ΜΙΧΑΛΗ ΠΕΡΑΣΑΜΕ!

ΜΙΧΑΛΗ ΠΕΡΑΣΑΜΕ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟΨΕ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι στα πλέι οφ του Champions League!

Ισοφάρισε σε 2-2 στο 96′ και πέρασε στην επόμενη φάση!

Σε ένα ματς που θα μείνει στην Ιστορία, σε ένα ματς που δεν γινόταν να μην πάρει αυτό που ήθελε και ότι έγινε απόψε είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μιχάλη!

Και το πήρε. Μετά από το 0-2 της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Σούταλο-Λιούμπισιτς(, η ΑΕΚ έκανε τα πάντα για να γυρίσει το ματς. Έβαλε γκολ, ακυρώθηκαν, αλλά στο 90′ ο Αραούχο έβαλε το γκολ που έστελνε την ΑΕΚ στην παράταση, αλλά η Ένωση δεν το έβαλε κάτω. Πίεζε και για άλλο γκολ, κέρδισε στο 96′ πέναλτι, ο Γκαρσία το εκτέλεσε και αστόχησε, αλλά ο Βίντα τιμώρησε τους συμπατριώτες του με κεφαλιά και έκανε το 2-2!

Δίνοντας στην ομάδα του μία πρόκριση απέναντι στον… Λιβάκοβιτς που έπιανε τα πάντα και κράτησε το σκορ στο 2-2!

Ο αντίπαλος της ΑΕΚ στα playoffs του Champions League είναι η Άντβερπ. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Βέλγιο την Τρίτη 22 Αυγούστου στις 22:00. Ο δεύτερος αγώνας που θα κρίνει και τα πάντα θα διεξαχθεί στην OPAP Arena την Τετάρτη 30 του μήνα στις 22:00.

Διαβάστε πως μετέδωσε LIVE το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα σε σχέση με το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ αποφάσισε να ξεκινήσει το ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια με αλλαγμένη όλη τη δεξιά πλευρά του. Ο Ρότα πήρε την θέση του Σιντιμπέ και ο Άμραμπατ αντί του Ελίασον, ενώ οι υπόλοιποι 9 ήταν με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Χατζισαφί αριστερά στην άμυνα, στόπερ τους Μουκουντί-Βίντα, τον Σιμάνσκι με τον Γιόνσον στον άξονα, τον Πινέδα αριστερά και τον Τσούμπερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκαρσία.

Πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πινέδα βρέθηκε σε θέση βολής από μπαλιά του Χατζισαφί, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ απέναντι στον Λιβάκοβιτς.

Η ΑΕΚ μπήκε με μεγάλο ενθουσιασμό στο ματς λόγω της έντασης του κόσμου και αυτό το έβλεπες σε κάθε φάση και μονομαχία. Η Ντινάμο από πλευράς της έπαιξε ψηλά για να σπάσει το πρέσινγκ της Ένωσης και 2-3 φορές βγήκε μπροστά από τον Στάνκοβιτς στα πρώτα 11 λεπτά, αλλά δίχως να φτιάξει φάση.

Και στο 13’ έκανε την πρώτη της φάση με δυνατό σουτ του Μπούλατ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Εν συνεχεία η Ένωση πίεσε ασφυκτικά και στο 17’ έφτιαξε από δεξιά μία καθαρή φάση για γκολ. Από πρέσινγκ του Πινέδα και του Άμραμπατ, η ΑΕΚ από δεξιά πήρε την μπάλα, ο Ρότα σέντραρε παράλληλα και ο Τσούμπερ με δυνατό σουτ εντός περιοχής ανάγκασε τον Λιβάκοβιτς σε απόκρουση! Η ομάδα του Μπίσκαν προσπαθούσε με κατοχή της μπάλας να ισορροπήσει το ματς, αλλά έμοιαζε ακίνδυνη σε αυτά τα πρώτα λεπτά. Στο 23’ είχαμε λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ με τον Ιβανούσετς να προσπαθεί να το αξιοποιήσει, μοίρασε στον Πέτκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε εκτός περιοχής, ωστόσο μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς που ήταν σε σωστή θέση.

Ο ρυθμός για λίγο… πάγωσε και στο 31’ η ΑΕΚ είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ με τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ξανά μετά το ματς δεν είχε ρυθμό και είχε πολλή τακτική, και φτάσαμε στο 43’ από αρρυθμία της άμυνας της ΑΕΚ ο Μπούλατ βρέθηκε σε θέση βολής, επέλεξε να σουτάρει από μακριά και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Και αμέσως μετά από ανόητο φάουλ του Άμραμπατ έξω από την περιοχή, η Ντινάμο έφτιαξε φάση πίεσης και βρήκε το γκολ. Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή, ο Πέτκοβιτς στην περιοχή πήρε την κεφαλιά προς τον Μιχαϊλιτσένκο, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει, αλλά ο Σούταλο ακολουθούσε και έκανε το 0-1 από κοντά. Αφού το γκολ ελέγχθηκε από το VAR μέτρησε και αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να παίρνει ένα σκληρό μάθημα και να… ζορίζεται πλέον.

