Δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε το σχέδιο των Κροατών χούλιγκανς - Θα τους φιλοξενούσαν οι Παναθηναϊκοί στην Αλεξάνδρας!

Δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε το σχέδιο των Κροατών χούλιγκανς - Θα τους φιλοξενούσαν οι Παναθηναϊκοί στην Αλεξάνδρας!
Photo Credits: INTIME

Τα πάντα γύρω από το οργανωμένο σχέδιο των Κροατών δολοφόνων φαίνεται πως γνώριζαν οι ελληνικές Αρχές - Μέχρι και τις πινακίδες τους είχαν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απόλυτη γνώση είχε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με το οργανωμένο πλάνο των Κροατών χούλιγκανς να κατέβουν στην Αθήνα και να πραγματοποιήσουν δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια μια ημέρα πριν τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Τρία Δελτία Πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους δείχνουν πως η αστυνομία γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Στο πρώτο από τα έγγραφα αναφέρεται πως «σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην παραπάνω από πηγή συνήθους αξιοπιστίας και οι οποίες διαρκώς ελέγχονται, στη χώρα μας θα αφιχθεί ικανός αριθμός (περίπου 100) οργανωμένων οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Bad Blue Boys), κάποιοι εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν από οπαδούς της ομάδας του Παναθηναϊκού, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και επικοινωνία. Κάποιοι διαμένουν σε διάφορα καταλύματα Airbnb, κυρίως πλησίον της Λ.Αλεξάνδρας.

Επιπλέον, ενδέχεται μικρός αριθμός αυτών να φιλοξενηθούν στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΝ.ΚΙ επί της Λ. Αλεξάνδρας αρ. 115, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν απογευματινές ώρες της 07/08/2023 και να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ατόμων».

Στο δεύτερο έγγραφο επισημαίνεται πως «σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της Α.Ε.Κ έχουν πληροφορηθεί για την έλευση των οπαδών της ομάδας της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, γεγονός που έχει προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις τους και συζητούν για δικές τους ενέργειες».

Τέλος στο τρίτο πληροφοριακό δελτίο σημειώνεται πως «σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από ανοιχτές πηγές, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας της ΑΕΚ απευθύνουν κάλεσμα στους οπαδούς της ομάδας να συγκεντρωθούν στον εξωτερικό χώρο (πέταλο) του γηπέδου OPAP ARENA σήμερα και από τις 19:00 ώρα με πρόφαση την διανομή εισιτηρίων διαρκείας».

Το Μαυροβούνιο είχε ενημερώσει ότι έρχονται Κροάτες χούλιγκανς

Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, οι αρχές του Μαυροβουνίου στις 09:22 το πρωί της Δευτέρας έστειλαν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ δισέλιδο έγγραφο μέσω του οποίου ενημέρωναν ότι πέρασαν τα σύνορα και είχαν προορισμό την Αθήνα. Μάλιστα γίνεται λόγος για «risky fans».


«Αγαπητοί συνάδελφοι στις 7 Αυγούστου 2023 ανάμεσα στις 03:00 τα μεσάνυχτα και τις 06:00 το πρωί από τον συνοριακό σταθμό Μποζάι, στην έξοδο προς Μαυροβούνιο αξιωματικοί της αστυνομίας του Μαυροβουνίου έλεγξαν πολίτες της Δημοκρατίας της Κροατίας – περίπου 120 άτομα νεαρής ηλικίας – που εικάζουμε ότι ταξιδεύουν με προορισμό την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Η ομάδα αυτή εξήλθε του Μαυροβουνίου με τα παρακάτω οχήματα», τονίζει η ενημέρωση των αρχών του Μαυροβουνίου.

Δολοφονία φιλάθλου ΑΕΚ: Το Μαυροβούνιο είχε ενημερώσει ότι έρχονται Κροάτες χούλιγκανς

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το σήμα αναγράφεται όχι μόνο η πληροφορία και ο αριθμός των ατόμων αλλά και οι μάρκες των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας τους. Σημειώνεται πως πρόσωπο που ασχολείται με την υπόθεση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το μόνο που δεν ξέραμε είναι τι αριθμό παπούτσι φοράνε».

ΕΛΑΣ για τα επεισόδια από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Με Έλληνες οπαδούς η δολοφονική επίθεση

Λίγο πριν τις 9:30 το πρωί της Τρίτης εκδόθηκε η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με συμμετοχή και Ελλήνων έξω από την OPAP Arena που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός 22χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Στην πρώτη ανακοίνωση, με την οποία έγινε γνωστό ότι οι συλληφθέντες για το τραγικό περιστατικό είναι 98, δεν γινόταν καμία αναφορά στο πώς οι περίπου 100-120 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έφτασαν μέχρι τον Περισσό και από εκεί στο γήπεδο της ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας.

Ωστόσο από τη δεύτερη ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, που εκδόθηκε δύο ώρες αργότερα και με την οποία «καρατομήθηκαν» επτά ανώτατοι αξιωματικοί, προκύπτει το ποια διαδρομή ακολούθησαν οι Κροάτες χούλιγκανς

Οι χούλιγκανς φαίνεται ότι μπήκαν στην Ελλάδα από την Αλβανία, κινήθηκαν δια της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στη συνέχεια μπήκαν στην ΠΑΘΕ από την Αχαΐα και τελικά αφού πέρασαν από την Κορίνθο, έφτασαν στην Αθήνα.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X