Άνευ ορίων πρόκληση από τον Κροάτη Πρόεδρο: «Φέρονται στους προφυλακισθέντες σαν αιχμαλώτους πολέμου – Τους σκόρπισαν στις φυλακές για να χτυπηθούν και να βιαστούν»

Άνευ ορίων πρόκληση από τον Κροάτη Πρόεδρο: «Φέρονται στους προφυλακισθέντες σαν αιχμαλώτους πολέμου – Τους σκόρπισαν στις φυλακές για να χτυπηθούν και να βιαστούν»
Photo Credits: INTIME

Ευθεία επίθεση και πρόκληση άνευ ορίων στις ελληνικές αρχές από τον Ζόραν Μιλάνοβιτς, για τις συνθήκες κράτησης των Κροατών χούλιγκαν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την επιθετική ρητορική απέναντι στην Ελλάδα συνέχισε ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς με αφορμή την προφυλάκιση των 101 Κροατών χούλιγκαν, που συμμετείχαν στην καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, με απολογισμό τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Ο πρόεδρος της Κροατίας, σε δηλώσεις του στη Γέλσα το βράδυ της Δευτέρας, ανέβασε επικίνδυνα τους τόνους. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι οπαδοί της Ντιναμό είναι παγιδευμένοι, λες και βρισκόμαστε σε πόλεμο, ότι τους συμπεριφέρονται σαν παράσιτα και πως η αντιμετώπισή τους από τις ελληνικές αρχές δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο, τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν τηρείται ο νόμος. Συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι απλό. Μοιάζει με τον νόμο του πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτη μονάδα», ανέφερε αρχικά ο Μιλάνοβιτς.

Στη συνέχεια τόνισε ότι πριν λίγες μέρες είχε εκφράσει τον φόβο ότι θα τους επιβληθεί μια «συνολική ηθική ποινή».

«Μπορώ να αναφέρω τους λόγους γιατί έγινε και γιατί στην Ελλάδα, και τι θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα από την UEFA και γιατί είναι σημαντικό γι’ αυτούς να μεταφέρουν την ευθύνη στους 100 Κροάτες. Πόσοι Έλληνες έχουν συλληφθεί;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Κροατίας.

Πέντε μέρες κράτησης των οπαδών χωρίς εξήγηση, δεν έφτασαν στις ελληνικές αρχές να βρει ποιος είναι υπεύθυνος και γι’ αυτό τόνισε ότι «τους προφυλάκισαν όλους».

«Έχεις πέντε μέρες να βρεις τα παράσιτα από ένα γκρουπ ανθρώπων, και τους προφυλακίζεις όλους, τους σκορπάς σε όλη την Ελλάδα, ώστε να χτυπηθούν και να βιαστούν! Τέλεια, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», επισήμανε ο Μιλάνοβιτς.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι θα ήταν εντάξει εάν κρατούνταν 5 ή 10 από τους 100, αλλά τέτοια αντιμετώπιση δεν έχει να κάνει με την τήρηση του νόμου.

«Δεν μπορείς να κρατάς φυλακισμένους 100 άτομα για πέντε μέρες. Αυτές οι πέντε μέρες δίνουν τη δυνατότητα να βρεις τι έγινε και εξάλλου είναι άνθρωποι και οι πολίτες μας έχουν ανθρώπινα δικαιώματα Όμως οι Κροάτες οπαδοί αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα στην Ελλάδα. Δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, καλύτερα να μην την έχουμε», συμπλήρωσε.

Ο Μιλάνοβις σημείωσε ότι θα ήθελε και ο πρωθυπουργός της Κροατίας να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτή την κατάσταση: «Μόνο εγώ μίλησα για το προφανές. Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αγριότητα».

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X