Φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δράστη - Κλειδί το τατουάζ στον λαιμό

Φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δράστη - Κλειδί το τατουάζ στον λαιμό
Photo Credits: INTIME

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τις αρχές να εξετάζουν σε βάθος στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους από κάμερες ασφαλείας. Στην ταυτοποίηση του ενόχου αναμένεται να βοηθήσει και η ανάλυση του γενετικού υλικού που ελήφθη από τους 105 κατηγορούμενους, οι οποίοι από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν να μεταφέρονται σε 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Τρία επίπεδα

Σε τρία παράλληλα επίπεδα εξελίσσεται η έρευνα: Εκτός από τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA τα οποία αναμένονται, η ΕΛ.ΑΣ ανοίγει τα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν και ψάχνει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες. Άνδρες του τμήματος Αθλητικής βίας χτενίζουν όλους τους σταθμούς από τα σύνορα έως την Αθηνά για βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή των νεοναζί χούλιγκαν.

Ειδικότερα, οι αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Κάνουν λόγο για έναν άνδρα: ψηλό, εύσωμο, με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Το νέο στοιχείο είναι το τατουάζ στο λαιμό, χωρίς όμως το σχέδιο να είναι ξεκάθαρο και από τους κατηγορούμενους είναι αρκετοί αυτοί που έχουν τατουάζ στο λαιμό. Μόνη ελπίδα τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής του DNA.

Το βάρος πέφτει σε 5-6 άτομα που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι. Τη Δευτέρα 14/8 ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης του DNA και του γενετικού υλικού, καθώς και κηλίδων αίματος. Μια διαδικασία η οποία δεν αναμένεται εύκολη καθώς έχουν προκύψει αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν τον Μιχάλη Κατσούρη.

Εν τω μεταξύ, νέο βίντεο ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν άγριο ξυλοδαρμό με ρόπαλα κατά του 29χρονου Μιχάλη, ενώ είχε δεχθεί τη θανατηφόρα μαχαιριά. Οι εικόνες δείχνουν το πόσο οργανωμένοι και αποφασισμένοι ήταν οι χούλιγκαν να χτυπήσουν, ακόμη και να σκοτώσουν. Λίγο αργότερα 29χρονος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ακατάσχετη αιμορραγία που προκλήθηκε από επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι.

“Σκανάρουν” οι Αρχές καρέ καρέ το βιντεοληπτικό υλικό

7 Αυγούστου, ώρα 23.08.01. Από τις κάμερες ασφαλείας πέριξ του ΟΠΑΠ Αρένα αποτυπώνεται η οργάνωση του δολοφονικού τάγματος και η βαναυσότητα με την οποία χτυπά.

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δράστη – Ποια στοιχεία “οδηγούν” την έρευνα

Από ένα από τα βίντεο απομονώνεται αυτό το καρέ. Σε αυτό το σημείο πιστεύουν οι αρχές ότι ένας ή περισσότεροι επιτέθηκαν στον άτυχο Μιχάλη Κατσούρη.

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δράστη – Ποια στοιχεία “οδηγούν” την έρευνα

Στην επόμενη λήψη διακρίνεται ένας άντρας να χτυπά με ξύλινο ρόπαλο ένα άτομο, που η Αστυνομία πιστεύει ότι είναι ο Μιχάλης. Ο δράστης φορά τζιν παντελόνι, μαύρη μπλούζα και μαύρη κουκούλα. Το θύμα φορά μπλε μπλούζα, σορτς και κράνος στο κεφάλι.

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δράστη – Ποια στοιχεία “οδηγούν” την έρευνα

Σε μια σαφώς πιο θολή αποτύπωση, οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι είναι η στιγμή της επίθεσης. Ένα δεξί χέρι διακρίνεται σε παράλληλη κίνηση με το αριστερό χέρι του θύματος. Στο σημείο που το ακουμπά, πιστεύουν ότι ίσως του κόβει τη βραγχιόνια αρτηρία με μαχαίρι. Αυτό ακριβώς το καρέ αναλύουν διεξοδικά τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν είναι δυνατό να ταυτοποιήσει το δολοφόνο.

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δράστη – Ποια στοιχεία “οδηγούν” την έρευνα

«Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό, βιντεοληπτικό, γενετικό, τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποίησαν για την τέλεση του εγκλήματος, αυτόφωρες συλλήψεις, Αλίμονο σε μια τέτοια υπόθεση που έχουμε όλα αυτά να μην βρούμε τους δράστες» τόνισε ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη Κατσουρή, Χρήστος Μαυρομάτης.

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων και συσκότισης της υπόθεσης.

«Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι μαχαιρώθηκε από φίλο της ΑΕΚ ή ότι μαχαιρώθηκε στο περίπτερο. Σε λίγο θα μας πουν ότι αυτοκτόνησε. Για να μη διαιωνίζεται αυτή η προβοκατόρικη τακτική, είναι απόλυτη ανάγκη να επιταχυνθεί η ταυτοποίηση του δράστη ή των δραστών της ανθρωποκτονίας και των συνεργών τους» υπογράμμισε ο δικηγόρος του αδερφού του Μιχάλη Κατσουρή, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Από την πλευρά του προκλητικός και αμετανόητος εμφανίστηκε στην απολογία του, ο 42χρονος Κροάτης κατηγορούμενος που θεωρείται εκ των ηγετικών στελεχών των Βad Blue Boys. Υποστηρίζει ότι αυτός και η παρέα του δε χτύπησαν, αντίθετα δέχτηκαν χτυπήματα από οπαδούς της ΑΕΚ.

Οι πρώτοι 40 από τους 105 κατηγορούμενους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, πήραν το χθες πρωί το δρόμο για τις φυλακές. 14 άτομα θα κρατηθούν σε Αυλώνα και Κορυδαλλό και οι υπόλοιποι σε ολιγομελείς ομάδες σε 16 σωφρονιστικά καταστήματα της περιφέρειας. Οι μεταγωγές των υπολοίπων, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λόγω Δεκαπενταύγουστου, θα γίνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ που αναμένεται να οδηγήσει και σε άλλες απομακρύνσεις αξιωματικών.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X