Το μάθημα του γκολ πρόκρισης για την ΑΕΚ χωρίς τα καπνογόνα

Το μάθημα του γκολ πρόκρισης για την ΑΕΚ χωρίς τα καπνογόνα
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το σημαντικό δίδαγμα προς όλους τη στιγμή που η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ πρόκρισης κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γκολ παράτασης από τον Σέρχιο Αραούχο, σχεδόν στα χασομέρια. Ο κόσμος στις εξέδρες παραληρεί, η ανακούφιση είναι διάχυτη, η πεσμένη στο καναβάτσο ΑΕΚ κερδίζει με το σπαθί της, με την προσπάθεια και την αυταπάρνησή της, επιπλέον 30 αγωνιστικά λεπτά. Το ματς οδηγείται στην παράταση. Ή μήπως όχι;

Στο χαμό των πανηγυρισμών, εν μέσω αφιερώσεων και συγκίνησης για τον δολοφονημένο Μιχάλη, το μυαλό όλων παραμένει στη θέση του, ουδείς έχει ξεφύγει. Ο Άμραμπατ στον πάγκο σπεύδει δίπλα στον Αλμέιδα και χειρονομώντας έντονα, του δείχνει ότι υπάρχει ακόμα χρόνος. Ο Πελάδο του λέει «calma», ξέρει ότι θα παιχθούν καθυστερήσεις, δεν θα αργήσει η στιγμή της σέντρας.

Η ΑΕΚ το έχει πάρει απόφαση ότι στα τελευταία λεπτά, στα περίπου 180 δευτερόλεπτα που απομένουν, θα γίνει χείμαρρος για να πνίξει τους Κροάτες μέσα στην εστία τους. Δεν θα σταματήσει, δεν θα τραβήξει το πόδι από το γκάζι, βασικά δεν γίνεται και να φρενάρει εκ των έσω. Οι παίκτες κοιτούν γύρω τους με ευχαρίστηση, προφανώς και ανακούφιση. Ευτυχώς, δεν υπάρχουν καπνογόνα!

Πόσες και πόσες φορές αλήθεια, συνέβη αυτό πέρυσι; Πόσο μεγάλο είναι το μάθημα προς όλους ότι σε αυτό το γήπεδο, σε αυτή την αλύγιστη αετοφωλιά δεν χρειάζονται χημικά, δεν έχουν χώρο οι κροτίδες και τα βεγγαλικά, ηφαίστειο αυτή η έδρα μπορεί να γίνει χωρίς αυτά…

Οι φορές που πέρυσι βλαστημήσαμε

Υπό το φόβο της τιμωρίας, από σεβασμό προς το Μιχάλη, για το καλό της ΑΕΚ, άπαντες λειτούργησαν στο απαιτούμενο πλαίσιο. Πάνω στην τρέλα, εν μέσω έξαψης, η φωνή υπερίσχυσε όλων. Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό είναι και το μάθημα ενόψει του υπόλοιπου της σεζόν που μόλις ξεκίνησε. Δεν είναι απλά και μόνο θέμα προστασίας της Ένωσης, αλλά ξεκάθαρων ποδοσφαιρικών κριτηρίων. Όταν αυτή η ομάδα σκοράρει, απαγορεύεται να της κόψεις το ρυθμό.

Αυτή η εικόνα διακοπής των αγώνων για πεντάλεπτα και δεκάλεπτα αμέσως μετά από ένα τέρμα της ΑΕΚ, σε παιχνίδια υψίστης σημασίας και κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, ήταν ό,τι πιο εκνευριστικό συνέβη πέρυσι στην OPAP ARENA. Κι επικίνδυνο μαζί καθώς είναι κατάσταση απειλητική για την υγεία συνοπαδών. Ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνεται να αδιαφορείς τόσο έντονα για τον διπλανό σου, προκειμένου να κάνεις το -βλαβερό για όλους- κομμάτι σου.

Σ’ εκείνο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μετά το γκολ του Πινέδα, πόσο λάθος συμπεριφορά αλήθεια. Η ομάδα είχε τη φόρα και την επιθυμία με το που μπήκε το πρώτο να εξαπολύσει ταχεία επίθεσης για το δεύτερο, όμως το σύννεφο ουσιών αποτέλεσε τροχοπέδη. Κι ήρθε το παιχνίδι με τη Ντινάμο για να καταλάβουν όλοι -το ελπίζω τουλάχιστον- ότι η δύναμη της φωνής είναι ασύγκριτα πιο ισχυρή από το χάος που δημιουργούν αυτές οι χημικές αηδίες.

Ένας για όλους, όλοι για έναν

Η δύναμη της παρέας, νίκησε και πάλι. Μακάρι να μείνουν έτσι ενωμένοι για χρόνια, στον κοινό αγώνα για το μεγαλείο της ΑΕΚ, δίχως ο ένας να εποφθαλμιά τη θέση του άλλου. Ο Σέρχιο Αραούχο, αυτός ο ΜΕΓΑΛΟ αρχηγός, αυτός που διδάσκει τι σημαίνει να είσαι captain μέσα κι έξω από τα αποδυτήρια, θύμισε σε όλους και πρώτα απ’ όλα στον ίδιο τον εαυτό του, πόσο πολύ και σκληρά πρέπει να δουλέψει για να φτάσει στο επίπεδο του Τσούμπερ που πλέον βρίσκεται μπροστά του.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΑΕΚ από τον Μάιο του 2022 έως σήμερα, είναι απόσταγμα δουλειάς και ενότητας. Ένας για όλους, όλοι για έναν. Δίχως εγωισμούς, μόνο με αγάπη γι’ αυτά που θέλουν να πετύχουν μαζί. Να θυμάστε κάθε φορά που πατάτε στο γήπεδο ότι σας θέλουν όπως χθες, όπως κόντρα στη Ντινάμο. Έτσι τους δίνετε δύναμη, έτσι υποστηρίζετε σωστά την προσπάθειά τους. Έτσι θα τους βοηθήσετε να πάρουν ξανά το νταμπλ.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X