Το β’ ημίχρονο άρχισε στη Νέα Φιλαδέλφεια δίχως αλλαγές από Αλμέιδα και Μπίτσκαν. Τα πρώτα 10 λεπτά δεν είχαν τίποτε το ιδιαίτερο, με την ΑΕΚ να έχει την μπάλα περισσότερο στα πόδια της. Και στο 55’ έφτιαξε μία μεγάλη φάση με έξτρα πίεση στον άξονα. Αρχικά ο Πινέδα σούταρε και η μπάλα κόντραρε, αυτή κατέληξε στον Γιόνσον που κέρδισε την μπάλα από κόντρα, σούταρε δυνατά, αλλά ο Λιβάκοβιτς έπεσε σωστά στη γωνία του και απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά μετά η ΑΕΚ έπεσε πάνω στον… Λιβάκοβιτς. Από δεξιά ο Τσούμπερ έβγαλε στον Άμπραμπατ, αυτός έσκαψε την μπάλα, αλλά ο πορτιέρε της Ντινάμο το έβγαλε και αυτό!

Ο Αλμέιδα ήταν έτοιμος να επέμβει, ο Τσούμπερ εκτέλεσε ένα καλό φάουλ άουτ, ενώ ετοιμαζόντουσαν να μπουν Γκατσίνοβιτς-Αραούχο-Ελίασον, όμως η Ντινάμο… τιμώρησε τον άξονα της ΑΕΚ. Στο 65’ από τρομερή ασίστ του Πέτκοβιτς, ο Λιούμπισιτς τσίμπησε την μπάλα προ του Στάνκοβιτς και έκανε το 0-2… παγώνοντας τη Νέα Φιλαδέλφεια. Αμέσως έγιναν οι τρεις αλλαγές αντί των Άμραμπατ-Τσούμπερ-Σιμάνσκι.

Απέμενε μισή ώρα αγώνα με την ΑΕΚ να ψάχνει εναγωνίως… γκολ! Στο 69’ ο Γκατσίνοβιτς έκανε έξυπνη εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Λιβάκοβιτς άπλωσε το κορμί του και το έβγαλε. Στο 70’ πλασέ του Σπίκιτς δεξιά της περιοχής, με το πόδι ο Στάνκοβιτς απέκρουσε το νέο κίνδυνο με το ματς να έχει ανοίξει πια…

Το θετικό για την ΑΕΚ ήταν ότι ο «Γκάτσι» μπήκε ορεξάτος από αριστερά και έφτιαξε κινδύνους, με τον Πινέδα να κινείται πια κεντρικά. Στο 73’ ο Μπούλατ είχε μία πολύ καλή φάση με εκτέλεση φάουλ που έφυγε άουτ. 15 λεπτά πριν το 90λεπτο ο Αλμέιδα έκανε ακόμη δύο αλλαγές, με Έλληνες παίκτες. Γαλανόπουλος-Μάνταλος πήραν τις θέσεις των Γιόνσον-Πινέδα για να βοηθήσουν την ομάδα σε ενέργεια και επιθετικότητα. Στο 78’ από λάθος έξοδο του Λιβάκοβιτς που κοντραρίστηκε με τον Μουκουντί, η ΑΕΚ βρίσκει δίχτυα με τον στόπερ της, ωστόσο υπέδειξε πως είναι εκτεθειμένος ο Λιβάι Γκαρσία που πήδηξε για την κεφαλιά και ακυρώθηκε το τέρμα. Στα τελευταία λεπτά η κροατική ομάδα έκλεισε χώρους και περιόρισε το παιχνίδι της ΑΕΚ που δεν είχε καθαρό μυαλό και έκανε εύκολο το έργο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ για να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Στο 90’ η ΑΕΚ σκόραρε ξανά με κακό σουτ του Αραούχο, που κόντραρε στον Μάνταλο αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Και φτάσαμε στο 92! Η ΑΕΚ πετυταίνει το 2-1. Ο Αραούχο έκανε το σουτ στην κίνηση και σκόραρε, μετά την κακή κεφαλιά του Πέτκοβιτς σε εκτέλεση κόρνερ. Βάζοντας φωτιά στη Νέα Φιλαδέλφεια! Πανηγύρισε με “Μ” για τον Μιχάλη. Στη συνέχεια φίλησε φανέλα με το όνομα του αδικοχαμένου οπαδού της Ένωσης.

Η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεση της και αμέσως μετά ο Γαλανόπουλος είχε δυνατό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς!

Και στο 95′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Λιβάι Γκαρσία, απέκρουσε ο Λιβακοβιτς και στην εξέλιξη της φάσης ο Βίντα έκανε το 2-2 στο 99ο λεπτό στην τελευταία φάση του ματς δίνοντας την μεγάλη πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League!

ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-2

Γκολ:

  • 45’ σουτ Σούταλο 0-1
  • 65’ σουτ Λιούμπισιτς 0-2
  • 92′ σουτ Αραούχο 1-2
  • 99′ κεφαλιά Βίντα 2-2

Κίτρινες: 32’ Ιβανούσετς, 70’ Μίσιτς, 77’ Μιχαιλιτσένκο, 81’ Σούταλο, 91’ Μαρίν

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (67′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Πινέδα (76′ Γαλανόπουλος), Άμραμπατ (67′ Ελίασον), Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Λιούμπιτσιτς, Σούταλο, Ριστόφσκι, Μοχαράμι, Μίσιτς, Μπούλατ, Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς, Σπίκιτς (86′ Μάριν), Πέτκοβιτς

O MVP του ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ

O Κώστας Γαλανόπουλος μπήκε και με την ενέργεια του… γύρισε όλο το μομέντουμ του ματς. Φοβερός και τρομερός!

Το κλειδί του ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Το ζήτημα ήταν η ΑΕΚ να βάλει το πρώτο γκολ. Εκεί περίμενε… έναν που να τα έχει. Και ο Αραούχο τα έχει. Και έκανε αυτό που έπρεπε!

Τα γκολ του ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ





Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X