Αυτά που χρειάζεται η ΑΕΚ και η… περίεργη Αντβέρπ

Αυτά που χρειάζεται η ΑΕΚ και η… περίεργη Αντβέρπ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου μπαίνει σε… μουντ Αντβέρπ για την ΑΕΚ και βάζει στο τραπέζι και μεταγραφικά ζητήματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αφήνουμε πίσω το Σαββατόβραδο και την επική πρόκριση της ΑΕΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αν το πάρουμε στο χαλαρό, το πιο σημαντικό είναι πως επιζήσαμε όλοι από αυτήν την απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων που προσέφερε το παιχνίδι. Αν το δούμε σοβαρά, είναι σημαντικό πως η ΑΕΚ έδωσε τη μοναδική απάντηση που έπρεπε απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και όσους παραδόξως έχουν συνασπιστεί γύρω της εντός συνόρων, με την αγωνιστική επικράτηση της.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, έγινε πιστεύω σαφές πως σε αυτό το επίπεδο, είναι λεπτές οι ισορροπίες. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να χάσει την πρόκριση και θα πλήρωνε σε σημαντικό βαθμό, πως ξόδεψε 3-4 μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο ματς του Ζάγκρεμπ, που θα είχαν φτιάξει άλλη κατάσταση. Ή εάν προτιμάτε, ήταν εξαιρετικός ο Λιβάκοβιτς και στα δύο παιχνίδια κι ας δέχθηκε τελικά τέσσερα γκολ στο σύνολο. Η εικόνα του, ήταν ψαρωτική και μοιάζει λίγο που πηγαίνει στην Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσέ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της ΑΕΚ

Αναλύοντας το ματς με την ηρεμία που σου προσφέρει να το βλέπεις ξανά δίχως την ένταση της ζωντανής περιγραφής, μπορείς να διακρίνεις πολύ πιο εύκολα κάποια σημεία. Το πλέον σημαντικό, πως η ΑΕΚ μπορεί να παίζει γνωρίζοντας πως έχει σε κάθε παιχνίδι τουλάχιστον 10-15 αγωνιστικά λεπτά, που προκαλεί ασφυξία στον αντίπαλο. Αυτό είναι κάτι που το πράττει σε υψηλό επίπεδο, κερδίζοντας πολλές μπάλες σε επικίνδυνα σημεία για τον αντίπαλο της και αξιοποιώντας στατικές μπάλες.

Επίσης, επιβεβαιωτικό έπειτα από το ζευγάρι αγώνων με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι το βάθος και η ποιότητα του έμψυχου δυναμικού της ΑΕΚ. Ειδικά μάλιστα τώρα που μπαίνουν στην εξίσωση Γκατσίνοβιτς, Γαλανόπουλος και Πόνσε, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας βρίσκονταν πίσω στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αλλά τώρα, απέναντι στην νταμπλούχο Βελγίου Αντβέρπ, είναι μια άλλη ιστορία που η ΑΕΚ πρέπει να τη χειριστεί προσεκτικά.

Ποια είναι η Αντβέρπ

Εάν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν η βαλκανική ομάδα με την υψηλότερη ευρωπαϊκή βαθμολογία, η Αντβέρπ είναι μια ομάδα που παίζει σταθερά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από το 2019. Σχεδόν πάντα, έχοντας να διαβεί το μονοπάτι των προκριματικών, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Το 2019 αποκλείστηκε στα play off του Europa League από την Αλκμααρ, την επόμενη σεζόν ήταν στους ομίλους απευθείας (και έκανε πρόκριση μάλιστα σε όμιλο με Τότεναμ, Λουντογκόρετς και ΛΑΣΚ).Αυτά που χρειάζεται η ΑΕΚ και η… περίεργη Αντβέρπ

Πρόπερσι απέκλεισε την Ομόνοια στα πέναλτι, αλλά απέτυχε σε όμιλο με Ολυμπιακό, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Φενέρμπαχτσέ, ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στα play off από την Μπασάκσεχιρ. Στα αξιοσημείωτα της χρονιάς, πως νίκησε μόνο τη Λίλεστρομ στην έδρα της και έφερε ισοπαλία με την Ντρίτα, ενώ έχασε από τους Τούρκους. Εκτός έδρας είναι πιο επικίνδυνη, έχοντας δύο νίκες και μια ισοπαλία στα προκριματικά του Europa Conference League.

Είναι νεανική ομάδα, οι μοναδικοί 30άρηδες είναι τα δύο στόπερ: ο φοβερός και τρομερός στα νιάτα του, Αλντεβάιρελντ και ο Ντε Λαέτ. Το μεγάλο «πιστόλι» είναι ο Ολλανδός Γιάνσεν, που τον θυμάμαι καλά από το πείραμα της Τότεναμ που τον απέκτησε από την Αλκμααρ. Πήγε άπατος, περιπλανήθηκε σε Τουρκία και Μεξικό, αλλά πέρυσι επέστρεψε δυναμικά με 21 γκολ και έξι ασίστ σε 46 συμμετοχές. Αξιοπρόσεκτη παρουσία είναι και ο Μπαλικβίσα, το δεκάρι των Βέλγων, με ένα γκολ και δύο ασίστ ήδη φέτος.

Πήρε εκείνους που ήθελε

Θα τα αναλύσει όλα αυτά ο Αλμέιδα και θα βρει τις λύσεις. Στα δικά μου μάτια, φαβορί για το ζευγάρι είναι η ΑΕΚ. Όπως θα ήταν και με το 90% των ομάδων που συμμετείχαν στα play off του Champions League. Θα είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να βρει το δρόμο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αν και εννοείται πως δεν θα κακόπεφτε το Europa League. Αλλά η ΑΕΚ δείχνει πως κοιτάζει συνεχώς ψηλά και αυτό είναι σημαντικό.

Το δείχνει άλλωστε και με τις κινήσεις της στις μεταγραφές μέχρι τώρα. Διατήρηση του υλικού που πέρυσι κυριάρχησε απόλυτα στην Ελλάδα, προσεκτικές κινήσεις ενίσχυσης με παίκτες που είχαν εντοπιστεί εδώ και καιρό (Πισάρο και Πόνσε). Η ΑΕΚ κινήθηκε μέχρι τώρα γρήγορα και μεθοδικά, αλλά τώρα πρέπει παράλληλα με την πρόκριση, να προχωρήσει και στην υλοποίηση του σχεδιασμού του, έτσι όπως τον είχε προαναγγείλει ο Μελισσανίδης για 3-4 μεταγραφές υψηλού επιπέδου.

Η παράνοια με Ράμος και η πραγματική ανάγκη

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X