ΑΕΚάρα και Γκαρσία για Champions League!

ΑΕΚάρα και Γκαρσία για Champions League!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ με τρομερή εμφάνιση και γκολάρες Γκαρσία κέρδισε άνετα 5-0 την θεωρητικά πιο έτοιμη Σαχτάρ Ντόνετσκ και δημιουργεί προσδοκίες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Το εμπόδιο για την ΑΕΚ ήταν μεγάλο.

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι παραδοσιακή δύναμη της Ευρώπης, 29 Ιουλίου έχει πρώτο επίσημο παιχνίδι και θα παίζει στους ομίλους του Champions League τον Σεπτέμβρη. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα όμως δεν αστειεύεται… Όπως και με την Αντβέρπ, ακόμη περισσότερο σήμερα έδειξε ότι είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα φέτος σε Ελλάδα-Ευρώπη. Και κυρίως την Ευρώπη, όπου είναι και ο πρώτος μεγάλος στόχος να μπει στους ομίλους του Champions League.

Κέρδισε άνετα με 5-0 την Σαχτάρ με 3 γκολάρες του Λιβάι Γκαρσία που βλέπει να…εκτοξεύεται η τιμή ρου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και δύο του Ζίνι στο τέλος του ματς. Έπαιξε υπέροχο ποδόσφαιρο, με συνδυασμούς Ελίασον-Τσούμπερ-Γκαρσία που έβγαζαν μάτια, ενώ όλη η ομάδα δούλεψε συνολικά πολύ καλά. Μοναδική παραφωνία ο Αθανασιάδης με 5 λάθη σε 27 λεπτά και γενικά αστάθεια, ενώ και ο Ρότα είχε προβλήματα δεξιά.

Το φιλικό πήγε να «χαλάσει» ο κακός διαιτητής που απέβαλε στο 17’ τον Άμραμπατ με δύο κίτρινες σε 1 λεπτό για φάουλ και διαμαρτυρία, αλλά 10 λεπτά μετά και η ουκρανική ομάδα έμεινε με 10 παίκτες και είχε αριθμητική ισορροπία.

Να θυμίσουμε ότι η ΑΕΚ είχε εκτός Αραούχο-Μάνταλο-Γκατσίνοβιτς, ενώ δεν έχει ενσματωθεί ακόμη ο Πινέδα!

Διαβάστε πως μετέδωσε LIVE το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ απέναντι στη δυνατή Σαχτάρ Ντόνετσκ με… άρωμα 11άδας Champions League. Ο Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια, με τον Ρότα δεξί μπακ, τον Χατζισαφί αριστερά, τον Γιόνσον με τον Σιμάνσκι στον άξονα, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Άμραμπατ αριστερά και τον Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Η Ένωση έπαιξε το γνώριμο σχήμα της, το 4-2-3-1, με το οποίο κατέκτησε πέρυσι το νταμπλ στην Ελλάδα.

Στο 5’ ο Τσούμπερ κινήθηκε κάθετα και έκανε το πρώτο καλό σουτ που μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Η Σαχτάρ έπαιζε πιεστικά και δυσκόλευε την ΑΕΚ να αναπτυχθεί όπως ήθελε στα πρώτα λεπτά. Στο 12’ όμως η Ένωση βρήκε αυτό που έψαχνε. Από πρέσινγκ, έκλεψε ο Βίντα, πήρε ο Άμραμπατ, συνεργάστηκε ξανά με τον Κροάτη που σέρβιρε παράλληλα για τον Γκαρσία που έκανε το 1-0 από το ύψος του πέναλτι με πλασέ.

Πέντε λεπτά μετά ο Άμραμπατ έκανε μαρκάρισμα σε αντίπαλο, πήρε κίτρινη, και αμέσως μετά αντίκρισε 2η για διαμαρτυρία με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το ματς σε μία ακατανόητη απόφαση για φιλικό παιχνίδι και μάλιστα στο 17ο λεπτό. Έτσι μετατοπίστηκε αριστερά ο Τσούμπερ και έμεινε άδεια η θέση πίσω από τον φορ.

