ΑΕΚ: Το Μπουργκ Χάαμσταντ έδειξε φαβορί και αουτσάιντερ στην άμυνα

ΑΕΚ: Το Μπουργκ Χάαμσταντ έδειξε φαβορί και αουτσάιντερ στην άμυνα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος καταγράφει από την Ολλανδία τα δεδομένα στα άκρα της άμυνας της ΑΕΚ ενόψει Champions League

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ

Μπορεί η ΑΕΚ να έπαιξε επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν του ιστορικού νταμπλ, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα πάντα πρόσεχε και προσέχει την άμυνα του. Θεωρεί ότι τα πάντα ξεκινούν από εκεί. Και πως να είναι διαφορετικά, όταν έχει υπάρξει ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς χαφ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Για αυτό τον λόγο αυτό ο Αργεντίνος προπονητής της ΑΕΚ είχε ζητήσει πέρυσι το καλοκαίρι δύο βασικούς στόπερ. Και η ΑΕΚ εν τέλει απέκτησε τον Άρολντ Μουκουντί και τον Ντομαγκόι Βίντα, οι οποίο πλαισίωσαν τους Γιώργο Τζαβέλλα και Σίμο Μήτογλου που προϋπήρχαν. Φέτος υπάρχει η «μαγιά» στην άμυνα, με τον Νέστορ Αραούχο να είναι το γκραν φαβορί να πάρει την θέση του Γιώργου Τζαβέλλα στα στόπερ και να βάλει… δύσκολα στον Αλμέιδα για το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ενόψει προκριματικών Champions League όμως ίσως να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να το καταφέρει ο Μεξικανός. Κάτι όμως που θα φανεί… προσεχώς στα Σπάτα.

Η μάχη των άκρων στην ΑΕΚ

Την ίδια ώρα, για τα άκρα της άμυνας δεν υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης άμεσα, με την τριάδα Ρότα-Σιντιμπέ-Ραντόνια δεξιά και την αντίστοιχα Χατζισαφί-Μοχαμάντι-Πήλιο αριστερά, να είναι οι 6 βασικές επιλογές.

Ο Αλμέιδα πέρυσι έδωσε για διάφορους λόγους (τραυματισμούς, εμπιστοσύνη, ετοιμότητα κλπ) περισσότερα παιχνίδια σε Ρότα (36 ματς) και Χατζισαφί (34 ματς) στα άκρα της άμυνας, αλλά φέτος τόσο ο Σιντιμπέ (17 ματς), όσο και ο Μοχαμάντι (14 ματς) θα διεκδικήσουν περισσότερα παιχνίδια στις τρεις διοργανώσεις με σχεδόν 50 παιχνίδια. Η παρουσία τους στην προετοιμασία καλή, αλλά όχι ικανή για να δείξουν αμφότεροι ότι θα πάρουν την φανέλα βασικού και θα αλλάξουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X