Συμφωνία ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για ξένους διαιτητές

Συμφωνία ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ για ξένους διαιτητές
Photo Credits: INTIME

ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ συμφώνησαν να πάμε με ξένους διαιτητές στα ντέρμπι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το SDNA αποκαλύπτει ότι μετά από αίτημα του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους 4 «μεγάλους» αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου αναμένεται να συμβεί και φέτος: θα πάμε με ξένους διαιτητές στα ντέρμπι.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα σήμερα στο SDNA ο Βαγγέλης Μαρινάκης «επιτέθηκε» προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο, με ένα από τα κύρια θέματα της επιστολής του να είναι το τι θα γίνει με τους ξένους διαιτητές, μιας και, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του, «υπήρξαν διαιτητικές παραφωνίες» μετά από δύο μόλις αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα.

Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος της Superleague έστειλε εσωτερική αλληλογραφία και στους τέσσερις του Big-4, για να διαπιστωθεί σε ποια… σελίδα βρίσκονται και οι 4 αναφορικα με το ζήτημα των ρέφερι, εν όψει της τέταρτης αγωνιστικής (όταν και ΑΕΚ- Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι, όπως και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη). Σ’ αυτή την αγωνιστική, ουσιαστικά, θα δοθεί το «σήμα» για το τι είδους διαιτητές θα δούμε φέτος στα ντέρμπι της Superleague.

Παράλληλα, ο Μαρινάκης θέλησε να μάθει τις θέσεις των «4» και για τους επικεφαλής της ΚΕΔ.

Οι απαντήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ήταν αρκετά λακωνικές, τονίζοντας πως απλά θέλουν να υπάρξει τήρηση των συμφωνηθέντων- ήτοι ξένοι διαιτητές.

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε και αυτός στους ξένους, τονίζοντας πως ναι μεν πρέπει ν’ ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό στην παρούσα φάση. «Όσον αφορά την παρουσία των ξένων διαιτητών στα ντέρμπι: πάγια θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια είναι η παρουσία ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Σαφώς πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές σιγά σιγά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αυτό στην παρούσα φάση, αφού η παρουσία Ελλήνων διαιτητών στα ντέρμπι θα συμβάλλει στην ένταση και την τοξικότητα», ανέφερε σχετικά ο Δικέφαλος του Βορρά.

Σχετικά με την ΚΕΔ, μάλιστα, στον ΠΑΟΚ τόνισαν πως «η θέση μας έχει εκφραστεί μέσω του ιδιοκτήτη της στη συνάντηση των 4 ιδιοκτητών, του Προέδρου της ΕΠΟ και της ΚΕΔ προ ολίγων μηνών, όπως επίσης και στην ΕΕΠ μέσω του εκπροσώπου της. Η θητεία της υπάρχουσας ΚΕΔ έχει ημερομηνία λήξης τον Ιούνιο του 2023 και ανανεώθηκε μέσω της ΕΕΠ (με τη θετική ψήφο – μεταξύ άλλων- και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και εν συνεχεία επικυρώθηκε από την ΕΕ της ΕΠΟ (ως μόνη αρμόδια να λαμβάνει αποφάσεις και χωρίς να μπορεί να αντικατασταθεί από οποιονδήποτε) πριν ένα μήνα και θεωρούμε πως είναι πολύ πρώιμο να τεθεί ζήτημα αντικατάστασης ή κρίσης των μελών της (Ελλήνων ή ξένων)».

Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, είπε και αυτή «ναι» στην παρουσία των ξένων διαιτητών, αλλά φρόντισε να εκφράσει την εμπιστοσύνη της και στους Έλληνες ρέφερι. «Όσον αφορά τη συνημμένη επιστολή, η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει να διευκρινίσει από την πλευρά της ότι ουδέποτε άλλαξε στάση είτε για την παρουσία ξένων διαιτητών είτε για την παρουσία Ελλήνων διαιτητών και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στους μέν όσο και στους δε. Σε ό,τι αφορά την ΚΕΔ, η ΠΑΕ ΑΕΚ επαναλαμβάνει τον σεβασμό της προς όλα τα θεσμικά όργανα. Για το συγκεκριμένο θέμα, αρμόδιες είναι η ΕΕΠ και η ΕΕ της ΕΠΟ, οι οποίες έχουν ήδη αποφανθεί σχετικώς», σχολίασαν οι πρωταθλητές Ελλάδος.

Όπως γίνεται αντιληπτό απ’ όλα τα ανωτέρω, το τρέχον πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τους ξένους διαιτητές παρόντες στα ντέρμπι των τεσσάρων, αλλά και στους αγώνες του Άρη όταν παίζει με τους «μεγάλους».

Πηγή: sdna.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X