Η ΑΕΚ έδειχνε νευρικότητα στην άμυνα και στις μπάλες που γύριζαν στην άμυνα, κυρίως ο Ρότα, ενώ ο Αθανασιάδης ήταν σε μέτρια μέρα μετρώντας 5 λάθη σε 27 λεπτά αγώνα και δίνοντας δικαιώματα στην ουκρανική ομάδα. Στο 28’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο στόπερ της Σαχτάρ Ουντό με αποτέλεσμα να παίζουν 10 εναντίον 10 πλέον.

Δύο λεπτά μετά ο Τσούμπερ βρέθηκε πάλι σε πολύ καλή θέση στο πέναλτι, σούταρε, αλλά απέκρουσε ο αντίπαλος πορτιέρε. Στο 35’ απείλησε ξανά ο Σιμάνσκι με σουτ που πήγε άουτ και η ΑΕΚ έδειχνε σε γενικές γραμμές να πατά καλύτερα από τον αντίπαλο της και να καταφέρνει να εκμεταλλευτεί κενούς χώρους και ωραίες συνεργασίες, μεσοεπιθετικά με Τσούμπερ-Γκαρσία-Ελίασον.

Και 5 λεπτά μετά έγινε η φάση του αγώνα, με την ΑΕΚ να σκοράρει ένα τρομερό γκολ με τον Λιβάι Γκαρσία στο 40’. Ένα προσωπικό τέρμα από τον επιθετικό της Ένωσης που πήρε τη μπάλα στα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον αντίπαλο του και με δυνατό σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στην απέναντι πλευρά στα δίχτυα για το 2-0! Η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο στο ματς, την μπάλα συνεχώς στα πόδια της και στο 45’ ο Τσούμπερ με υπέροχη ενέργεια λίγο έλειψε να σκοράρει και τρίτο γκολ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Και έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με την εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του Αλμέιδα παρότι έπαιζε με 10 παίκτες.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές για την ΑΕΚ του Αλμέιδα, με την Σαχτάρ να κάνει 5. Στο 4ο λεπτό του β’ ημιχρόνου, ο Γιόνσον έκλεψε την μπάλα και βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά στο τετ α τετ απέκρουσε σε κόρνερ ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει με Τσούμπερ και Ελίασον και έβγαζε ωραίες στιγμές στο χορτάρι.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε λόγω κόπωσης, αλλά η ΑΕΚ έψαχνε με κάθε τρόπο το γκολ. Ο Γκαρσία θα φτάσει στο χατ τρικ με ένα εξίσου όμορφο τέρμα στο 65’. Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά και πάλι, εντός της περιοχής της Σαχτάρ, η άμυνα των Ουκρανών δεν απέφυγε τα λάθη με τον Γκαρσία να βγάζει ωραία το κορμί του να κλέβει τη μπάλα και με σκαφτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Εν συνεχεία το ματς δεν είχε τόσο δράση και ο Αλμέιδα στο 75’ άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα. Ο Σιντιμπέ πήρε την θέση του Ρότα, ο Μοχαμάντι του Χατζισαφί, Ρόκσον-Μήτογλου αντί Βίντα-Μουκουντί, Γαλανόπουλος-Λαμαράνα αντί Γιόνσον-Σιμάνσκι και Μαχαίρας-Φαν Βέερτ-Ζίνι αντί Ελίασον-Τσούμπερ-Γκαρσία.

Και στο 82′ από φάση διαρκείας έγινε το 4-0 από την… αχόρταγη ΑΕΚ! Σέντρα από τα δεξιά του Σιντιμπέ με τον Ζίνι στο δεύτρο δοκάρι να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-0 της ΑΕΚ. Και δεν σταμάτησε εκεί!

Στο 86′ ήρθε και 5ο γκολ! Νέα σέντρα του Σιντιμπέ από τα δεξιά με τον Φαν Βερτ να πιάνει την κεφαλιά πάσα προς τον Ζίνι που με απευθείας πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το πέμπτο γκολ της ΑΕΚ, δεύτερο προσωπικό του, μέσα σε λίγα λεπτά.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία

Αγωνίστηκαν επίσης οι Μήτογλου, Φαν Βέερτ, Μαχαίρας, Γαλανόπουλος, Γεμπόα, Γεμπόα, Τζάλοου και Ζίνι.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X