Δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Το παρασκήνιο πίσω από τις καρατομήσεις, οι ευθύνες και τα τραγικά λάθη

Δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Το παρασκήνιο πίσω από τις καρατομήσεις, οι ευθύνες και τα τραγικά λάθη
Photo Credits: INTIME

Νέες αποκαλύψεις για την εσωτερική έρευνα που διεξάγει η αστυνομία για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε στη φονική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νέες αποκαλύψεις για την εσωτερική έρευνα που διεξάγει η αστυνομία για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε στη φονική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια φέρνει στο φως το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής.

Χθες (27/08) πραγματοποιήθηκαν πέντε νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος φίλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης.

Όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μετά τους 7 πρώτους αξιωματικούς, ακόμα πέντε μετακινούνται από τις θέσεις τους αφού κατά την διενέργεια της ένορκης διοικητικής εξέτασης που είναι σε εξέλιξη εντοπίστηκαν ευθύνες που τους αποδίδονται.

Σημειώνεται ότι σε απολογία είχαν κληθεί οι εξής 8 αξιωματικοί της ΕΛΑΣ:

ΓΑΔΑαρχης
2 βοηθοί ΓΑΔΑ
2 ανώτατοι αξιωματικοί επαρχίας
2 αξιωματικοί από το αρχηγείο οι οποίοι είχαν ενημέρωση για την είσοδο των Κροατών και ο Επικεφαλής Αθλητικής Βίας (η απολογία του εν λόγω αξιωματικού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί).

Αυτοί είναι οι πέντε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που καρατομήθηκαν

Με την εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ να ολοκληρώνεται σε λίγε μέρες, η εφημερίδα «Το Βήμα» φέρνει στο φως νέες αποκαλύψεις για τα σοβαρά λάθη της Αστυνομίας στη διαχείριση της υπόθεσης των 120 Κροατών χούλιγκαν και την ανενόχλητη…προέλαση τους. Μέχρι στιγμής αρκετοί αστυνομικοί έχουν ολοκληρώσει τις έγγραφες αναφορές του για εκείνο το μοιραίο βράδυ, με ορισμένους εξ αυτών να έχουν ζητήσει μια μικρή προθεσμία για να τις καταθέσουν. Ωστόσο, αυτό που κάνει αίσθηση είναι οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των αστυνομικών της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα, υπάρχει επίρριψη ευθυνών κυρίως για τα τρία καίρια σημεία στο χειρισμό των επεισοδίων: την καθυστέρηση αποστολής του ενημερωτικού εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ για την διέλευση των Κροατών, την απόσυρση αστυνομικών δυνάμεων από μπλόκο που είχε στηθεί στα διόδια της Ελευσίνας αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Η «γκάφα» με το DNA

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα», κατά τη διάρκεια της συλλογής αποδεικτικών στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος έγινε ένα μεγάλο λάθος από τους άνδρες της ΕΛΑΣ. Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής αποσφράγισαν τα κατασχεθέντα αντικείμενα (ρόπαλα, μαχαίρια, λοστούς) που επρόκειτο να σταλθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια με σκοπό να γίνει η φωτογράφηση και να συνταχθεί δελτίο τύπου! Ως αποτέλεσμα τα εν λόγω πειστήρια επιμολύνθηκαν από το DNA των αστυνομικών. Ερώτημα αποτελεί και το γεγονός ότι ο χώρος γύρω από την Opap Arena που συνέβησαν τα αιματηρά επεισόδια δεν αποκλείστηκε από την Αστυνομία. Μάλιστα, εργαζόμενο του Δήμου αφέθηκαν να καθαρίσουν το χώρο, με αποτέλεσμα να χαθούν κρίσιμα στοιχεία της υπόθεσης.

Έρευνα για τα λάθη και ερωτήματα για τις αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ προχωράει με γοργούς ρυθμούς και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επικεντρώνεται σε αξιωματικούς της Λεωφόρου Κατεχάκη οι οποίοι βρίσκονταν σε καλοκαιρινή άδεια την ημέρα των επεισοδίων, αλλά είχαν προγενέστερη ενημέρωση για την άφιξη των Κροατών χούλιγκαν, χωρίς ωστόσο να αντιδράσουν.

Αυτό που απασχολεί περισσότερο τις εσωτερικές υποθέσεις της Αστυνομίας είναι ο λόγος για τον οποίο, ενώ το απόγευμα της μοιραίας μέρας είχαν σταλεί αστυνομικές δυνάμεις ώστε να ελέγξουν τους Κροάτες χούλιγκαν στα διόδια της Ελευσίνας, τελικά δόθηκε αιφνιδιαστικά εντολή να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «Βήμα», στις αναφορές του για το θέμα αυτό, κορυφαίος αξιωματικός της ΓΑΔΑ απέδωσε αυτήν την κομβική εντολή σε υφιστάμενο του που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Τέλος, ερευνάται γιατί δεν υπήρξε καμία ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας.

Πηγή: gazzetta.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X