα πολλά χρήματα. Πήρε δικό της τον Πισάρο πάλι με μεταγραφή, πλήρωσε αδρά για να αγοράσει και τον Πόνσε. 

Από τους τέσσερις είναι η μοναδική ομάδα που όταν έκλεισε η σεζόν η προηγούμενη, όλοι μιλούσαν για την πληρότητα της και σημείωναν πως κυρίως χρειαζόταν να κρατήσει τον Πινέδα, να πάρει ένα φορ ακόμη, έναν μέσο-επιθετικό κι από την στιγμή που αποφασίστηκε να μη συνεχίσει με Τζαβέλλα και έναν στόπερ. Αυτά κυριαρχούσαν ως άποψη εντός και γύρω από την ΑΕΚ τον Ιούνιο και αυτά έλεγαν και αρθρογράφοι εκτός ΑΕΚ.

Οι συγκρίσεις με το 2018

Η ΑΕΚ είναι η μόνη που έχει ποδοσφαιρική συνέχεια από πέρσι και από πλευράς υλικού κι από πλευράς προπονητή. Το καλοκαίρι του 2018 λέγαμε πως διέλυσαν την πρωταθλήτρια. Έτσι δεν λέγαμε; Γιατί έφυγαν Βράνιες, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος κυρίως, αποδείχθηκε πως δεν αντικαταστάθηκαν επαρκώς όλοι και δεν έγιναν οι μεταγραφές που όλοι περίπου συμφωνούσαν πως έπρεπε να γίνουν με γνώμονα και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα η νταμπλούχος σίγουρα δεν διαλύθηκε. Απ’ όλες τις κινήσεις που όλοι θεωρούσαν πως θα έπρεπε να γίνουν, δεν έχει γίνει μόνο του στόπερ. Δεν έχασε κανέναν παίκτη εκτός από τον Τζαβέλλα, απ΄όσους πολλούς έπαιξαν ρόλο στην πορεία του 2022-2023. Παρόλα αυτά εκείνη που… διαλύθηκε μπήκε Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτή που… δεν διαλύθηκε αλλά έχει ενισχυθεί κιόλας δεν μπήκε Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο λόγοι

Τα σημειώνουμε όλα αυτά για δύο λόγους. Πρώτον για να γίνει ξεκάθαρο πως άλλα τα ζητούμενα των άλλων, άλλα τα ζητούμενα της ΑΕΚ. Και δεύτερον για να γίνει ξεκάθαρο πως όλα είναι σχετικά. Κι έτσι αυτή η ομάδα είναι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και η άλλη με στόπερ στα προκριματικά Οικονόμου – Λαμπρόπουλο, μπήκε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης τα σημειώνουμε για να γίνει ξεκάθαρο και το πόσο άστοχο είναι να ασκείται κριτική αυτή την στιγμή, πόσο μάλλον να δίνεται και ρεσιτάλ στα social λες και μιλάμε για καμιά ομάδα που προερχόταν από σεζόν αποτυχημένη κι έπρεπε να αλλάξει τα πάντα. Η ΑΕΚ τελείωσε την σεζόν με ομαδάρα, εξακολουθεί να έχει ομαδάρα, αλλά υπάρχουν κι άλλες ομαδάρες στο επίπεδο του ανταγωνισμού που κινήθηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κι έτσι παρότι χειρότερη ομάδα δεν φάνηκε σε κανένα από τα δύο ματς με την Αντβέρπ, έμεινε έξω όπως έμεινε.

Η ΑΕΚ παραμένει ομαδάρα με προπονητάρα

Αν γίνουν και άλλοι φέτος ομαδάρες; Δεν το ξέρουμε. Μπορεί και να γίνουν. Και μπορεί η ΑΕΚ να μην πάρει φέτος το πρωτάθλημα και το κύπελλο ή να πάρει το ένα και να χάσει το άλλο. Πολλά μπορούν να γίνουν. Ομαδάρα είναι όμως και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να είναι στο σύνολο της σεζόν. Και θα έχει προπονητάρα. Και θα είναι ανταγωνιστική ως το τέλος, αν δεν γίνουν λάθη σοβαρά κι αν κάποια στιγμή μάθουμε όλοι στα δύσκολα να την υπερασπιζόμαστε και να την στηρίζουμε κι όχι να είμαστε έτοιμοι να την κατασπαράξουμε λες και πάνω στην ΑΕΚ περιμένουμε να βγάλουμε όλα μας τα άσχημα απωθημένα.

Ραντεβού στον Βόλο.

Ο Ενωσίτης

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X