Ο Πιζάρο θα της δώσει αυτά που της λείπουν!

Ο Πιζάρο θα της δώσει αυτά που της λείπουν!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το τι μπορεί να προσφέρει ο Ροντόλφο Πιζάρο στην ΑΕΚ του Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ροντόλφο Πιζάρο είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή το πιο hot όνομα της αγοράς στο ελληνικό παζάρι. Η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει μία ακόμα πολύ σπουδαία μεταγραφή και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τα επόμενα 24ωρα θα έχουμε και ανακοινώσεις (μπορεί και… διπλές αφού και η περίπτωση του στόπερ βρίσκεται σε στάδιο… deal)!

Το να μπαίνουν κάποιοι σε διαδικασία να λένε «μου κάνει αυτός ο παίκτης» ή… «εμένα δεν μου κάνει», είναι πραγματικά ανέκδοτο! Το είχα γράψει και σε προηγούμενο blog πως η ΑΕΚ δεν κάνει μεταγραφές μέσω των social media. Και για να το κάνω και πιο ξεκάθαρο, δεν ενδιαφέρει κανέναν μέσα στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΑΕΚ αν «σας» ή αν «μας» κάνει ο Πιζάρο και ο κάθε Πιζάρο.

Το μόνο που έχει σημασία είναι ΝΑ ΚΑΝΕΙ στον Αλμέιδα. Από τη στιγμή λοιπόν που ο Αλμέιδα ήταν αυτός που υπέδειξε τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, το μόνο που έχει σημασία, είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να υλοποιήσει την επιθυμία του και τίποτα άλλο.

Στο που θα παίξει ο Πιζάρο, στο πως θα τον χρησιμοποιήσει και για ποιο λόγο, ή ακόμα και στο πόσο, επίσης δεν αφορά κανέναν από εμάς ή εσάς! Όπου κρίνει, όπως κρίνει, για όσο κρίνει ο Αλμέιδα. Τον παίκτη τον ξέρει, έχει μιλήσει μαζί του, του έχει εξηγήσει τι θέλει και από τη στιγμή που τα έχουν βρει, δε θα ρωτήσει και κανέναν. Αυτός έχει την ευθύνη να φτιάξει την ομάδα όπως πρέπει για να την κάνει καλύτερη!

Εγώ απλά θα υπενθυμίσω μόνο την «ατάκα» του στην περσινή του συνέντευξη στον Δικέφαλο: «Εγώ δεν λέω στον κρεοπώλη πως θα κόψει το κρέας».

Αυτός που θα ήταν ιδανικός να μιλήσει για τον Πιζάρο θα ήταν ο Αλμέιδα. Όμως ο προπονητής της ΑΕΚ δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει τώρα. Πριν υπογράψει. Μετά ίσως μιλήσει. Μέχρι λοιπόν να γίνει αυτό θα επιδιώξουμε να καταγράψουμε συγκεκριμένα δεδομένα από το βιογραφικό του 29χρονου Μεξικανού τόσο από όλη την καριέρα του και της πλατφόρμας του wyscout, όσο και μέσα από τα επίσημα στατιστικά του MLS.Ο Πιζάρο θα της δώσει αυτά που της λείπουν!

Όπως φαίνεται και από το heatmap του, ο Πιζάρο είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Όπως μπορείτε να δείτε στα σημεία του γηπέδου όπου ο «χάρτης» κοκκινίζει είναι αυτά που παίζει πιο πολύ. Δηλαδή από την αριστερή πλευρά του γηπέδου εκεί όπου δραστηριοποιούνται ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο Σέρχιο Αραούχο και ο Στίβεν Τσούμπερ. Μάλιστα όταν παίζει αριστερά αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι γυρνάει και αρκετά πίσω τόσο για να ζητήσει τη μπάλα, όσο και για να μαρκάρει!

Στη δεύτερη στατιστική ανάλυση η οποία έρχεται μέσα από τα επίσημα στατιστικά του MLS είναι ξεκάθαρο το πόσο ποιοτικές είναι οι επαφές του με τη μπάλα και το πως απλώνει το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο. Το 82,6% σε ευστοχία μεταβιβάσεων είναι πολύ μεγάλο ποσοστό (συνολικά έχει 369 στις 447), όπως επίσης ότι από τα πόδια του κατά τη διάρκεια που αγωνίζεται γίνονται περισσότερες από 43 πάσες.

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι και το ποσοστό μακρινών μεταβιβάσεων το οποίο ανέρχεται στο 71,4%! Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι στο μισό της ομάδας του ο Πιζάρο έχει 86,3% ποσοστό ευστοχίας στα χρόνια που αγωνίζεται στο MLS και στο αντίπαλο μισό 78,8%!

Από το ίδιο γράφημα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι έχει μεν μία μικρή τάση να δίνει τη μπάλα προς τα δεξιά, κάτι που είναι απολύτως λογικό μιας και αγωνίζεται προς τα αριστερά, ενώ είναι εντυπωσιακή η ισορροπία των μεταβιβάσεων που έχει στο ματς. Το 24,2% των μεταβιβάσεών του είναι προωθητικές, το 21,9% προς τα αριστερά, το 32% προς τα δεξιά και το 21,9% προς τα πίσω.

Από το σύνολο της ποδοσφαιρικής του καριέρας σύμφωνα με το wyscout διαπιστώνει κανείς πολύ εντυπωσιακά δεδομένα. Η ακρίβεια των μεταβιβάσεών του είναι 82%! Εξ αυτών στο 77,6% οι μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο και στο 58,3% αυτές στην αντίπαλη περιοχή! Όσο για το ποσοστό των επιτυχημένων ντριμπλών αγγίζει το 50% (δηλαδή μία στις δύο).

Για να αντιληφθεί τέλος ο κόσμος το αν είναι μαχητικός παίκτης ή όχι, αξίζει να αναφέρουμε το ποσοστό των κερδισμένων μονομαχιών του. Αυτό ανέρχεται στο 56,6%. Όσο για το ποσοστό των ανακτήσεων της μπάλας αυτό ανέρχεται στο 55,4%!

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X