Δεν τρελάθηκε μέσα σε δέκα μέρες ο Λιβάι

Δεν τρελάθηκε μέσα σε δέκα μέρες ο Λιβάι
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης επιχειρεί να βάλει το θέμα Γκαρσία στην σωστή βάση, για να μην υπάρχουν παρερμηνείες με βάση και τα γαλλικά δημοσιεύματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι προφανώς μια απλή ιστορία όλη αυτή με τον Γκαρσία. Το έγραφα και την Παρασκευή. Η ΑΕΚ επιχειρεί να ντριμπλάρει τους κανόνες του παιχνιδιού της αγοράς, σε ένα πλήρως εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο. Το πέτυχε με τον Πινέδα προ μηνός. Το προσπαθεί και τώρα με τον Λιβάι. Απέναντι στα τσουβάλια με τα εκατομμύρια και στις προοπτικές ενός από τα πέντε top πρωταθλήματα της Ευρώπης, η ΑΕΚ έχει να αντιπαρατάξει μόνο το ασφαλές ποδοσφαιρικό περιβάλλον και την εγγύηση λόγω Αλμέιδα περαιτέρω αγωνιστικής εξέλιξης. Μένει να φανεί αν και για πόσο θα είναι αρκετά.

Είναι δεδομένο πως όσο θα υπάρχει ανοιχτή μεταγραφική περίοδος, είτε τώρα, είτε τον Γενάρη, είτε το επόμενο καλοκαίρι, το θέμα παραχώρησης του Γκαρσία, θα παραμένει ανοιχτό. Ένας παιχταράς, με τρομερά σωματικά προσόντα, περιθώρια όχι απλώς βελτίωσης αλλά εκτόξευσης, στην πιο δημιουργική και παραγωγική ποδοσφαιρική ηλικία. Ξερολούκομο δηλαδή, όχι μόνο για την Λανς, αλλά και για άλλες ομάδες από top πρωταθλήματα και με δυνατότητες να ρίξουν στο τραπέζι πολύ δελεαστικές προτάσεις. Και για την ΑΕΚ και για τον Λιβάι. Όλα αυτά είναι πολύ καθαρά.

Όπως όμως και καθαρό πρέπει να είναι, πως αφενός η ΑΕΚ έχει απολύτως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το μέλλον του Γκαρσία, καθώς έχει στο συρτάρι της το συμβόλαιο μέχρι και το 2025. Αφετέρου πως ο Λιβάι δεν έχει σκοπό να παίξει καμία απολύτως «μπιμπ» στην ΑΕΚ και να κάνει το παραμικρό παιχνίδι πίσω από την πλάτη της. Όχι μόνο διότι τυπικά δεν θα είχε νόημα και μόνο μπλεξίματα θα του έφερνε. Αλλά και απ’ όσα έχει δείξει, δεν είναι και τέτοιο παιδί. Δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά για κανέναν. Ωστόσο ο Γκαρσία δεν έχει δείξει τέτοια δείγματα.

Για να ξέρουμε δε τι λέμε, δεν μπορώ να φανταστώ πως ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες, τον Λιβάι τον έπιασε τρέλα να φύγει από την ΑΕΚ και έχει κάνει βουτιά στα σκοτάδια για να κάνει παρασκηνιακές κινήσεις. Υπενθυμίζω πως από μόνος του ο Γκαρσία, επέλεξε μόλις πριν από δυο εβδομάδες, να μην πάρει καθόλου άδεια μετά τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα για το Gold Cup. Και ο Αλμέιδα στην Αθήνα τον περίμενε μόλις θα επέστρεφε η αποστολή, στο Μπουργκ Χάαμσταντ τον είδε. Να κάνει μάλιστα και χατ τρικ, στο πρώτο φιλικό στο οποίο συμμετείχε.

