Το κακό νίκησε τη χαρά στη Νέα Φιλαδέλφεια και η UEFA το μέτρησε ως μιας εβδομάδας ζημιά!

Το κακό νίκησε τη χαρά στη Νέα Φιλαδέλφεια και η UEFA το μέτρησε ως μιας εβδομάδας ζημιά!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τον άδικο χαμό του Μιχάλη της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τώρα τι να σου πω βρε Μιχάλη; Να καθόμαστε να μιλάμε για τη νέα σεζόν, πως η ΑΕΚ θα πάρει ξανά το νταμπλ, αν θα καταφέρει να κάνει πορεία στην Ευρώπη. Ο Μιχάλης δεν είναι πια εδώ. Στη θέση του θα μπορούσα να είμαι εγώ, εσύ, ο καθένας μας. Όταν κυριαρχεί το μίσος και η τυφλή βία, δεν μπορείς να ελπίζεις σε τίποτε άλλο παρά μόνο στην τύχη. Σε αυτήν τη χώρα, ολοένα και πιο πολύ επιβεβαιώνω, πως ζούμε τελικά μόνο από τύχη. Επιβιώνουμε επειδή δεν βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Και συνεχίζουμε μακάριοι την πορεία μας.

Βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είχα μέρες να πάω προς τα εκεί, περίμενα όμως πως και πώς να φτάσει η Τρίτη. Να υπάρξει όλη αυτή η ατμόσφαιρα που βίωσαν όσοι βρέθηκαν πέρυσι στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι της ΑΕΚ ή της Εθνικής ομάδας. Ωστόσο, τώρα όλα ήταν τόσο διαφορετικά. Εκεί που θα έβλεπες φάτσες γελαστές και παρέες απ’ άκρη σ’ άκρη, έβλεπες πρόσωπα σφιγμένα και νεύρα. Πολλά νεύρα και θυμό.

Όλα ήταν τόσο διαφορετικά. Θαρρείς και ο καιρός ακόμα, είχε αφήσει τον καυτό ήλιο και την αφόρητη ζέστη που μας ταλανίζει όλο αυτό το διάστημα. Μακάρι να ήταν η ζέστη το πρόβλημα μας. Ξαφνικά, η Νέα Φιλαδέλφεια έμοιαζε γκρίζα. Σύννεφα στον ουρανό, μια μουντίλα, καταχνιά. Μπορεί να ήταν η ιδέα μου. Μπορεί να ήταν και αλήθεια. Αλλά τι σημασία έχει, μπροστά στην απώλεια ενός νέου ανθρώπου και με τόσους τραυματισμένους σωματικά και ψυχικά.

Το μέγεθος του προβλήματος

Ξέρετε, ένα πράγμα που σιχαίνομαι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τα ευχολόγια και η απόδοση ευθυνών αμέσως μετά. Λες και εάν δεν υπήρξαν τεράστιες ευθύνες και φοβερή χαλαρότητα από όλους τους υπεύθυνους φορείς μιας διαδικασίας, θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει στο κακό. Είναι δεδομένο πως υπήρξαν εγκληματικά λάθη, που είναι τόσο χοντρά που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως συνέβησαν μόνο λόγω ανθρώπινης αμέλειας.

Οσες ευχές και εάν κάνουμε, όσα πούμε και όσα δεν πούμε μέσα από ένα άρθρο ή μια ανάρτηση, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Εχει συνολικά κοινωνική διάσταση, υποκρύπτει το τεράστιο πρόβλημα που έχουμε ως χώρα (για να μην ανοίξω την κουβέντα και χαθούμε τελείως). Όχι πως εδώ βρισκόμαστε. Χαμένοι είμαστε και εδώ. Σε ένα κύκλο βίας, σε μια ανείπωτη φαυλότητα που υπερκαλύπτει τα πάντα και τα χρωματίζει με ταμπέλες για να προχωρά με το διαίρει και βασίλευε.

Δεν θέλω να κάνω μαθήματα κοινωνικής συμπεριφοράς. Γενικά δεν είμαι δάσκαλος κανενός, προσπαθώ να βρω τον δικό του προσανατολισμό. Αυτά που συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας με κάνουν να αισθάνομαι ακόμα πιο χαμένος. Ακόμα πιο μικρός και ασήμαντος μέσα στη γενική κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω μας. Δείτε τη μεγάλη εικόνα και μην ψάχνετε στο μυαλό σας για εκδίκηση και τρόπο να ανταποδοθεί το κακό.

Το κακό έσβησε τη χαρά της Νέας Φιλαδέλφειας

Το κακό δεν σβήνει με κακό. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ζήλεψαν από τη χαρά που ένιωθε ο κόσμος που ζούσε γύρω από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι που δεν αντέχουν τη χαρά. Δεν αντέχουν να βλέπουν οικογένειες να κάνουν τις βόλτες τους και να περνούν ωραία. Θέλουν να κυριαρχεί ο τρόμος και να κοιτάς συνέχεια γύρω. Ποιος είναι, από πού έρχεται, τι θέλει. Μια χούντα της σύγχρονης εποχής.

Τα πράγματα δεν ξέρω που θα φτάσουν. Δεν είμαι αισιόδοξος σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν βλέπω πως μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον, όταν οι νέες γενιές που έρχονται είναι πιο εξαγριωμένες, πιο άγριες, πιο θυμωμένες από τις προηγούμενες. Και δεν ξέρω που θα μας φτάσει όλο αυτό. Ο Μιχάλης έκανε το λάθος να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του, όσους βρίσκονταν γύρω του και κυνηγιόνταν από δολοφόνους.

Μια εβδομάδα ζημιά

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X