Το προφίλ της Σπάρτα Πράγας, υποψήφιας αντιπάλου της ΑΕΚ

Το προφίλ της Σπάρτα Πράγας, υποψήφιας αντιπάλου της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Δείτε το προφίλ της Σπάρτα Πράγας που ίσως συναντήσει η ΑΕΚ αν παίξει στα playoffs του Europa League.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζόρικη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ στα playoffs του Europa League αν αποκλειστεί από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, καθώς θα κληθεί να αποκλείσει τον ηττημένο του ζευγαριού Κοπεγχάγη-Σπάρτα Πράγας, που παίζουν στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Η  Σπάρτα Πράγας ιδρύθηκε το 1893, εδρεύει στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, έχει χρώματα κόκκινο-λευκό και έδρα το «epet Arena», 19 χιλιάδων θεατών. Έχει κατακτήσει 37 φορές το πρωτάθλημα, επιστρέφοντας φέτος στην κορυφή μετά το 2014, ενώ έχει πάρει και 15 Κύπελλα. Έχει φτάσει δύο φορές στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το 1973 στο Κυπελλούχων και το 1992 στο Πρωταθλητριών.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Δανός Μπρίαν Πρίσκε. Μεγαλύτερα ονόματά της είναι δύο διεθνείς Τσέχοι, ο μεσοαμυντικός Λάντισλαβ Κρέιτσι και ο φορ Γιαν Κούχτα. Ο Σέρβος εξτρέμ Βέλικο Μπιρμάντσεβιτς και ο Δανός Άσγκερ Σόρενσεν επίσης ξεχωρίζουν. Στο ρόστερ της ανήκει και ο Αλβανός άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού, Καζίμ Λάτσι.

Η Σπάρτα έχει βρεθεί τρεις φορές στο δρόμο του Παναθηναϊκού. Στη β’ φάση των ομίλων του Champions League το 2001/02 οι «πράσινοι» κέρδισαν δύο φορές, 2-0 και 2-1, ενώ το 2008 στον γ’ προκριματικό γύρο πέρασαν με δύο νίκες, 2-1 και 2-0. Το 2009 στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, με ήττα 3-1 εκτός και νίκη 3-0 εντός ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά την πρόκριση. Το 2015 είχε συναντηθεί με τον Αστέρα στους ομίλους του Europa League, με 1-1 στην Τρίπολη και νίκη 1-0 στην Πράγα.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X