Επίσης, στην γεμάτη εβδομάδα που πρόλαβε και δούλεψε στην Ολλανδία, δεν είχε την εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που το μυαλό του ήταν να περάσουν οι μέρες και να επιτέλους να πάρω την μεταγραφή μου και να φύγω. Εντάξει, δεν το γράφουν αυτές οι περιπτώσεις και στο κούτελο. Αλλά όποιος έχει δει τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την παρουσία του Κέιν στην φετινή προετοιμασία της Τότεναμ, καταλαβαίνει πολύ καλά τι σημαίνει ένας παίκτης να μετράει μέρες σε μια ομάδα για να πάρει την μεταγραφή. Και μιλάμε για ένα παιδί ποδοσφαιρικό θρέμμα των Σπερς. «One of our own» που λέει και το χαρακτηριστικό σύνθημα. Αλλά είπαμε, δεν πετυχαίνουν συχνά οι ντρίμπλες στο επαγγελματικό πλήρως εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο.

Για να γυρίσω στον Γκαρσία. Δεν έδειχνε στην προετοιμασία της ΑΕΚ στο Μπουργκ Χάαμσταντ, να αισθάνεται πως μετρά τις ώρες για την μεταγραφή του. Και είχαν ήδη σκάσει και οι προτάσεις από την Λανς, επομένως ήξερε ακριβώς τι παίζεται γύρω από το όνομα του και από τα πόδια του. Προσέξτε, δεν λέω πως ο Λιβάι πήγε στον Αλμέιδα και του είπε «μην ανησυχείς κόουτς, εδώ θα μείνω για πάντα». Και όπως έγραψα και την Παρασκευή, στην συνάντηση που είχε με τον Μελισσανίδη για το νέο συμβόλαιο που του προτείνει η ΑΕΚ, περισσότερο άκουγε και πολύ λιγότερο μιλούσε. Σε σταυροδρόμι είναι το παιδί και μπροστά του σημαντικά πράγματα να ζυγίσει.

Δεν πρόκειται όμως να κάνει τίποτα που θα είναι πίσω από την πλάτη της ΑΕΚ ή που θα είναι δυνατόν να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα. Τουλάχιστον έτσι δείχνει, έτσι συμπεριφέρεται. Και στην δουλειά του στην προπόνηση, είναι σπαθί. Χατ τρικ έκανε στο τελευταίο φιλικό, τι άλλο; Εξυπακούεται πως μέσα του σκέφτεται πολλά και ζυγίζει ακόμα περισσότερα. Ανθρώπινο είναι και απολύτως κατανοητό. Και εννοείται πως πρακτικά ισχύει αυτό που έγραψαν και σήμερα οι Γάλλοι.

«Συμφωνεί ο Γκαρσία να παίξει στην Γαλλία και αυτό που απομένει είναι να βρεθεί η συμφωνία της ομάδας με την ΑΕΚ» έγραψαν. Θαρρώ είναι πολύ ξεκάθαρο, πως αν στην τελευταία πρόταση με τα 21,5 εκατομμύρια ευρώ, η ΑΕΚ απαντούσε «έχουμε deal», τότε είναι βέβαιο πως ο Λιβάι δεν θα έλεγε «που με στέλνετε τώρα, εγώ δεν πάω πουθενά». Όπως είχε πει πέρυσι ο Πινέδα, όταν η Θέλτα πήγε να κάνει deal με τους Μεξικανούς. Τώρα ο Γκαρσία θα συμφωνούσε εννοείται να παίξει στην Λανς. Αλλά η μεταγραφή δεν έχει κλείσει, διότι δεν υπάρχει συμφωνία με την ΑΕΚ. Και όσο δεν υπάρχει συμφωνία της ΑΕΚ ούτε με την Λανς, ούτε με κανέναν, ο Γκαρσία θα κάνει την δουλειά του στα Σπάτα και στη Νέα Φιλαδέλφεια και όπου αλλου χρειαστεί. Τουλάχιστον και στην προετοιμασία και μέχρι τώρα, αυτό έχει δείξει και δεν γίνεται να τρελάθηκε μέσα σε δέκα μέρες.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X